Geleceğin İnternet Projelerine 130 Milyon Euro Destek Geliyor!

Avrupa Birliği Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında geleceğin internetini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan KOBİ'lere 130 milyon Euro fon sağlanacak. Bu kapsamda 11 Nisan'da İstanbul'da bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında geleceğin interneti konusunda yapılan Ar-Ge çalışmaları, Kamu-Özel Ortaklığı Programı kapsamında son 2 yıldır önem kazanırken, çeşitli çağrılarla mali olarak destekleniyor. Detaylar haberimizde..

Avrupa Birliği Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında geleceğin internetini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan KOBİ'lere 130 milyon Euro fon sağlanacak. Bu kapsamda 11 Nisan'da İstanbul'da bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında geleceğin interneti konusunda yapılan Ar-Ge çalışmaları, Kamu-Özel Ortaklığı Programı kapsamında son 2 yıldır önem kazanırken, çeşitli çağrılarla mali olarak destekleniyor. Bu alandaki üçüncü ve son çağrı 16 Mayıs’ta açılacak ve 10 Aralık 2013’e kadar açık kalacak. 130 milyon Euro bütçeli çağrıdan yazılım alanında yer alan KOBİ’ler başta olmak üzere özel sektör firmalarının ağırlıklı olarak yararlanması bekleniyor. İlk iki “Future Internet” çağrısında elde edilen proje sonuçları ile uygulama alanlarının yaygınlaşması, sanayiye aktarımı ve ekonomiye kazandırılmasını hedefleniyor.

Çağrı konusunda ülkemizdeki ilgili kesimi ilk elden ve resmi çağrı yapılmadan bilgilendirmek, bu alanda çalışan tüm paydaşlardan ulusal bir ekosistem kurmak amacıyla TÜBİTAK ve AB Komisyonu işbirliği ile 11 Nisan’da İstanbul’da “Building an Eco-system for Delivering Innovative Future Internet Services and Applications” ismiyle bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Program kapsamında ayrıca Faz 2 projelerinin yaygınlaşmasını sağlayacak proje fikri olan firmalara 5’er dakikalık sunum yapma imkanı da tanınacak. Toplantı programına buradan ulaşabilirsiniz.

11 Nisan'da İstanbul'da yapılacak olan toplantıyla ilgili daha fazla bilgiyi buradan edinebilir, kayıt sayfasından toplantı katılım kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Güncelleme: Bilgilendirme toplantısında yapılan sunumlara buradan erişebilirsiniz.

Haberimizi internet sektöründe faal olan girişimcilerimiz ve KOBİ'lerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor