Kadın Girişimciden, Girişimciler İçin Toplantı Evi Konsepti!

Yeni yazarımız Esra Tavukçu'nun ilk haberi: Organizasyon şirketine gelen taleplerde ajans sahiplerinin sürekli bahçe içinde keyifli bir ortamda rahat toplantı yapılacak yerler aramasıyla bir fikir geliştiren kadın girişimci Begüm Başokçu, Toplantı Evi konseptini oluşturdu. Begüm Hanım'ı böyle bir proje yapmaya yönlendiren temel faktör müşteriden gelen taleplerin karşılanması gerekliliği olmuş gibi görünüyor. Detaylar haberimizde..

Tüm Girişim Haber okurlarına merhabalar,

Ben Esra Tavukcu. 1989 İstanbul doğumluyum, memleketim Rize. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunuyum. Son 1 yıldır, online içerik üretimi ve online iletişim üzerine freelance çalışmalar yapıyorum. Bu değerli haber platformu Girişim Haber'in ekibine yazar olarak katıldım ve bu sizlerle paylaştığım ilk haberim. Şimdilik bu kadar. :)

Bizleri girişimlerimize motive edecek, hayatımıza olumlu katkılar sağlayacak en güzel gelişmelerle karşınızda olmayı diliyorum. İşte ilk haberim..


Toplantı Evi'nin kurucusu Begüm Başokçu, üniversiteden mezun olduktan sonra 2002 yılına kadar iki farklı yabancı kurumsal firmada çalışıyor. Son çalıştığı Amerikan spor giyim firmasında, şirketin organizasyonlarını yapmaya başlıyor. Bu işi oldukça seven Başokçu, 2007 yılında kendi organizasyon şirketi olan Bee Events’i kuruyor.

Organizasyon işi yaparken hem kendi hem de farklı ajans sahiplerinin sürekli bahçe içinde keyifli bir ortamda rahat toplantı yapılacak yerler aramasıyla da Toplantı Evi konseptini oluşturuyor ve 2012 yılının Ekim ayında ‘Toplantı Evi’ni Etiler’de hizmete sunuyor. Begüm Hanım'ı böyle bir proje yapmaya yönlendiren temel faktör müşteriden gelen taleplerin karşılanması gerekliliği olmuş gibi görünüyor.

Günümüzde toplantı yapmak iş hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Gerek tam zamanlı gerekse yarı zamanlı ya da esnek zamanlı çalışan herkes,  kapalı ortamlardan uzaklaşarak açık havada çalışmak istiyor. İşte tam bu noktada, Begüm Hanım fikrinin ne kadar başarılı bir inovasyon olduğu anlaşılıyor.

Bee Events tarafından kurulan ‘Toplantı Evi’, ev konforunda toplantı ve organizasyon hedefiyle dört ayrı katta dört farklı toplantı odasıyla hizmet veriyor. Bahçe, giriş, salon ve teras katlarında yer alan toplantı odaları boğaz manzarası ile öne çıkarken, odaların alabileceği maksimum katılımcı sayısı 15 -25 arasında değişiyor.

Toplantı Evi’nde toplantılar için standart hizmetler arasında, teknik ekipman, bilgisayara bağlanabilen ses sistemi, flipchart ve sınırsız internet olanakları yer alıyor.

Şirketlerin kira maliyetleri arttıkça toplantı salonlarına ayrılan yerlerin azaldığını söyleyen Başokçu, ayrıca markaların yaratıcılığı arttıracak kampanya, proje veya pazarlama aktivitelerini ajansları ile görüşmek için genelde konforlu ve rahat alanları tercih etmeye başladıklarına dikkat çekiyor. Yurtdışında şirketlerin çalışma alanlarının açık ofislere dönüşmeye başladığını belirten Başokçu, şöyle devam ediyor:

"Hatta genelde evden çalışan elemanlar bağlı bulundukları şirkete gittiklerinde müsait bir masa bulup oraya oturarak çalışıyorlar. Toplantı yapmak istediklerinde genelde kafeleri tercih ediyorlar. Fakat gizlilik açısından bu tarz mekanlarda toplantı yapmak pek uygun değil. O yüzden toplantı yapan ekibe özel mekânları kullanmak daha uygun, işimiz gereği bizde yurt dışına çıktığımızda bu tarz alanları kullanıyoruz. Bu firmalardan bir tanesi şu an Türkiye’de de servis vermeye başladı.”

Verdikleri hizmeti oldukça ciddiye alan ve özveriyle çalışan Başokçu : “ Bizim en büyük özelliğimiz rahat bir ortam sunmamız. Bunun dışında event konusunda yetkili bir kişinin mekanda misafirlere yardımcı olması. Bize gelen konuklara – firma ya da bireyse- asla hayır demeden isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Çok güçlü bir catering firması ile işbirliği yapıyoruz. Yeme içme konusunda gerçekten iddialıyız. Kendimizin tadıp keyif aldığı bir içeceği ya da yiyeceği o gün ekstra olarak konuklarımıza sunabiliyoruz." diye sözlerini bitiyor.

Gerçekten de Toplantı Evi’nin, sıcaklığı ve ortamıyla hem rahat edebileceğiniz hem de profesyonelliği ile çalışmalarınızı aksatmayacak bir mekan olduğu ortada. Begüm Hanım’ı ve Bee Events ekibini bu başarılı projeden dolayı kutluyor, çalışmalarının devamını diliyoruz. 

Toplantı Evi hakkında detaylı bilgi için www.toplantievi.wix.com sayfasını ziyaret edebilir, gelişmeleri takip etmek isterseniz Facebook Sayfasını takibe alabilirsiniz.

Bu yeni girişim haberimizi, kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Esra TavukcuGirişim Haber

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor