"Bir Dünya Global İş" Girişimci KOBİ’lerimizi Bekliyor!

Dış pazarlara açılmak isteyen ve küresel büyümeyi hedefleyen KOBİ’ler ile iş ortağı arayan yabancı şirketler, 5-7 Haziran tarihleri arasında Futurallia İstanbul 2013’te bir araya gelecek. Organizasyonda 30 ülke ve 20’yi aşkın sektörden yaklaşık 600 katılımcı yer alacak. Dünyanın KOBİ’lere yönelik en büyük iş geliştirme platformlarından Futurallia’nın 18’incisi, 5-7 Haziran’da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin (İDTM) ev sahipliğinde düzenlenecek. Detaylar haberimizde..

Dış pazarlara açılmak isteyen ve küresel büyümeyi hedefleyen KOBİ’ler ile iş ortağı arayan yabancı şirketler, 5-7 Haziran tarihleri arasında Futurallia İstanbul 2013’te bir araya gelecek. Organizasyonda 30 ülke ve 20’yi aşkın sektörden yaklaşık 600 katılımcı yer alacak.

Dünyanın KOBİ’lere yönelik en büyük iş geliştirme platformlarından Futurallia’nın 18’incisi, 5-7 Haziran’da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin (İDTM) ev sahipliğinde düzenlenecek. Forum kapsamında Türk KOBİ’leri ile iş yapmak isteyen 30 ülke ve 20’yi aşkın sektörden yaklaşık 600 katılımcı İstanbul’da WOW Kongre Merkezi’nde bir araya gelecek. İDTM Genel Müdürü Haluk Kanca ile Futurallia İstanbul 2013’ü ve Türk iş dünyasına katkılarını konuştuk.

"Uluslararası İş Ağı Fırsatı" Futurallia Nedir?

Futurallia, dünyanın KOBİ’lere yönelik en büyük uluslararası eşleştirme ve iş geliştirme platformlarından biri olarak kabul ediliyor. Katılımcılarına uluslararası iş ağı oluşturma ve büyütme fırsatı sağlıyor. Futurallia’nın en önemli özelliği, katılımcıların iş hedeflerine göre şekillendirilen eşleştirme süreci sonrasında iki gün boyunca kendileri tarafından önceden belirlenmiş 16’ya varan bire bir görüşmede bulunması. Böylece katılımcılar yurtiçi ve yurtdışından gelen diğer kuruluşlarla ilişki geliştirme imkanı yakalıyor. 1990 yılından itibaren Avrupa ve Amerika’nın farklı kentlerinde düzenli olarak gerçekleşen bu uluslararası iş forumunun 18’incisi, İDTM olarak üyesi olduğumuz Futurallia Association’a yaptığımız başvurunun kabul edilmesiyle İstanbul’da düzenlenecek.

Lokomotif Sektörler Hangileri? KOBİ’lerimize Katkısı Ne Olacak?

Futurallia İstanbul 2013, dünyaya açılmak isteyen ve küresel büyümeyi hedefleyen KOBİ’lerimiz ile iş ortağı arayan yabancı şirketleri ülkemizde bir araya getirecek. İDTM olarak farklı sektörlerin meslek örgütleri ile illerin sanayi ve ticaret odalarının bu olanaktan yararlanmasını sağlamak için etkin bilgilendirme çalışmalarına başladık. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinin Futurallia İstanbul 2013’te yer almasını önemsiyoruz. Futurallia’nın, uluslararası iş ağı oluşturma ve pazarlama maliyetlerinde oldukça zorlanan KOBİ’lerimiz için önemli bir iş potansiyeli yaratacağına inanıyoruz. KOBİ’lerimiz, bu organizasyonda uluslararası delege ve alım heyetleri, global pazarlardaki tecrübelerini paylaşacak veya sorularına yanıt verebilecek uzmanlar, temsil ettikleri ülkeler ve bölgeler hakkında en üst derecede bilgi sahibi olup, en uygun danışmanlığı sağlayabilecek delegasyon liderleri ile bir araya gelebilecek.

Organizasyona Kimler Katılacak?

Türkiye’deki firmaların yüzde 99.9’unu KOBİ’ler oluşturuyor ve 375 milyar dolarlık dış ticaret hacminin yüzde 59.6’sını yine KOBİ’ler gerçekleştiriyor. Ancak KOBİ’lerimiz, uluslararası iş ağı oluşturma ve pazarlama maliyetlerinde oldukça zorlanıyor. Ülke ekonomisinin gelişiminde en etkin yöntemin dış ticaret hacmimizin artması ve küresel rekabette ilerlemek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle yabancı ortaklık ve işbirliği arayan 30 ülke ve 20’yi aşkın sektörden yaklaşık 600 katılımcı bir araya gelecek.

Sadece Yabancı Ortaklıklar Mı Ele Alınacak?

Futurallia İstanbul 2013’ün bir diğer önemi de, Türkiye’den katılacak KOBİ’lerin de kendi aralarında yaratacakları iş fırsatları. Düzenleyeceğimiz sosyal buluşma etkinlikleriyle Türk KOBİ’lerinin birbirleriyle iş ilişkilerini geliştirmeyi de hedefliyoruz.

Kayıt 6 Mayıs’a Kadar

KOBİ’ler Futurallia’ya Nasıl Başvurucak?

Türkiye’den dünyaya yapılan tanıtım faaliyetlerinde farklı kurumlarca başarıyla yürütülen pekçok organizasyon var. Ancak İstanbul’da gerçekleşecek bu forumun önemli bir özelliği de, İDTM’nin önemli ortaklarından olan İTO’nun sağladığı teşvik. Futurallia İstanbul 2013’ün katılım ücreti, dünyanın diğer şehirlerinde gerçekleşen katılım ücretlerinin çok altında. 425 TL + KDV. Organizasyona katılmak isteyen KOBİ’ler www.futuralliaistanbul2013.com adresinden 6 Mayıs’a kadar kayıt yaptırabilirler.

2023 Vizyonu İçin Önemli Bir Adım

Türkiye’nin 2023 için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi var. OECD raporlarına baktığımızda, Türkiye’nin 2011-2030 yılları arasında ortalama yüzde 4.5 ile tüm OECD ülkeleri içinde en yüksek büyüme oranına sahip olacağını öngörüyoruz. Bu veriler ışığında Türkiye’nin, kaydedeceği büyüme oranıyla dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması kaçınılmaz. Bu büyüme ihracatla gerçekleşecek. Bu hedef kapsamında Futurallia İstanbul 2013’ün önemli bir adım olacağına inanıyoruz.

İş Dünyasının Yeni Adresi İstanbul

İstanbul’un ve Türkiye’nin iş buluşmalarında kazandığı önem giderek artıyor. İDTM olarak 100 ülkedeki 325 Dünya Ticaret Merkezi ile doğrudan ilişki içerisindeyiz; dolayısıyla çok büyük bir networkun de parçasıyız. 1990 yılında kurulduğumuz günden bu yana Dünya Ticaret Merkezleri Birliği’nin hem İcra Kurulu hem de Yönetim Kurulu’nda yer alarak, büyük bir sorumluluğu üstleniyoruz ve İstanbul’u dünya fuar merkezi yapma misyonumuz için hızla yol almaya devam ediyoruz. Uluslararası arenada var olmak için bu gibi önemli organizasyonların önemli olduğuna inanıyoruz. Türk ticaretinde atılacak büyük adımlar için dünyanın gözünü buraya çeviriyoruz.

İTO kaynaklı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor