Öğrencilerimiz Uluslararası Robot Yarışmasından Birincilikle Döndü!

New York’ta liseler arası organize edilen bilim ve teknoloji içerikli robot yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Tepekent Anadolu Lisesi öğrencileri alanlarında birincilik ödülünü alarak yurda döndü. Her yıl büyük bir ilgi ve yoğun bir katılım ile düzenlenen yarışmaya bu yıl Kanada, Brezilya, Türkiye ve İngiltere’den katılan öğrencilerin yanı sıra ABD’nin 52 eyaletin de bulunan liselerde katılım gösterdi. Detaylar haberimizde..

New York’ta liseler arası organize edilen bilim ve teknoloji içerikli robot yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Tepekent Anadolu Lisesi öğrencileri alanlarında birincilik ödülünü alarak yurda döndü.

Her yıl büyük bir ilgi ve yoğun bir katılım ile düzenlenen yarışmaya bu yıl Kanada, Brezilya, Türkiye ve İngiltere’den katılan öğrencilerin yanı sıra ABD’nin 52 eyaletin de bulunan liselerde katılım gösterdi. Teknoloji ve bilim tutkunu öğrencilerin hazırladıkları toplam 200 robot kategorilere ayrılan kulvarlarda kıyasıya yarıştı. Kendi kategorilerinde birincilik kupasını almaya hak kazanan Oğuzhan Karayün ve ekibi İstanbul’un Yıldızları 24 Nisan’da St.Louis’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na İstanbul’un Yıldızları Adom Robotics adıyla katılmaya hak kazandı

Öğrencilerin bilimsel ve sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla New York FIRST tarafından dünya’nın en büyük fuar merkezlerinden bir tanesi kabul edilen Javit Center’da organize edilen yarışmaya İstanbul’dan Tepekent Anadolu Lisesi ve Kocaeli’nden İnanç Lisesi adına katılan öğrenciler robotlarını yarıştırdı. Öğrencilere destek ve moral vermek için açılış programına katılan New York Başkonsolosu Levent Bilgen, genç beyinlerin dışarıda tanıtılmasının kendi görevleri çerçevesinde olduğunu belirterek yarışmaya katılan öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.

“Çok Çalıştık, İnandık ve Başardık”

‘İstanbul’un Yıldızları’ ismiyle yarışmaya katılan Tepekent Anadolu Lisesi takımı kaptanı Oğuzhan Karayün ve Cem Alkan, Türk Gençliğinin adını Tüm dünya gençliğine duyurmak için yarışmaya katıldıklarını dile getirirken, takım kaptanı Oğuzhan Karayün sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yarışma için kısa bir süre içerisinde çalışma olanağı bulabilmemize rağmen, hak ettiğimiz başarıyı elde ettik. Güçlü bir ekip ile buraya geldik. Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil etme şansını yakaladık. Tepekent Lisesi Müdürü, öğrencileri ve öğretmenleri, aile birliği yönetimi aynı zamanda yarışma organizatörü Adom Ajans ile çok iyi bir ekip oluşturduk. Alacağımız başarıdan emin olan, ekip ruhuna ve bize inanarak bizi desteklemek amacıyla binlerce kilometre yol kat ederek gelen, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Tepekent Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Söğüt ve Adom Ajans Yönetim kurulu başkanı Nezir Karayün’ e teşekkür ediyoruz.”

BTnet kaynaklı alıntı haberimizi, azim ve inancın hangi boyuttaki başarıların önünü açabileceğine güzel bir örnek olması için tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor