Girişim Fabrikası Bahar Dönemi Programı Başlıyor!

Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell ortaklığı ile girişimcileri destekleme hedefiyle hayata geçirilen Girişim Fabrikası’nda Bahar Dönemi Programı başlıyor. Galata İş Melekleri yatırımcılarının fon desteğini alan, deneylerle ve müşterilerle birlikte öğrenerek ürün geliştirme üzerine kurulu program, 12 hafta sürecek. Detaylar haberimizde..

Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell ortaklığı ile girişimcileri fikir ve ticarileşme süreci arasındaki ölüm vadisi boyunca destekleme hedefiyle hayata geçirilen Girişim Fabrikası’nda Bahar Dönemi Programı başlıyor. Galata İş Melekleri yatırımcılarının fon desteğini alan, deneylerle ve müşterilerle birlikte öğrenerek ürün geliştirme üzerine kurulu program, 12 hafta sürecek.

Girişim Fabrikası 2013 Bahar Dönemi Programı, “Tasarla, Geliştir ve Sun” olmak üzere üç bölümden oluşuyor. ‘Tasarla’ bölümünde girişimci takımların daha büyük sorunlara odaklanmalarına ve daha büyük pazarları hedeflemelerine yardımcı olunurken, yenilikçi ve ölçeklenebilir bir iş modeline erişmek için sürekli geliştirmeler yapılıyor. ‘Geliştir’ bölümünde, Galata İş Melekleri yatırımcılarının desteği ile takımlara ürünlerini geliştirmeleri için gerekli sermaye desteği sağlanıyor ve müşteri sayısı çok hızlı bir şekilde büyütülmeye başlanıyor. ‘Sun’ bölümünde ise, girişimciler ürünlerini büyük kitlelere ulaştırmak için gerekli sermaye ve network’e erişim amaçlı tasarlanan Demo Günü’ne hazırlanıyorlar. Program boyunca iş ortakları, profesyonel mentorlar ve Galata İş Melekleri üyeleri, takımlara mentorluk yaparak hızlanmalarına destek oluyorlar.

Mobil Uygulama, Kurumsal Çözümler, Büyük Veri ve Tüketici İnterneti alanında fikir aşamasından erken evre aşamasına kadar tüm girişimci takımlar, Girişim Fabrikası’nın Bahar Dönemi Programı’na başvurabiliyorlar. 15 Nisan Pazartesi günü açılan başvurular için son gün ise 5 Mayıs Pazar. Program hakkında detaylı bilgiye www.girisimfabrikasi.com/program adresinden ulaşılabiliyor.

Programla ilgili bilgi veren Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, “Teknogirişimcilerin ticarileşme sürecinde girişimcilerin sonuca daha hızlı ulaşmalarını sağlayacak, deneylerle inovasyon yapma üzerine kurulu Hızlandırma Programımızın Bahar 2013 dönemini başlatmış olmanın heyecanı içindeyiz. 2 yıllık deneyim ve yurtdışı örneklerini harmanlayarak geliştirdiğimiz hızlandırma programımızda, girişimlerin başlangıç aşaması sermaye desteğini Türkiye’nin ilk ve önde gelen melek yatırım organizasyonu Galata İş Melekleri üyelerinin girişimcilere sağlayacağı deneyim ve 15.000 Dolarlık sermaye desteği ile karşılayacağız” diye konuştu.

Galata İş Melekleri Dernek Başkanı Emre Kurttepeli ise, “Galata İş Melekleri'nin Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirme vizyonuna uygun olduğundan, Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı ile işbirliği yapmaya ve desteklemeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

Melekler Girişim Fabrikası’nda

Programa katılan her girişime 15.000 Dolar sermaye desteği sağlayacak Galata İş Melekleri yatırımcıları, program boyunca girişimcilerle kendi deneyim ve uzmanlıklarını paylaşarak hızlanmalarına katkıda bulunacaklar. Galata İş Melekleri yatırımcılarından Emre Kurttepeli, Ziya Boyacıgiller, Sina Afra, Burak Divanlıoğlu, Kaan Boyner, Önder Öztarhan, Orkun Tekin, Arif Akdağ ve Fırat İşbecer, programın ortağı olarak girişimcileri aktif destekleyecekler.

Tanıtım Buluşması

Programın tanıtımının ve girişimcilerin sorularının yanıtlanacağı etkinlik 24 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Urban Station Maslak Şubesinde gerçekleştirilecek. Tanıtım buluşmasına katılmak isteyen girişimcilerin www.biletino.com/Event/Detail/387/ adresinden kayıt yaptırmaları yeterli oluyor.

Ortağımı Buluyorum Buluşması

Programa katılmak isteyen ancak takımını henüz kuramamış veya takımını yeni ortaklarla güçlendirmek isteyen girişimciler ise Venturro.com ile birlikte Ortağımı Buluyorum etkinliğine katılmak için www.biletino.com/Event/Detail/388/ adresinden kayıt yaptırabiliyorlar.

Galata İş Melekleri Hakkında:

Galata İş Melekleri İstanbul’un ilk melek yatırımcı organizasyonudur. Galata İş Melekleri zamanlarını ve paralarını yeni, ileri teknoloji startup şirketlerine yatırım yapan girişimciler, yöneticiler ve melek yatırımcılardan oluşan bir gruptur. Galata İş Melekleri üyeleri Airties, Yemeksepeti.com, Mynet.com ve Markafoni.com gibi şirketler kurmuşlar ve Apple, eBay, Maxim, Turkcell ve DBI gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmışlardır. Galata İş Melekleri kâr amacı gütmeyen bir dernek olarak faaliyet göstermekte olup melek yatırımcılar ile arzulu girişimcileri bir araya getirerek yatırım olanakları ve startuplarla ilgili fikir alışverişi yapmalarını sağlayan bir platform rolü üstlenmektedir. Galata İş Melekleri’ni benzersiz kılan ise dijital endüstiriyi ilk elden bilen başarılı girişimciler tarafından kurulmuş olmasıdır. Genç girişimcilerin yaşamakta olduklarını, onlar daha önceden yaşamışlardır. Dolayısıyla sorunları öngörebilmelerinin yanı sıra teorilere değil doğrudan tecrübelerine dayanarak tavsiyelerde bulunabilirler. Galata İş Melekleri yeni girişimciler için girişimciler tarafından kurulan bir Melek Yatırım Kulübü’dür.

Girişim Fabrikası Hakkında:

Girişim Fabrikası, Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell ortaklığı ile girişimcileri fikirden ticarileşme süreci arasındaki ölüm vadisi boyunca destekleme hedefiyle Mayıs 2011 yılında kurulmuştur. 2012 yılında Tahincioğlu Holding ve 2013 yılında Türk Ekonomi Bankası iş ortaklarımız arasına katılarak girişimcilerin hızlanma sürecine destek olmaktadırlar. Girişim Fabrikası’nın bugüne kadar desteklediği 16 girişim toplamda 2.915.000 TL’lik yatırım/maddi destek almıştır.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor