TÜBİTAK'tan Öncelikli Özel Sektör Alanlarına Yönelik 34 Çağrı!

TÜBİTAK, 1511 Programı kapsamında önceliki alanlar kategorisinde yer alan Enerji, Bilgi İletişim Teknolojileri ve Sağlık sektörlerine yönelik 34 yeni çağrı duyuru yaptı. 1511 TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı; ülkemiz öncelikli alanlarında hedef ve ihtiyaç odaklı, izlenebilir sonuçları olan projelerin desteklenmesi amaçlanmakta. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, 1511 Programı kapsamında önceliki alanlar kategorisinde yer alan Enerji, Bilgi İletişim Teknolojileri ve Sağlık sektörlerine yönelik 34 yeni çağrı duyuru yaptı.

1511 TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı; ülkemiz öncelikli alanlarında hedef ve ihtiyaç odaklı, izlenebilir sonuçları olan projelerin desteklenmesi amaçlanmakta.

Program kapsamında sağlanacak desteklerle;

  • Teknolojik yeterlilik ve bilgi birikiminin artırılması,
  • Mevcut yeteneklerin farklı alanlarda da değerlendirilmesi,
  • Özgün teknolojilerin geliştirilmesi,
  • Teknolojik gelişimde ivme kazanılması

hedefleniyor.

1511 programı, ülke ihtiyaçlarının belirlenerek teknolojik açıdan kuruluşların yönlendirilmesi, kapasitenin yeterli olmadığı alanlarda proje destekleri ile kapasite oluşumunu tetiklemesi, kısa ve orta vadede yapılacak proje bazlı desteklerle uzun vadede sürdürülebilir teknolojik gelişimin sağlanması oldukça önemli görülmekte.

2012 yılında Enerji, Gıda, Makine İmalat, BİT ve Otomotiv öncelikli alanlarında toplam 22 çağrı yayımlanmıştı. 2013 yılı için çağrı hazırlık aşamalarında yapılan bir dizi ön çalışma neticesinde çağrıya çıkılacak alanlar ve çağrı konuları belirlenmiş.

  • Enerji Öncelikli alanında Enerji Verimliliği Teknolojilerinde,
  • BİT öncelikli alanında Mobil İletişim Teknolojilerinde,
  • Sağlık Öncelikli Alanında “1-Medikal Ekipmanlar, 2-Aşı, 3-Tanı Kitleri, 4-Biyomalzeme

teknolojilerinde olmak üzere toplam 34 Adet yeni çağrı yayınlanmış. Program kapsamında desteklenecek projelerin konu ve kapsamı, başvuruya ilişkin koşullar çağrı duyurularında açıklanmış.

İşte destek verilen alanlar ve duyurulan çağrılar;

Enerji Sektörü

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü

Sağlık Sektörü

2013 yılında proje başvuru ve değerlendirme süreçlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Çağrı duyurusunda aksi belirtilmedikçe proje ön başvurusu alınmayacak olup proje başvurusu yapacak kuruluşlar doğrudan proje önerilerini sunacaklar ve projelerin değerlendirmesi bu öneri temel alınarak tek aşamalı olarak gerçekleştirilecekmiş.

Daha fazla bilgiyi www.tubitak.gov.tr/1511 adresinden temin edilebilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi Enerji, Bilgi İletişim Teknolojileri ve Sağlık alanında faal olan girişimci ve girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor