Girişimcilere 50 Bin Lira Tanıtım ve Pazarlama Desteği Geliyor!

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ar-Ge ve yenilik projeleri neticesinde ortaya çıkan teknolojik ürünler veya prototiplerin yeterli derecede tanıtım ve pazarlanmasının yapılamadığını belirterek, fikirden ürüne, üründen pazara giden zincirin halkalarında eksik kaldığını ve böylece bu ürünlerin ticarileşemediğini ifade etti. Sanayi Bakanlığı, geliştirdiği teknolojik ürünü yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmak ve pazarlamak isteyen girişimcilere Bakanlık olarak 50 bin liraya kadar hibe verecek. Detaylar haberimizde..

Sanayi Bakanlığı, geliştirdiği teknolojik ürünü yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmak ve pazarlamak isteyen girişimcilere Bakanlık olarak 50 bin liraya kadar hibe verecek.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ar-Ge ve yenilik projeleri neticesinde ortaya çıkan teknolojik ürünler veya prototiplerin yeterli derecede tanıtım ve pazarlanmasının yapılamadığını belirterek, fikirden ürüne, üründen pazara giden zincirin halkalarında eksik kaldığını ve böylece bu ürünlerin ticarileşemediğini ifade etti. Ergün, bu yeni destek programıyla genç ve yenilikçi girişimcilerin yaratıcı fikirleriyle ekonomik birer aktör haline getirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün açıklamasına göre 50 bin liraya kadar olan hibe desteği için bu aydan itibaren birer aylık periyotlarla başvurular alınacak ve takip eden ay içerisinde başvuruların değerlendirilmesi tamamlanacak. Bütçe imkanları dikkate alınarak desteklenmesi uygun görülen başvurular için talep edilen destek tutarı, yurtdışındaki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine katılım bedelinin 50.000 TL’ye kadarı, yurtiçindeki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine katılım bedelinin ise 25.000 TL’ye kadarı, faaliyet sayısına bakılmaksızın Bakanlıkça hibe olarak karşılanacak.

Hibenin Detayları

Bu kapsamda fuarlara katılmada stant kirası, stant yapımı, nakliye ve depolama giderleri; ürün veya prototipin tanıtımı ve pazarlanması amacıyla hazırlattırılacak broşür, ürün kataloğu, etiket baskılı ve bandrollü elektronik depolama aygıtları; yurtdışı fuarlarda gümrük işlem giderleri; elektronik ticaret (e-ticaret) sitelerine üyelik giderleri; yazılı medyada teknolojik ürün ya da prototipin tanıtımına ilişkin giderler karşılanacak. Başvuruların değerlendirilmesi bakanlık tarafından oluşturulacak değerlendirme komisyonu tarafından yapılacak. 

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kaynaklı haberimizi projesini hayata geçirmiş, tanıtım ve pazarlama için maddi beklenti içerisinde olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor