BIC Angel Investments, Türkiye’deki girişimcileri daha iyi anlamak amacıyla online bir araştırma gerçekleştirdi.
Araştırmanın sonuçlarına göre girişimcilerin yaşadıkları en büyük zorluk sermaye bulmak olurken aradıkları yatırım tutarı ağırlıkla 50 bin ile 250 bin TL arasında değişiyor. Erkekler girişimciliğe 27 yaşında, kadınlar 31 yaşında başlıyor. Detaylar haberimizde..
BIC Angel Investments, Türkiye’deki girişimcileri daha iyi anlamak amacıyla online bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmanın sonuçlarına göre girişimcilerin yaşadıkları en büyük zorluk sermaye bulmak olurken aradıkları yatırım tutarı ağırlıkla 50 bin ile 250 bin TL arasında değişiyor. Erkekler girişimciliğe 27 yaşında, kadınlar 31 yaşında başlıyor.
Girişimcilik Türkiye’de son yıllarda çok konuşulan, hem devletin hem de özel sektörün odak noktasına yerleşen bir konu olarak dikkat çekiyor. 2013 başından bugüne 200’ün üzerinde projeyi değerlendiren ve geçen altı aylık süre içinde Telefonkilifim.com ve GastroClub'a yatırım yapan BIC Angel Investments Türkiye’deki girişimcileri daha iyi anlayabilmek ve verdiği profesyonel desteğin kalitesini bir üst seviyeye taşıyabilmek amacıyla online araştırma gerçekleştirdi.
En Çok Girişimci İstanbul’dan Çıkıyor
Araştırmada kendi işini kurmak için en az yarı zamanlı olarak projesine vakit harcayan veya kendi kurduğu işte tam zamanlı olarak çalışan, bu işten para kazanan veya kazanmayı hedefleyen kişiler girişimci olarak tanımlandı. Araştırmaya katılan 156 girişimcinin yüzde 81’i erkek, yüzde 19’u kadınlardan oluşuyor. Erkekler girişimciliğe 27 yaşında, kadınlar 31 yaşında başlıyor. Ortalama girişimcilik tecrübesi 3,4 yıl.
Araştırmaya katılanların yüzde 60’ı İstanbul’da, yüzde 15’i Ankara’da yaşıyor. Girişimcilerin büyük bir kısmının daha önce profesyonel olarak maaşlı bir işte çalışarak iş tecrübesi edindikleri dikkat çekiyor. Katılımcıların yüzde 88’i girişimci olmadan önce bordrolu olarak çalıştığını belirtirken girişimciler arasında ortalama profesyonel tecrübe süresi 4,9 yıl. Bu süre erkeklerde 4,7 kadınlarda ise 5,8 yıl olarak gerçekleşiyor.
Girişimcilerin ortalama eğitim seviyesiyse toplum genelinin üstünde. Girişimcilerin yüzde 58’i üniversite mezunuyken, yüzde 24’ü yüksek lisansa, yüzde 3’üyse doktora derecesine sahipler. ODTÜ yüzde 10, Anadolu Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi ise yüzde 9 ile en çok girişimci mezun eden üniversiteler olarak ilk üç sırada yer alıyor.
Girişimcilerin Yüzde 74’ü Yatırımcı Arıyor
Girişimcilere göre, yaşadıkları en büyük zorluk sermaye bulmaktaki sıkıntı. Girişimcilerin aradığı yatırım tutarı ağırlıkla 50 bin ile 250 bin TL arasında değişiyor. Girişimcilik bilincinin eksikliği, yasal düzenlemelerin girişimciliğe uygun olmayışı, yatırımcıların yeterince risk almayışı; yatırımcıya ulaşmaktaki zorluklar ve girişimcilerin tecrübesiz oluşu takip eden zorluklar olarak tespit edildi.
Çıkan sonuçlar ile paralel olarak BIC Angel Investments’ın girişimlere sermaye sağlamanın yanında en önemli özelliğinin girişimcilere finans, muhasebe, denetim gibi idari hizmetlerle kurumsallaşmalarına ve yapılandırılmalarına katkıda bulunduklarını söyleyen BIC Angel Investments’ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Joachim Behrendt, şimdiye kadar 200’ün üzerinde girişim projesiyle görüştüklerini belirtti.
Raporun infografiğini şu linklerden inceleyebilirsiniz;
BIC Angel Investments Yatırım Toplantılarına Devam Ediyor
Genç girişimcilere 1 milyon dolar yatırım hedefi bulunan melek yatırımcı şirketi BIC Angel Investments 25 Temmuz Perşembe günü İstanbul Maslak Urban Station’da 16.00-20.00 saatleri arasında girişimciler ile buluşuyor. 25 Temmuz 2013’teki etkinlikte sunum yapmak isteyen girişimciler urbanstationbicangels.eventbrite.com adresinden başvuru yapabilirler.
BIC Angel Investments’a projelerini sunmak isteyen girişimciler aynı zamanda www.bicangels.com web sitesi üzerinden de başvuru yapabilir.
Haberimizi tüm okurarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.