İş dünyasında belli bir profesyonelliğe ulaşmış wise’ları buluşturan bir “nitelikli içerik platformu" Wise.tv, geniş kapsamlı bir çalışmanın neticesinde yayın hayatına başladı. Kontrolsüz bir şekilde giderek artan içerik miktarı ile online içeriklerimiz kirleşnmiş vaziyette, doğru ve nitelikli bilgi ise malesef giderek güç kaybediyor. Bu tespitten hareketle yola çıkılan bu web girişiminde; bilgi bizzat işin profesyonellerinden (uzmanlarından) alınarak ziyaretçilere/okurlara sunuluyor. İşte bu yeni web girişimiyle ilgili detaylar..
İş dünyasında belli bir profesyonelliğe ulaşmış wise’ları buluşturan bir “nitelikli içerik platformu" Wise.tv, geniş kapsamlı bir çalışmanın neticesinde yayın hayatına başladı. Kontrolsüz bir şekilde giderek artan içerik miktarı ile online içeriklerimiz kirleşnmiş vaziyette, doğru ve nitelikli bilgi ise malesef giderek güç kaybediyor. Bu tespitten hareketle yola çıkılan bu web girişiminde; bilgi bizzat işin profesyonellerinden (uzmanlarından) alınarak ziyaretçilere/okurlara sunuluyor.
Wise’ların bilgi ve birikimlerini Wise.tv üzerindeki blog sayfalarında kısa ve öz olarak paylaştıkları Wise.tv, bir internet sitesinden öte çeşitli ayaklara sahip bir proje. Projenin ayakları neler? diye soracak olursanız; Wise networkünün yapılanması, VIP'lerin kanalize oluşu, gazetecilerle görüşmeler, röportajlar, video çekimleri, içerik çalışmaları, teknik çalışmalar, çözüm ortaklıkları vs.. tüm bunlar üzerinde titizlikle çalışılan konular.
Peki, Wise Ne Demek?
Wise, sözlük anlamı itibariyle bilge; deneyimli ve tecrübeli anlamlarına geliyor. Wise.tv’de ise bu ifade ‘‘işinin ehli’’ profesyonel blog yazarları için kullanılıyor.
Wise.tv’de Kimler Var?
- İntel CEO’su Burak Aydın
- Bloomberg HT Program Yapımcısı Açıl Sezen
- Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ
- Arçelik Eski CEO’su Gündüz Özdemir
- İnanlar İnşaat Genel Müdürü Serdar İnan
gib isimlerin yanı sıra Turkcell, Avea, T.Telekom, Eczacıbaşı, THY, İntel, Pepsi, Benckiser ve Bayer benzeri çok sayıda şirketten seçkin profesyoneller Wise.tv çatısı altında buluşmuş ve buluşmaya da devam ediyor. Yani ilerleyen günlerde de birbirinden değerli yeni wise'lar Wise.tv'ye katılıyor olacak.
Wise.tv’de Neler Var?
- Kategori sayfaları: Alanınızla ilgili wise’ların kısa, öz ve nitelikli paylaşımlarını kategori sayfalarından takip edebilirsiniz. (Bilişim, Finans, Enerji, İK, Girişimcilik vb 15 kategori)
- Blog sayfaları: Wise’ları blog sayfalarından takip edebilirsiniz.
- Wise Talks: Wise'lar, kariyer fırsatları, başarı hikayeleri vb çeşitli kategorilerde soru-cevap şeklinde birikimlerini paylaşıyor.
Wise.tv'nin Hedefi Ne?
"Konunun uzmanlarını wise.tv'den takip edin" sloganı ile önde gelen yeni nesil medya organlarından birisi olmayı kendine vizyon edinen Wise.tv, mesleki bilgi ve tecrübelerinin yanı sıra sektörler ve kariyer hakkında içerik üreten nitelikli blog yazarlarını bir araya getiriyor ve iş dünyasının nabzını yakından takip eden güçlü bir içerik platformu olmayı hedefliyor.
Bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan projenin fikir mimarı olan ve aynı zamanda projenin genel koordinatörlüğünü yürüten Mehmet Küçükkoyuncu internetteki nitelikli bilgi ihtiyacına dikkat çekiyor. Çok sayıda sosyal medya sitesinin varlığına rağmen, üretilen içeriğin yeterli olmadığının altını çizen Küçükkoyuncu, iş dünyasının başarılı profesyonellerini bir araya getirirken 'kaliteli içerik'e öncelik verdiklerini belirtiyor. Küçükkoyuncu, içerik çalışmalarında önemli kuruluşların yanı sıra Gelişim Platformu gibi başarılı sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde olduklarını söylüyor.
Geleceğin Medyası “Birey” Üzerine Kuruluyor
Büyük medya kuruluşlarının stratejilerini dijital medya üzerine kurguladıklarına dikkat çeken Küçükkoyuncu: “Medya kuruluşları internetin kuşatıcılığının farkına vardı ve stratejilerini belirledi. İnternete yatırım yapıyorlar. İnternet her şeyi kuşatmış durumda. TV’yi dahi içine aldı. Televizyonlar internet üzerinden yayın yapmaya başladı. Smart tv’ler yaygınlaşıyor. O nedenle önümüzdeki süreçte sosyal ağların, blogların ve video sitelerinin etkinliğini daha fazla hissediyor olacağız. Bu da bireyi ön plana çıkarıyor. Özellikle nitelikli içerik üreten ve video yayını yapan blog yazarları gazetelerden daha etkili hale gelecek.” şeklinde konuştu.
Dengeler nasıl değişecek? sorusuna da açıklık getiren Küçükkoyuncu yeni medya düzeninin yeni medya organları doğuracağını söyledi: “Bugün örneğin wise.tv diye bir site görüyoruz. İş dünyasının uzmanları bu sitede yazıyor. Şimdiden yüzbinlerce takipçisi olmaya aday. Eskiden gazetedeki yazarları köşelerinden takip ediyorduk, şimdi ise herkes kendi ilgi alanına göre seçtiği kişileri kolayca takip edebiliyor, wise.tv de bunun bir örneği.”
Hızlı içerik üreten, kısa, nitelikli ve öz bilgi sunan internet sitelerinin büyüyerek önemli noktalara gelebileceğini belirten Küçükkoyuncu yeni medyanın sürprizlere açık olduğunu sözlerine ekledi.
Geliştirme ve yapılanma süreçlerine şahit olduğum ve başarılı olacağına inandığım bu yeni web girişiminde, Girişimcilik kategorisi başta olmak üzere Bilişim, İnternet ve Mobil kategorilerinde Wise olarak bende yer alıyorum.
İşin uzmanlarından "nitelikli" bilgiye erişmek için www.wise.tv'yi kesinlikle takibe almanızı öneriyor, haberimizi internette nitelikli bilgi arayan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyorum.