KOZA Projesi 5. Yılında 660 Üniversiteliye Destek Verdi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED), Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki geleceğin liderlerine ışık tutmak ve gençlere girişimcilik vizyonu kazandırmak için 2009 yılında hayata geçirdiği KOZA Projesi, beşinci yılını geride bıraktı. Detaylar haberimizde..

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da okuyan üniversite öğrencilerini, iş hayatıyla tanıştırmak, kariyerlerini yönlendirmelerine yardımcı olmak ve vizyon kazanmaları amacıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi KOZA, 5. dönemini başarıyla geride bıraktı.

Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 33 ilden toplam 660 üniversite öğrencisine YASED kurumsal üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma hakkı sağlandı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED), Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki geleceğin liderlerine ışık tutmak ve gençlere girişimcilik vizyonu kazandırmak için 2009 yılında hayata geçirdiği KOZA Projesi, beşinci yılını geride bıraktı

YASED tarafından 2009’da GAP bölgesinde başlatılan, ardından Türkiye’nin en az gelişmiş 5. ve 6. bölgelerindeki 33 ili de kapsayacak şekilde genişletilen KOZA Projesi ile bugüne kadar 33 ilden 660 üniversite öğrencisi, YASED’in  kurumsal üyesi olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde staj yaparak uluslararası bilgi ve birikimlerden faydalanma imkânına sahip oldu. Bu yıl 160 öğrenciye staj ve eğitim hakkı sağlayan KOZA’ya, YASED’in kurumsal üyesi olan 67 uluslararası firma gönüllü destek verdi.

YASED Başkanı Serpil Timuray, “Dünyanın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin, küresel uluslararası doğrudan yatırımlardan (UDY) aldığı pay itibariyle de ilk 10’da yer alma potansiyeline olan inancımızla, YASED’in yeni dönem Stratejik Programı’ını bu potansiyele destek olmak üzere oluşturduk. Nitelikli beşeri sermayenin ülkemizin küresel rekabetçiliği ve ekonomik gelişimindeki önemli rolü itibariyle, YASED’in 5 öncelikli stratejisinden birini ‘Küresel yetkinliklere sahip, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için stratejik öneriler üretmek’ olarak belirledik” dedi. Timuray, “YASED’in 5 yıldır yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projesi olan KOZA Projesiyle temel hedefimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki öğrencilerimizin, YASED’in kurumsal üyesi olan ve Türkiye’de  faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde staj yapmalarını sağlayarak, daha donanımlı ve küresel yetkinliklere sahip bireyler olmalarına destek olmaktır. Bu bölgelerdeki gençlere iş hayatına hazırlanmada fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen projemizin 5. yılı sonunda 660 öğrencimizin kurumsal vizyon kazanmalarına ve bu vizyonu kendi bölgelerine de taşımalarına öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün sertifikalarını alan gençlerimizi kutluyor, iş hayatlarında başarılar diliyoruz. KOZA’ya gönüllü olarak destek vererek uluslararası tecrübeleri ve birikimlerini gençlerimize sunan üye şirketlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KOZA PROJESİ’nden Satır Başları

  • YASED İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu, eğitim alanında bir ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ yapmaya karar verdi ve 2009 yılında hayata geçen projeyle, üniversite öğrencilerine uluslararası şirketlerde staj olanağı sağlanması hedeflendi.
  • GAP bölgesiyle başlayan KOZA Projesi ardından Türkiye’nin en az gelişmiş 4. bölgesindeki 33 ili de kapsar hale geldi.  
  • Staj imkânı kazanan öğrenciler, YASED üye şirketlerinin İnsan Kaynakları Departmanı temsilcilerinden oluşan bir ekip tarafından belirleniyor. Öğrenciler seçilirken herhangi bir not veya bölüm kriteri mevcut değil, en önemli kriter öğrencilerin seçilen illerde okuyor olması ve o illerden birinde doğmuş olması. Daha önce İstanbul’a gelmemiş olan adaylara da öncelik verilmeye çalışılıyor. 
  • 2009 yılında 47 şirketin katılımıyla 2 ayrı dönemde 124 öğrenciye staj imkânı sağlanarak başlanan projeye, 2013 yılında 1.845 başvuru geldi. 160 öğrenci YASED üyesi 67 şirkette staj imkânına kavuştu.
  • Toplamda bugüne kadar 660 üniversite öğrencisi, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma imkânına sahip oldu.
  • KOZA Projesi’ne katılan öğrenciler, ilk olarak 2 gün süreli bir eğitim ve oryantasyon programına tabi tutuluyor. Bu eğitimlerde bir yandan iş dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma ve onların başarı öykülerini dinleme fırsatı bulan öğrenciler; diğer yandan da kişisel gelişim, girişimcilik, liderlik ve mülakat teknikleri üzerine tüm yaşamları boyunca faydalanabilecekleri bilgiler ediniyorlar.
  • KOZA Projesi’ne katılan öğrencilerin her türlü ihtiyacı, YASED ve projeye dâhil şirketler tarafından karşılanıyor.

YASED hakkında bilgi sahibi olmak için www.yased.org.tr web adresini ziyaret edebilir, KOZA Projesi ile ilgili gelişmeleri Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor