Girişimciler, Melek Yatırımcılar CeBIT Fuarı'na Geliyor!

Bu yıl 24- 27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Fuarı kapsamında düzenlenecek ‘Girişimcilik Kongresi’ için dünyanın her yerinden melek yatırımcılara davet gönderildi. CeBIT Fuarında bu yıl ilk kez ‘Girişimcilik Kongresi’ düzenlenecek. Girişimciler ile melek yatırımcıların buluşacağı kongreyle, girişimcilerin finansman sıkıntısının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Detaylar haberimizde..

Bu yıl 24- 27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Fuarı kapsamında düzenlenecek ‘Girişimcilik Kongresi’ için dünyanın her yerinden melek yatırımcılara davet gönderildi.

CeBIT Fuarında bu yıl ilk kez ‘Girişimcilik Kongresi’ düzenlenecek. Girişimciler ile melek yatırımcıların buluşacağı kongreyle, girişimcilerin finansman sıkıntısının ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Bu yıl 24- 27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Fuarı kapsamında düzenlenecek ‘Girişimcilik Kongresi’ için dünyanın her yerinden melek yatırımcılara davet gönderildi. Kongreye en az 20 melek yatırımcının katılımı hedefleniyor. Teknokent ve üniversitelerin bu kongre nedeniyle çok heyecanlandığını söyleyen CeBIT Çözüm Ortağı Nezih Kuleyin, "Girişimcilerin projelerini anlatmaları için, çok sayıda salonu ayırarak büyük bir platform oluşturuyoruz. Bu kadar bileşen bir araya geldiğinde ortamın oldukça yüksek bir sinerji doğuracağına inandığımız için böyle bir iş yapmaya karar verdik" dedi.

Fikrin Üretime Geçmesiyle İlgileniyoruz

Kongrenin asıl amacının parasal kaynaklara ulaşmada sıkıntı yaşayan girişimcilerin daha rahat kaynak bulabilmesi olduğunu söyleyen Kuleyin, “Biliyorsunuz girişimcilik özünde bir fikrin yaşama geçirilmesi anlamına geliyor. Biz şu aşamada daha çok fikrin üretime geçmesi ile ilgileniyoruz. İstiyoruz ki girişimciler gelsinler bu büyük platformda fikirlerini açıklasınlar.

Eğer bu fikirleri bir melek yatırımcının ya da bir girişim sermayesi kuruluşunun dikkatini çekerse işte biz o zaman hedefimize ulaşmış olacağız. Ulusal ve uluslararası düzeyde adı melek yatırımcıya çıkmış herkesi davet edeceğiz. Bizim hedefimiz en az yirmi adı duyulmuş melek yatırımcının, projeleri dinlemek üzere aramızda olmasını sağlamak" diye konuştu.

En Önemli Sorun Start Up Aşaması

CeBIT Eurasia Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş da bu etkinlikte daha çok projelerin konuşacağını söyledi. Türkiye’de girişimcilerin en önemli sorunlarından birisinin Start Up aşamasındaki girişimcilerin finans sıkıntısı çekmesi olduğunu ifade eden Durmuş, "Buna melek yatırımcı bulamama sıkıntısı da diyebiliriz. Burada girişimcilerimiz hem projelerini sunma imkanı hem de melek yatırımcılar ile Network imkanı bulacaklar. Kongrenin eklenmesiyle birlikte gerek girişimcilik ekolojisinden gerek melek yatırım dünyasından gerekse üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından daha fazla ilgi olacağını düşünüyoruz" dedi.

Bu yıl yapılacak fuara ilişkin bilgi veren CeBIT Eurasia Direktörü Murat Özer, daha önce Almanya’da gerçekleştirilen CeBIT Global Konferans Eurasia konusunda uzman konuşmacıları İstanbul’da ağırlayacaklarını söyledi. Özer, bu sene ki en büyük yeniliklerden birinin CeBIT Global Konferans Eurasia’da gerçekleşecek olan uluslararası konferansların büyük bir bölümünün eş zamanlı olarak internet ortamından canlı yayınlanacak ve dünyanın dört bir yanından izleyiciler tarafından katılım gerçekleştirilebilecek olması olduğunu ifade etti. Konferansın ilk günününde, “Finansal Destek, Ar- Ge"  başlıklı bir toplantı düzenleneceğini anlatan Özer, ikinci günü, ilk bölümde;  e-devlet, e-belediyeler, akıllı kentler konusunun ele alınacağını, öğleden sonra ise 'Fatih Projesi''nin  konuşulacağını söyledi.

Güncelleme:Girişimcilik Kongresi’ CeBIT ile eş zamanlı düzenlenen CeBIT Sinerji Zirvesi bünyesinde düzenleniyor. Girişimcilik Kongresi'ne katılmak için Sinerji Zirvesine kayıt olmanız ve OPAL salonundaki oturumlara katılmanız gerekiyor. Zirve de girişiminizi tanıtma imkanı yakalamak ve/veya dinleyici olarak katılmak için Online kaydınızı buradan yapabiliyorsunuz.

CeBIT Eurasia Bilişim Fuarı hakkında detaylı bilgi için www.cebitbilisim.com adresini ziyaret edebilir, fuara katılmak için başvurunuzu buradan yapabilir, fuarı ziyaret etmek için gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Unutmayın, fuar ve etkinlikler 24-24 Ekim tarihlerinde.

Dünya Gazetesi kaynaklı derleme haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor