TEB, Girişim Bankacılığı İle Girişimciyi Destekliyor!

Türkiye’de girişimcilik faaliyetleri son zamanlarda hızlanmaya başladı. Dünya’da çokça gördüğümüz yeni fikirlerin önemli olduğu anlayışı ülkemizde de yerleşiyor. Üniversiteler, özel sektör ve devlet kurumları, yeni girişimcileri fikirlerini hayata geçirebilmesi konusunda desteklemek için çeşitli merkezler kuruyor ve yine birçok kurum bu merkezler için çözüm ortaklığı yapıyorlar. Türkiye Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı konusunda yaptığı atılımlarla girişimciliğe verilen önemin çıtasını yükseltti. Bildiğiniz gibi TEB Girişim Evi, Türkiye’de değer yaratacak fikirleri desteklemek amacıyla geçtiğimiz Ocak ayında hizmete girdi. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de girişimcilik faaliyetleri son zamanlarda hızlanmaya başladı. Dünya’da çokça gördüğümüz yeni fikirlerin önemli olduğu anlayışı ülkemizde de yerleşiyor. Üniversiteler, özel sektör ve devlet kurumları, yeni girişimcileri fikirlerini hayata geçirebilmesi konusunda desteklemek için çeşitli merkezler kuruyor ve yine birçok kurum bu merkezler için çözüm ortaklığı yapıyorlar.

TEB Girişim Evi

Türkiye Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı konusunda yaptığı atılımlarla girişimciliğe verilen önemin çıtasını yükseltti. Bildiğiniz gibi TEB Girişim Evi, Türkiye’de değer yaratacak fikirleri desteklemek amacıyla geçtiğimiz Ocak ayında hizmete girdi. Katma değer yaratacak fikirleri olan yeni girişimcilere danışmanlığın yanı sıra eğitim gibi hizmetler de sunan Girişim Evi, aynı zamanda girişimcilerin fiziksel ofis ve malzeme ihtiyacını da karşılıyor. Bu açıdan TEB Girişim Evi, bugün Türkiye’de gerçekleşen girişimcilik desteği faaliyetlerinin en önemlilerinden bir tanesi sayılabilir.

Girişimciler İçin Kuluçka Merkezi

TEB’in girişimci adaylarına destek vermek amacıyla hizmete soktuğu TEB Girişim Evi’nin bünyesinde yer alan Kuluçka Merkezi de dikkat çeken başka bir nokta.  Kuluçka Merkezi “Yazılım ve bilişim sektörleri” ağırlıklı olmak üzere 30 girişimci için çeşitli hizmetler vermekte.

Girişimciler, Kuluçka Merkezi’ni ofis olarak kullanabildikleri gibi, kurumsal web sitesi oluşturma desteği, marka-patent-fikir hakları ile ilgili olarak danışmanlık desteği, müşteri-yatırımcı buluşmaları düzenleme, network sağlama gibi olanaklardan da faydalanıyorlar.

Bugüne kadar TEB Girişim evi başvuru yapan 50 projeyle çalışmalarına devam ediyor. Eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanan girişimci adayları, konusunda uzman eğitmenlerin deneyimlerinden yararlanma şansı elde ediyorlar.  Eğitimin 3. Haftasında konu “Stratejik Yönetim ve İş Planı’ydı.

Girişimci olmak isteyen herkes, TEB Girişim Evi’ne gelebiliyor. TEB’den gelen bu büyük desteğin tartışmasız en büyük hedefi, fikirlerin hayata geçirilmesi ve yeni girişimlerin cesaretlendirilmesi. Daha da önemlisi TEB Girişim eviyle bilgi eksikliğini büyük ölçüde ortadan kaldırarak, bu girişimlerin uzun ömürlü olmasına ön ayak oluyor diyebiliriz.

Daha fazla bilgi için: http://www.tebkobitv.com/girisim-bankaciligi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

TwittiwitGirişim kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızı ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 10.026 kişi okudu.
Kategori: KOBİ, Yatırım

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor