Yılın Sosyal Girişimcisi Ödülü Çin'de Bedriye Hülya'ya Verildi!

B-fit kurucusu Bedriye Hülya Schwab Vakfı tarafından, “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçildi.Bu önemli ödülü, Çin’in Dalian şehrinde düzenlenen törenle Schwab Vakfı Eş Kurucusu ve Başkanı Hilde Schwab’ın elinden aldı.Detaylar haberimizde...

B-fit kurucusu Bedriye Hülya, her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinde fark yaratan sosyal girişimcileri seçen, Dünya Ekonomik Forumu’nun da paydaşları arasında olduğu Schwab Vakfı tarafından, “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçildi. Ülkemizde daha önce sadece üç isme verilen bu önemli ödülü Bedriye Hülya; Çin’ in Dalian şehrinde düzenlenen törenle Schwab Vakfı  Eş Kurucusu ve Başkanı Hilde Schwab’ın elinden aldı.

Kadın girişimcileri desteklemek, kadın istihdamını artırmak, her yaştan ve gelir grubundan kadına spor yapma fırsatı sunmak üzere kurulan, yüzde yüz Türk markası b-fit; kuruluşundan bu yana geçen 7 yılda 48 ilde, 221 franchise ve 190 binden fazla üyeye ulaştı.B-fit ile 250’den fazla kadın kendi işinin sahibi olurken, 500 kadın istihdam edildi.

Yılın Sosyal Girişimcisi ödülüyle ilgili olarak Bedriye Hülya; “B-fit’i yıllar önce kurarken, sloganımızı “Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi” olarak belirledik. Yaşam çok güçlü bir kelime, içinde hayatın kendisini barındırıyor. Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaşması, kadınların eğitimi, güçlendirilmesi en büyük hedeflerimiz arasında. Dar gelirli, eğitimi ya da herhangi bir mesleği olmayan kadınlara spor yapmalarının yanı sıra, iş ve istihdam olanağı da sağlıyoruz. b-fit ile kendi işlerinin sahibi olmaları için imkan tanıyoruz. Böylece sosyal ve ekonomik olarak güçlenip önce mahallelerinde, sonra şehirlerinde, sonra da tüm Türkiye’de fark imkânına sahip oluyorlar. 190 bin’den fazla kadın üyemiz ile geleceğe güvenle bakıyoruz” dedi.

B-fit hakkında bilgi almak için www.b-fit.com.tr web adresini inceleyebilirsiniz.

Bedriya Hülya ve B-fit ekibini projelerinden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Haberimizi başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm sosyal girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor