Sanal Dünyanın Gerçek Tehditleri Yarın Masaya Yatırılıyor!

Siber Güvenlik Derneği tarafından 14 Mayıs 2013 tarihinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Siber Güvenlik Konferansı'13’te, kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşan uzmanlar, siber tehditleri masaya yatırarak çözüm önerilerini sunacak. Siber Güvenlik Derneği tarafından 14 Mayıs 2013 tarihinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Siber Güvenlik Konferansı'13’, son yıllarda artan siber saldırılara ve çözümlerine yönelik konunun uzmanlarını bir araya getiriyor. Detaylar haberimizde..

Siber Güvenlik Derneği tarafından 14 Mayıs 2013 tarihinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Siber Güvenlik Konferansı'13’te, kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşan uzmanlar, siber tehditleri masaya yatırarak çözüm önerilerini sunacak.

Siber Güvenlik Derneği tarafından 14 Mayıs 2013 tarihinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Siber Güvenlik Konferansı'13’, son yıllarda artan siber saldırılara ve çözümlerine yönelik konunun uzmanlarını bir araya getiriyor. Ana temanın “Sanal Dünya, Gerçek Tehditler” olduğu konferansta; siber güvenlik, siber savunma stratejileri, siber casus yetiştirme politikaları, siber suçlar, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak diğer ülkelerin yaklaşımları, siber güvenlik kavramının bireysel, kurumsal ve ulusal güvenlik açısından önemi konuşulacak.

Siber güvenlik konusunda uzman akademisyen, kamu ve özel sektör çalışanı birçok isim, ana tema çerçevesinde farklı alanlardaki tecrübelerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak. İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren’in açılış konuşmasını yapacağı konferansta paralel oturumlar düzenlenecek. Oturumlarda, siber güvenlik konusunda vizyon geliştirmeye yönelik paylaşımların yanı sıra, beyaz şapkalı hackerlar tarafından ilgi çekici teknik sunumlar da yapılacak.

Ulusal Siber Güvenlik alanındaki konularda da emniyet yetkilileri ve bilişim hukukçuları tarafından sunumlar yapılacak. 2012 yılında dünyaya damgasını vuran siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve siber suçlar, panelistler tarafından masaya yatırılacak ve yasal düzenlemelerdeki eksikliklerden bahsedilecek.

Siber Güvenlik Konferansı'13’e ilişkin programa buradan ulaşılabilir.

Geçtiğimiz hafta, İnternet Geliştirme Kurulu (İGK)'nun "Siber Güvenlik" konusunda ki çalışmalarını dinlemek için davetlisi olduğumuz toplantıya iştirak ettim. İGK sivil insiyatife değer vererek biz blog yazarlarını bilgilendirdi ve konu hakkında bizden görüş öneriler istedi, hatta taşın altına elimizi koyarak bu "farkındalık uyandırma" projesinde birlikte insiyatif alalım dedi. Kamunun sivil yapılanmalara, online katma değerler üreten biz bloglara değer vermesi çok önemli bir gelişme.

Konuya dönecek olursak; ne iş yaparsak yapalım hayatımızın her alanına temas eder hale gelen internet/mobil ile bazı tehditlere açık hale geldik. Bu tehditler sanal platformlar üzerinden gelmesine hayatımıza etkisi gerçek ve ciddi. Ancak elbette bilinçli bir hareketle önlem alındığında ötelenecek tehditler.

Siber Güvenlik sadece belli bir kesimi ilgilendiren bir konu değil. Herkes kadar biz girişimcileri de ilgilendiriyor. Hayatımızın büyük bölümünden fedakarlık ederek bir yerlere getirdiğimizi girişimlerimizin ya da girişimlerimizin online yansımalarının güvende olması gerekiyor. Bu sebeple, Girişim Haber olarak Siber Güvenlik konusunda bilgi edinmenizi, kullanım oranınıza göre önerilen önlemlerinizi almanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Eğer konu hakkında bilgilenmek ve bilinçli bir teknoloji & internet tüketicisi olmak isterseniz yarın ki konferans tam sizlik. Muhakkak katılın diyorum.

Siber Güvenlik Konferansı'13 hakkında daha detaylı bilgi için www.siberguvenlikkonferansi.org web adresini ziyaret edebilir, kaydınızı buradan gerçekleştirebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor