Türk Telekom'un Girişimleri Hızlandırma Programı PİLOTT Başlıyor!

Türk Telekom başlattığı “PİLOTT - TT Girişimleri Hızlandırma Programı” ile yenilikçi fikri olan girişimcileri destekleyecek, girişimciler Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatı yakalarken, en başarılı girişim 100 bin TL’lik girişim sermayesinin sahibi olacak. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom girişimcileri desteklemek için “PİLOTT - TT Girişimleri Hızlandırma Programı”nı başlatıyor. PİLOTT, yenilikçi fikri olan girişimcileri destekleyecek, girişimciler Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatı yakalarken, en başarılı girişim 100 bin TL’lik girişim sermayesinin sahibi olacak.

Türkiye’nin dijital yaşam dönüşümünü hızlandırmak için bilgi ve iletişim teknolojileri sektörüne öncülük eden Türk Telekom; girişimcileri desteklemek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve büyütmek, girişimcilerle işbirliği yaparak yenilikçi ürün ve servisler geliştirmek için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “PİLOTT - TT Girişimleri Hızlandırma Programı”nı başlattı.

Girişimcilere senede üç kez çağrıda bulunacak olan PİLOTT, ilk başvuruları 9 Eylül-20 Ekim 2013 tarihleri arasında www.pilott.com.tr adresinden kabul edecek.  Jüri tarafından seçilecek başarılı girişimler, Türk Telekom ile işbirliği şansını yakalarken, en başarılı girişimci 100 bin TL’lik girişim sermayesinin sahibi olacak. En başarılı ilk üç girişimci ise Silikon Vadisi seyahatine hak kazanacak.

Tahsin Yılmaz: Her 100 yetişkinden 12’si erken dönem girişimcisi

Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, 2023 hedeflerine ulaşmada en önemli araçlardan biri olan inovasyon ve girişimciliğin Türk Telekom’un 3D vizyonunda önemli bir odak alanına sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye, genç nüfusu ile yüksek girişimcilik potansiyeline sahip ülkelerin başında geliyor. 2012 Küresel Girişimcilik Raporu’na göre ülkemizde her 100 yetişkinden 12’si erken dönem girişimcilik faaliyetlerinde bulunuyor. Türk Telekom olarak biz de üzerimize düşeni yapıyor, değer yaratacak girişimleri destekliyoruz.”

Yılmaz, PİLOTT programıyla, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yenilikçi iş fikirleri olan girişimcilere destek vereceklerini ve dijital yaşam dönüşümü gerçekleştirecek yeni fikirleri teşvik edeceklerini de belirterek, “Girişimcilerin yenilikçi fikirleri, Türk Telekom bilgi birikimi ve teknolojisi ile büyüyecek” dedi.

Gökhan Kayalıbay: Girişimciler için kapsamlı bir hızlandırma programı hazırladık

Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Gökhan Kayalıbay da, PİLOTT’un ilk çağrısında Türk Telekom’un stratejik öncelikleri arasında yer alan, sabit iletişim uygulama ve servisleri, akıllı ev/şehir teknolojileri, genişbant uygulamaları, konum tabanlı uygulamalar, internet uygulamaları, veri işleme ve yönetim uygulamaları, bulut bilişim teknolojileri, OTT ve içerik servisleri konularında yapılacak başvuruları kabul edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Seçilen girişimcilere 10 bin TL’lik çekirdek sermayesinin yanında, ofis alanı, eğitimler, yönetim desteği ve mentorluk hizmetleri verilecek. 12 haftalık program boyunca girişimciler fikirlerini bir iş modeline oturtacak ve sonunda ana fonksiyonları çalışan bir ürün ya da servis geliştirecekler. Jüri, bu çalışmalar arasından en başarılı olanları seçecek. Başarılı girişimler Türk Telekom ile işbirliği yapma fırsatı yakalarken, en başarılı girişim 100 bin TL’lik girişim sermayesinin sahibi olacak. Ayrıca en başarılı ilk üç girişimci ise Silikon Vadisi seyahatine hak kazanacak. Yenilikçi fikri olan ve hızlanmak isteyen tüm girişimcilere, PİLOTT’a başvuru yapma çağrısı yapıyoruz.”

Duygu Öktem: Eylül ayı boyunca PİLOTT Bilgi Günleri gerçekleştireceğiz

Türk Telekom Girişimcilik Müdürü Duygu Öktem, PİLOTT’u anlatmak ve girişimcilerle buluşmak için Eylül ayı boyunca teknokentlerde bilgi günleri gerçekleştireceklerini belirterek, girişimcilerin PİLOTT ile ilgili detaylı bilgiye ve etkinlik haberlerine www.pilott.com.tr adresinden erişebileceklerini belirtti.

Unutmayın, PİLOTT programının başvuruları 9 Eylül-20 Ekim 2013 tarihleri arasında ve www.pilott.com.tr adresinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

Haberimizi mobil alanda iş fikirleri olan girşimciler başta olmak üzere tüm girişimcilerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor