Perakendeci Girişimciler, APRCE 2013'e Hazır mısınız?

Yeni Dünya, Yeni Perakende, Yeni Tüketici ana teması ile gerçekleştirilecek olan APRCE 2013, 23-26 Eylül 2013 tarihlerinde perakende sektörünün tüm oyuncularına ulaşmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..

23 Eylül 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayacak ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın himayesinde, 33 ülkeden 2000’in üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilecek Asya Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi’nin tanıtım toplantısı Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde gerçekleştirildi.

Dünyanın önde gelen perakende derneklerinin ve firmalarının katılımı ile, AMPD’nin (Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği) 2000 yılından bu zamana üyesi olduğu FAPRA (Asya-Pasifik Perakende Dernekleri Federasyonu) tarafından 23-26 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenecek APRCE 2013, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük perakende organizasyonu olma özelliğini taşıyor. Asya’nın en büyük perakendecilerinin iş yapış şekillerini ve firmalarının hikayelerini paylaşacağı APRCE 2013, uzun vadeli iş ilişkilerinin yaratılacağı bir platform oluşturacak.

2023 Yılına Kadar 100 Milyar Dolarlık İhracat

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, Asya’dan kendi sektöründe lider 1400, toplamda 2000 üzerinde kişinin katılacağı APRCE 2013’ün Türk firmalarına yaratacağı iş fırsatlarına değindi. Asya ülkelerinin kültürel olarak bizlere çok yakın olduğunu dile getiren Küçük, katılacak ülkelerden öğrenilecek çok şey olduğunu ve onların vizyonlarını yakından dinleme fırsatının yakalanacağını belirtti. Toplantıda söz alan AMPD Başkanı Mehmet T. Nane de, APRCE 2013’ün Türkiye’ye ve şirketlere sağlayacağı katma değerden bahsetti ve dünyanın batıdan doğuya doğru yöneldiği bir ortamda bu etkinliğin daha da önemli bir yer edindiğini belirtti. Mehmet T. Nane, Asya’ya gerçekleştirilen 10 milyar dolarlık ihracatın 2023 yılına kadar 100 milyar dolarlık seviyeye ulaşılmasının hedeflendiği perakende sektörünün en az 3 uluslararası marka yaratacağından da emin olduklarını ifade etti. Nane, kongre sonunda hazırlanacak raporda; yatırımcı, tüketici ve kanun yapıcılar açısından sektörün bir değerlendirmesinin de yapılacağını sözlerine ekledi.

Doğudan Batıya Bir Köprü: Türkiye

AMPD Yönetim Kurulu Üyesi Avi Alkaş, Asya’nın en batısında, Avrupa’nın ise en doğusunda bulunan Türkiye’nin konumu itibari ile bu kıtalar arasında köprü görevi gördüğünü, APRCE sayesinde de uzak doğudaki firmaların dikkatinin çekileceğini belirtti. Toplantıya katılan Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan da, Asya ve Pasifik ülkelerinde yatan potansiyele Türkiye olarak kayıtsız kalınamayacağını ve APRCE’in bu konuda doğru stratejiler geliştirmeye imkan vereceğini söyledi. 

Toplantıda söz alan Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Nihat Özdemir; 2 yıldır hazırlıkları devam eden bu toplantı sayesinde sektörün tüm oyuncularına ulaşacaklarını ve Türkiye’de perakendeciyim diyen herkesin bu toplantıya mutlaka katılması gerektiğini belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Perakende Dünyasını APRCE 2013’e Davet Etti

Perakendecilik sektörüyle ilgili güncel ve geleceğe ilişkin gelişmelerin inceleneceği bu önemli organizasyona destek vermekten ve Ekonomi Bakanlığı adına himaye etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, APRCE 2013 ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye Gayri Safi Milli Hâsılasına yüzde 12 oranında katkı yapmanın yanı sıra organize perakende sektörü, 212 milyar dolarlık toplam ciro büyüklüğüyle dev bir sektör. Ayrıca sektör, 2012 sonu itibariyle 3 milyondan fazla kişiye istihdam yaratmış ve son on yılda ortalama yüzde 18 oranında büyüme kaydetmiştir. Dünya perakendecilerinin her sene çok yakından takip ettiği ve bu sene onaltıncısı düzenlenecek olan APRCE’nin ana teması ‘Yeni Dünya, Yeni Perakende ve Yeni Tüketici’dir. Bu çerçevede; 76 milyonluk nüfusunun yarısı 30 yaşın altında olan ve 786 milyar dolarlık dinamik bir yerel pazarı temsil eden Türkiye ve tarihi ‘İpek Yolu’nun en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul, çok anlamlı bir destinasyondur. Büyük fırsatlar barındıran kendi yerel pazarının yanında; Türkiye’den Avrupa, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan 25 trilyon dolarlık bir pazara ve 1,5 milyarlık nüfusa erişim imkânı bulunmaktadır.  Kısaca ülkemiz yeni neslin ve yeni fırsatların ülkesidir”. 

Yeni Dünya, Yeni Perakende, Yeni Tüketici ana teması ile gerçekleştirilecek olan APRCE 2013, 23-26 Eylül 2013 tarihlerinde perakende sektörünün tüm oyuncularına ulaşmayı hedefliyor.

Diğer tüm detaylar ve katılım için www.aprce2013.org web adresini inceleyebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor