Lider Girişimciler Özyeğin Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerini Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri ile buluşturan, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen Campus’13, Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik, mühendislik, işletme ve iktisat fakülteleri başta olmak üzere tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerini, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri ile buluşturdu. Detaylar haberimizde..

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerini Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri ile buluşturan, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen Campus’13, Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen Campus’13 Girişimcilik Zirvesi, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Reşat Aytaç Oditoryumu'nda gerçekleştirildi. Etkinlik, mühendislik, işletme ve iktisat fakülteleri başta olmak üzere tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerini, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri ile buluşturdu.

Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut’un yaptığı Campus’13’te, e-ticaretten yatırımcı ekosistemine, ülkemizdeki girişimcilik ortamından mobil platformlar ve dijital ajanslara kadar birçok farklı konu masaya yatırıldı.

Campus’13’ün açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erhan Erkut, Özyeğin Üniversitesi’nin girişimciliğe verdiği önemin altını çizerek, “Fikir ve teknolojilerin ticarileşmesini hızlandırmak ve girişimciliğe destek vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz Girişim Fabrikası’nın ikinci yaşını kutlamak üzereyken, girişimcilik paralelinde düzenlenen önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek Girişimcilik Lisans Programı’na imza atmış bir üniversite olarak, girişimciliğin DNA’mıza işlediğine inanıyoruz. Campus’13’ün konuşmacılarını oluşturan değerli isimlerin vizyon ve deneyimlerinin, öğrenci arkadaşlarımızın geleceklerine ışık tutacağını ve kendilerine rehberlik ederek yol göstereceğini umuyorum” diye konuştu.

Etkinlikteki oturumlarda söz alan isimler şöyle sıralandı: Markafoni Co-Founder & CEO’su Sina Afra, iLab Yatırım Direktörü Yüksel Dibekoğlu, PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer, 41?29! Kurucusu Alemşah Öztürk, İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, Pozitron CEO ve Kurucusu Fatih İşbecer, Peak Games Operasyon Müdürü Alper Mat, 212 Capital Yatırımcı Dilek Dayınlarlı ile yatırımcılar Ömer Akarca, Serhat Görgün, Orkun Tekin ve Uğur Şeker.

Özyeğin Üniversitesi Hakkında

Özyeğin Üniversitesi, yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kuruldu. Yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Özyeğin Üniversitesi, açtığı programlarda ve oluşturduğu akademik kadroda son derece seçici davranır. Kuruluşundan itibaren ilk üç yılda, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise dünyada ilk 200’de yer alan üniversitelerden gelerek Özyeğin Üniversitesi’ne katılmıştır. Lisans eğitiminde olduğu kadar, araştırma ve lisansüstü çalışmalarda da mükemmelliğe erişmeye büyük önem veren Özyeğin Üniversitesi, 5 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 18 lisans programıyla eğitim vermekte; Altunizade ve Çekmeköy’de bulunan iki ayrı kampüste toplam 136 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlamaktadır.

Haberimizi üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor