"İşte BU", Teknolojik Yenilikçi İş Fikirlerini Ödüllendiriyor!

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, "İşte BU 2013 Öğrenci Proje Yarışması başvuruları başladı. Yarışma, yenilikçi iş fikirlerini ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürme konusunda öğrencilerin deneyim kazanmalarını desteklemeyi ve ödüle değer bulunan projelerin verilecek desteklerle teknoloji tabanlı yenilikçi bir işe dönüşmesine ön ayak olmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi,  ‘İşte BU 2013 Öğrenci Proje Yarışması’ başvuruları başladı. Yarışma, yenilikçi iş fikirlerini ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürme konusunda öğrencilerin deneyim kazanmalarını desteklemeyi ve ödüle değer bulunan projelerin verilecek desteklerle teknoloji tabanlı yenilikçi bir işe dönüşmesine ön ayak olmayı hedefliyor.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde, Elginkan Vakfı, Bosch, ve Airties ana sponsorluğunda, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği-BÜMED, KOSGEB BÜ-TEKMER, Ar-Ge Mühendisleri Derneği, Ankara Patent Ofisi, Alesta, Xerox, HayalEt, Argela, IBM, Üniversite Medya, ve Radyo Boğaziçi sponsorluğunda düzenlenen ve Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer  Ofisi tarafından yürütülen “İşteBU”  öğrenci proje yarışmasının 6.kez düzenleniyor. Bu yıla kadar Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler adı ile düzenlene yarışma bu yıldan itibaren işteBU adını aldı.

İşteBU 2013 Öğrenci Proje Yarışması teknoloji tabanlı, ürün veya hizmete dönüştürülebilir, yenilikçi iş fikirlerini ortaya çıkartarak  ödüllendirecek.  Bu kapsamda, yarışmaya katılacak projelerin tamamen yeni bir teknolojiyi veya mevcut bir teknolojinin yeni bir alana uygulanmasını veya mevcut bir teknolojinin geliştirilmiş bir uygulamasını içermesi ve ticari başarı şansına sahip olması şartı aranıyor.

Yarışmaya 30 Ağustos 2013 29 Eylül 2013 tarihine dek online başvuru ile katılım mümkün.  Katılım ve başvuru koşulları yarışmanın istebu.org/2013/ sitesinde  yer alıyor.

İşte BU 2013 Öğrenci Proje Yarışması kapsamında verilecek ödüller ise şöyle :

Elginkan Vakfı Ödülleri

Birincilik Ödülü - 30.000 TL,   İkincilik Ödülü - 20.000 TL

Bosch, Otomotiv Ödülü

Ödül Tutarı - 15.000 TL

Airties, Network Sistemleri Ödülü

Ödül Tutarı - 5.000 TL

iPro Teşvik Ödülü

Ödül Tutarı – 2.500 TL

Alesta Yatırım Desteği

ALESTA uygun gördüğü bir projeye  100.000 TL’ye kadar yatırım desteği verecek.

Ankara Patent Ofisi Desteği

Yarışmada dereceye giren projelerden patent başvurusunda bulunacak olanlara ANKARA PATENT OFİSİ tarafından patent başvurusu hazırlama desteği verilecek.

Argela Mentorluk Desteği

Değerlendirme Kurulu tarafından uygun görülen yazılım geliştirme projelerine ARGELA tarafından üç ay süreyle inkübasyon ve mentorluk desteği ile yazılım geliştirme araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı verilecek

Bu Hayalet Kuluçka Merkezi Desteği

Yarışmada dereceye giren proje gruplarına BU HAYALET Kuluçka Merkezinin sağladığı desteklerden, şartları yerine getirmeleri kaydıyla, yaralanma imkanı verilecek.

IBM Danışmanlık Desteği

Değerlendirme Kurulu tarafından uygun görülen yazılım geliştirme projelerine IBM tarafından üç ay süreyle inkübasyon ve mentorluk desteği ile yazılım geliştirme araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı verilecek.

iPro  Yatırım Desteği

iPro  uygun gördüğü bir projeye  25.000 TL’ye kadar yatırım desteği verecektir.

KOSGEB Desteği

Yarışmada dereceye giren projeler ayrıca, şirket kurarak iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi KOSGEB/TEKMER'de ofis alanına ve KOSGEB tarafından sağlanan diğer Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Desteklerine başvurma hakkına sahip olacak.

Unutmayın, başvurular 29 Eylül'de sona eriyor.

Detaylı bilgi için www.istebu.org sitesini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi teknoloji girişimleri ile ilgilenen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor