Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı'na Başvurmanız İçin 5 Neden

Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı için başvurular devam ediyor. Peki, girişimciler neden Girişim Fabrikası programına başvurmalı? Girişimciler bu programa başvurarak ne gibi olanaklardan faydalanabilir? Detaylar haberimizde..

Bu yıl 2. Dönem yani Sonbahar Programı başvurularını almaya devam eden Girişim Fabrikası kurulduğundan bu yana yaklaşık 1000’den fazla girişimciyi ve fikrini dinleme ve değerlendirme şansına sahip olmuş. Bu fikirlerden şu ana kadar 18 girişime destekte bulunulmuş ve bulunmaya devam ediyor. Bu dönemde 100+ civarında başvuru bekleyen Girişim Fabrikası bu girişimlerden 12-15 tanesine destek vermeyi planlamakta.

Son zamanlarda ülkemizde de girişimciliğe olan ilginin de artmasıyla girişimlere erken aşama destek vermeyi hedefleyen kuluçka ve hızlandırma programlarının sayısı artmakta. Girişim Fabrikası ülkemizde bu alanda ilklerden birisi olarak girişimcilik kavramı ve farkındalığını yaygınlaştırmak ve uluslararası alanda da başarı hikâyelerine imza atabilecek kaliteli girişimler ortaya çıkarabilmek için birçok alanda girişimlere destek vermekte.

Peki, girişimciler neden Girişim Fabrikası programına başvurmalı ve ne gibi olanaklardan faydalanabilir?

Birçok girişimcinin bildiği gibi başarılı bir girişimi hayata geçirmek ve hayatta kalabilmesini sağlamak düşünüldüğünden çok daha zorlu ve birçok bilinmeyeni olan bir yol. İyi bir fikrin karlı bir işe dönüştürülmesi birçok zaman akıntıya karşı gitmeyi gerektiren bir serüven. Peki sizle bir girişimci olarak bu akıntıda bir kanoyla mı yoksa sürat teknesi ile mi gitmek istersiniz? Girişim Fabrikasının da bu yolculukta yapmayı amaçladığı şey aslında size bir sürat teknesi sağlamak.

Girişim Fabrikası hızlandırma programı dünyadaki birçok hızlandırma programında olduğu gibi kısa süren fakat içerik açısından oldukça yoğun olan ve ciddi bir özen gerektiren bir program. 12 hafta süren bu programda asıl amaç “peçete üzerinde” yazılı olan fikrinizi en kısa ve en verimli şekilde bir şirkete dönüştürmeye katkıda bulunmak.

Girişim Fabrikasının girişimcilere sağladığı, genel olarak en fazla ön plana çıkan ve siz girişimcilerin ilgisini çekebilecek 5 tanesini listelemeye çalışacağız.

1.      Yalın Girişimcilik

Girişim Fabrikası’nın siz girişimcilere aşılamaya çalıştığı belki de en önemli nokta bu olacak. Girişim Fabrikası hızlandırma programı dünyada “Lean Startup” yani “Yalın Girişim” hareketi olarak tanımlanmış olan yöntem etrafında tasarlanmış bir program. Bu yöntem, ağırlıklı olarak müşteri tepkisine dayalı hızlı ve “agile” yani “çevik” iş modeli geliştirme kavramına vurguda bulunarak girişimcilerin fikirlerini kar eden, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş fikrine dönüştürmesini gerektirmekte. Bize gelen ve etrafımızda duyduğumuz, gördüğümüz birçok girişimciye ve fikrine baktığımızda birçoğunun fikrini test etmeden veya yeterli seviyede test etmeden sunmakta. Girişim Fabrikası hızlandırma programının ilk fazı yoğun bir şekilde girişimcileri dışarıya yani gerçek dünyaya çıkartarak potansiyel müşterileri ile konuşmalarını ve iş fikirlerini test etmelerini, tekrar gözden geçirmelerini ve doğrulamalarını teşvik etmekle geçmekte. Bunun sonucunda girişimciler iş modellerindeki zayıf noktaları ön plana çıkararak erken aşamada büyük veya küçük değişikliklerde bulunarak başarılı olma ihtimali daha yüksek daha güçlü iş modelleri ortaya çıkıyor.

2.   Girişimcilik Ortamı ve Ruhu

Geçmişte başarılı olmuş birçok girişimin kendi garajlarından, bodrum katlarından veya kendi odalarından çıktığı anlatılmaktaydı. Fakat günümüzde girişimciler biraz daha az nemli olan alternatif ortamlarda çalışma imkânına ve fırsatına sahipler. Girişim Fabrikası sunduğu programın içeriğinin yanı sıra girişimcilere en iyi çalışma koşullarını sunmayı da hedeflemekte. Girişim Fabrikası’nın Levent’teki yeni ofisinde girişimcilerin rahatça çalışabildiği ortak çalışma alanının yanı sıra toplantılarını gerçekleştirebileceği, Girişim Fabrikası’nın sağladığı eğitim ve etkinliklere katılabileceği, ulaşım açısından çok merkezi bir konumda olan ideal çalışma ortamı ve koşullarını girişimcilere bir arada sunmakta. Bunun yanı sıra, diğer girişimlerle etkileşim içerisinde olabileceğiniz, yeni şeyler öğrenebileceğiniz ve öğretebileceğiniz ve belki de yeni arkadaşlar veya ortaklar ile tanışabileceğiniz bir ortam sağlamakta. Son olarak da Galata Business Angels ve 3TS Capital Partners gibi yatırım yapan firmaların ofislerinin de aynı ortam içinde bulunması girişimciler için benzersiz bir olanak ve fırsat sağlamakta.

3.   Hızlandırılmış LinkedIn

Girişim Fabrikası hızlandırma programına katılmanın sağlayacağı en büyük faydalardan bir tanesi de sizi çok kolay bir şekilde mentor, yatırımcı ve sektörün önde gelen kişileriyle bir araya getirebilmesi. Girişim Fabrikası’nın sahip olduğu geniş iş ağı ve güçlü bağlantıları sayesinde girişimcilere muhtemelen ihtiyaç duydukları bütün bilgi ve desteği sağlamakta. Sahip olduğu geniş ve yetkin mentor ağı sayesinde girişimciler birçok alan ve konu hakkında çok değerli tavsiye, geri bildirim ve rehberlik desteğine çok kolay bir şekilde erişebilmekte. Girişimcilerin fikirlerini bir sonraki aşamaya taşıyabilmesi ve işlerini büyütebilmek için gerekli olan yatırımı bulabilmesi için yatırımcılara bir şekilde ulaşması gerekmekte ve bu süreç girişimciler için genellikle çok fazla zaman alan ve çok yorucu bir süreçtir. Girişim Fabrikası’nın ağında bulunan birçok yatırımcı sayesinde girişimciler en iyi ve en hızlı bir şekilde yatırımcılara ulaşmak açısından da benzersiz bir fırsata sahip olabilmekte.

4.   Sermayeye Erişim

Girişim Fabrikası’nın girişimciler açısından sağladığı en büyük desteklerden bir tanesi de sunduğu erken aşama/çekirdek seviye sermaye/finansman desteği. Dünya’da birçok hızlandırıcı programda olduğu gibi Girişim Fabrikası da portföyündeki şirketlere şirket hisselerinin çok küçük bir bölümü karşılığı çekirdek seviyede sermaye desteği vermekte. Girişim Fabrikası, girişimlerine Galata Business Angels (GBA)’nın da desteği ile 30,000 TL’den başlayan çekirdek sermaye desteğinin yanı sıra ücretsiz ofis kullanımı, mali müşavirlik ve hukuk danışmanlığı hizmeti, vs. gibi birçok katma değer sağlayan hizmetler de sağlamakta. Bunun yanı sıra, 12. Haftanın sonunda gerçekleştirilen Demo Günü sayesinde girişimciler birçok yatırımcının bir araya geldiği bir ortamda sunumlarını gerçekleştirerek ihtiyaç duydukları yatırımı bulma fırsatına sahip olmakta.

5.   Güvenilirlik/Akreditasyon

Son olarak, Girişim Fabrikası hızlandırma programına katılan girişimler, katılmayan girişimlere göre belirgin bir avantaja sahip olmakta; güvenilirlik. Girişim Fabrikası, yukarıda da belirttiğimiz gibi başvuruların sadece %8-9’unu programına kabul etmekte ve dolayısıyla diğer başvuruların arasından sıyrılıp program kabul olmak bile aslında bir başarı olarak görülebilir. Girişim Fabrikası, yatırımcıların başvuruları değerlendirirken kullandığı birçok benzer kriteri kendisi de kullanmakta ve dolayısıyla her başvuru detaylı bir değerlendirme sürecinden geçmekte. Bu sebeple Girişim Fabrikası, yatırımcılar ve diğer potansiyel çözüm ortağı açısından da bir ön-eleme veya ön-kabul mekanizması olarak görülmekte. Bu da girişimciler tarafında güvenilirlik açısından benzersiz bir fırsat yaratmakta.

Sonuç olarak, Girişim Fabrikası’nda 12 hafta boyunca elde edeceğiniz tecrübe, bilgi birikimi ve çevre girişiminizin hayatta kalma şansını arttırabilmek ve karlılığa giden yolu açabilmek için açısından kaçırılmaması gereken bir imkân yaratmakta. Bir fikri hayata geçirebilmek birçok engelle dolu bir yoldur ve bu yolculuk sırasında takılı kalacağınız birçok nokta olacaktır. Bu yüzden, gitmek istediğiniz noktaya en hızlı ve en sağlıklı şekilde gitmek için Girişim Fabrikası hızlandırma programına başvurmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı'na buraya tıklayarak başvurabilirsiniz. Unutmayın, başvurular 25 Eylül'de bitiyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor