Yahoo'dan, Sosyal Blog Servisi Tumblr'a 1,1 Milyar Dolar!

Marissa Mayer’ın CEO koltuğuna oturması ile birlikte imaj düzeltme atılımına geçen ve ardından neredeyse her hafta satınalma girişimleriyle global internet sektöründeki yerini sağlamlaştırmaya çalışan Yahoo, popüler sosyal blog servislerinden Tumblr'a 1.1 Milyar Dolar'lık teklifi onayladı. Gelişmeyi duyuran WSC, TechCrunch ve Guardian'a göre satınalmanın netleşmesi an meselesi. Detaylar haberimizde..

Marissa Mayer’ın CEO koltuğuna oturması ile birlikte imaj düzeltme atılımına geçen ve ardından neredeyse her hafta satınalma girişimleriyle global internet sektöründeki yerini sağlamlaştırmaya çalışan Yahoo, popüler sosyal blog servislerinden Tumblr'a 1.1 Milyar Dolar'lık teklifi yönetim kurulunda onayladı.

Gelişmeyi duyuran WSC, TechCrunch ve Guardian'a göre satınalmanın netleşmesi an meselesi. Yarın sabah bir basın toplantısı düzenleyecek olan Yahoo'nun görüşmelerin sonucunu açıklaması bekleniyor. Öte yandan Tumblr halen Facebook ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin satın alma listesinde bulunuyor.

Tumblr bu ilgiyi neden hakediyor?

Son dönemin popüler sosyal blog servisi Tumblr, 2007 yılında 21 yaşındaki David Karp tarafından kendi yatak odasında kurulan ve 2-3 hafta içinde 75 bin kullanıcıya ulaşan bir girişim. Ocak 2012'ye gelindiğinde 40 Milyon blog sayısına ualaşn servis, 2013 Nisan ayı itibariyle 67 milyon tekil ziyaretçiye ulaşmış. Bu 67 milyon ziyaretçinin 18  milyonu mobil siteye geliyor. 108 milyonu aşkın bloga sahip olan Tumblr'a günde 50 milyonun üzerinde içerik girildiği ise bir diğer istatistik.

Sahip olduğu bu istatistikler; genç yaştaki internet kullanıcılarına hitap eden siteyi internet dünyasında ön plana çıkan ve ilgi gören girişim projelerinden birisi yapıyor.

Tumblr elindeki bu kullanıcı gücünü henüz gelire dönüştürememiş bir servis. Şimdiye kadar şirketinin kullanıcı tabanını genişletmeye odaklandığını belirten David Kapr, bu durumun genç internet şirketleri için tipk bir durum olduğunu söylüyor.

Sahip olduğu bu kullanıcı potansiyelini her ne kadar (hakettiği derecede) net bir gelire dönüşmese de, bu durum doğal olarak elinde reklam gücü ve reklam servisi olan Yahoo, Microsoft ve Facebook gibi devlerin iştahını kabartıyor.

İnternet gediklisi olan okurlarımız Yahoo'nun daha önce bünyesine kattığı Geocities ve Flickr'ın akibetlerini anımsayacaklardır. Yahoo'nun reklam gelirlerini artırmak ve etki kitlesini sağlamlaştırmak için ihtiyaç duyduğu aşının Tumblr olup olmadığını, Yahoo'nun ve David Kapr'ın bu satınalma gerçekleşmesi haline nasıl hamleler yapacağını göreceğiz.

Büyük bir ihtimalle gerçekleşecek olan bu satınalma işleminin akibetini hep beraber izleyeceğiz. Haberimizi internet girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor