birFİKRİNmiVAR? Yarışmasının Yeni Dönem Başvuruları Başladı!

Televizyon izlemeyi seven girişimciler yeniden ekran başına! Kendine özgü ve %100 yerli formatıyla Türkiye’nin en büyük ve en popüler girişimcilik yarışması haline gelen birFİKRİNmiVAR?'ın yeni dönem başvuruları başlıyor. Detaylar haberimizde..

Televizyon izlemeyi seven girişimciler yeniden ekran başına! Kendine özgü ve %100 yerli formatıyla Türkiye’nin en büyük ve en popüler girişimcilik yarışması haline gelen birFİKRİNmiVAR?'ın Skyturk360 ekranlarındaki yeni dönem başvuruları başlıyor.

birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Serüveni son beş senede hem Türkiye’den hem Dünya’dan toplam 15.000’den fazla girişimciye ulaşarak ülkemizin önde gelen şirketlerinin ve üniversitelerinin desteği ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerarası girişimcilik yarışması ve TV Show’u haline geldi.

LabX’in kurucusu olduğu birFİKRİNmiVAR?, kendine özgü ve %100 yerli formatıyla bu sezonda (ismini daha sonra duyuracağımız) yeni bir TV kanalında ekranlarınıza geliyor. Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan birFİKRİNmiVAR? yarışması girişimcilere yine büyük fırsatlar sunacak. Yarışmacılar Türkiye’nin en büyük şirketlerinin patronları olan süpriz jüri üyelerine, kendilerinin en çok gelecek vadeden girişimci olduğuna ikna etmeye çalışacak. Herkesin zevkle seyredebilecekleri fırsatlarla dolu yarışmada en iyi girişimciler büyük ödül için yarışacaklar.

Neden birFİKRİNmiVAR?

Yarışmanın web sitesini incelediğimizde bu soruya şu cevaplar verilmiş;

  • Ülkemizdeki nitelikli ve gelecek vaat eden her il, ilçe ve eğitimden insanlar arasında girişimcilik bilincini oluşturmak
  • Herkezin yeni iş fikirleri geliştirmelerini teşvik etmek
  • Parlak fikirleri başarılı iş planlarına dönüştürme sürecinde desteklemek
  • Ticari başarı potansiyeli yüksek iş fikirlerinin hayata geçirilmesine yardım etmek

Peki Yarışmaya Kimler Katılabiliyor?

Yarışmaya şu kriterleri yerine getirn bütün fikir sahipleri katılabilir; Bireysel veya grup olarak yarışmaya katılabilirsiniz. Her grup en fazla üç kişi olabilir ve grup liderleri belirlenmelidir. Bir grup veya bir kişi birden fazla iş fikri ile yarışmanın ilk aşamasına katılabilir.

Değerlendirme Kriterleri Neler?

Kriterler ana başlıkları ile aşağıda belirtildikleri gibi olmalarına rağmen kriterlerin sizi ve hayallerinizi kısıtlamasına izin vermeyin, çünkü her fikir kendine göre özeldir. Pazar potansiyeli çok niş olan bir fikrin finansal getirisi yüksek olabilir. Hatta fikrinizin potansiyeli diğer fikirlerinki kadar yüksek olmasa bile motivasyonunuz ve sunumunuz ile jüriyi kendinize hayran bırakabilir, yine finale kalabilirsiniz. Parlak bir iş fikri, tüm kriterlerin başarılı bir harmanı olacaktır. Bu nedenle tüm hayalleriniz ve fikirleriniz bekleniyor.

  1. Uygulama Kolaylığı
  2. Fikrin Özgünlüğü
  3. Pazar Potansiyeli
  4. Finansal Getiri
  5. Yazılı ve Sözlü Sunum (kısmi olarak sunumda ölçülecek)
  6. Fikri Sahiplenme ve Motivasyon (sunumda ölçülecek

Bu Yılın Flaş Jurileri Kim Olacak ?

"Geçtiğimiz sezon Leyla Alaton, Ali Şen ve  Alphan Manas’ın yer aldığı jüri koltuklarına yeni sezonda kimler dahil olacak? Girişimcilik dünyasının başarılı isimlerinden oluşan ve bu sezon farklı isimlerinde bizlerle olacağı birFİKRİNmiVAR?, Murat Başoğlu'nun sunumuyla bu sezon da çok iddaalı.

Fikri Mülkiyet Hakları Nasıl Korunacak?

Yarışmacıların fikri mülkiyet haklarını korumak amacıyla jüri üyeleri, yönetim komitesi üyeleri ve iş planı danışmanları bir gizlilik anlaşması imzalayacaklar.

Katılan ve Kazanan Girişimcileri Hangi Ödül ve Destekler Bekliyor?

Öncelikle yarışmaya katılımı kabul edilen her girişimcinin çok şeyler kazandığını belirtelim. Girişimci olarak finale kalamasanız bile, iş fikrinizi veya girişiminizi milyonlara duyurma şansına sahip olacaksınız. Kamera ve şeçkin juri önünde iş fikrinizi veya girişiminizi sunma şansına sahip olup juriden bizzat olumlu ve/veya olumsuz eleştirileri dinleyip fikrini olgunlaştırabileceksiniz. Dahası program sonrasında sizi izleyen, haberinizi medya organlarından okuyan/izleyen herkesten fikrinizle ilgili geri bilgirimler ve yorumlar alabileceksiniz. Belki de sunumunuzdan etkilenen yatırımcılardan yatırım, girişimcilerden ortaklık teklifi ya da ümşterilerinizden ürün/hizmet siparişi alacaksınız.

Yarışmada finale kaldığınızda ise sizleri büyük ödüller bekliyor. 2013 döneminin ödülleri henüz açıklanmamış, ancak geçen dönemin büyük ödül ve desteklerine buradan bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi 1 Ekim 6 Ekim

Kendine özgü ve %100 yerli formatıyla Türkiye’nin en büyük ve en popüler girişimcilik yarışması haline gelen birFİKRİNmiVAR?'ın yeni dönem başvuruları 1 Ekim 6 Ekim 2013'de bitiyor. Başvurular için acele etmenizi tavsiye ediyoruz.

Türkiye’nin En Büyük Girişimcilik Yarışması Artık SKYTÜRK360’da

Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması !Bir Fikrin mi Var’ Skyturk360 ekranlarında serüvenine devam ediyor.

birFİKRİNmiVAR? Hakkında

Girişimcilik Yarışması, her sene artan katılımıyla, Türkiye genelinde bir marka yaratarak, öğrencilere, akademisyenlere ve tüm halkımıza girişimci olma ve şirket kurma alanında yeni fırsatlar oluşturmakta. Bugüne kadar binlerce genç girişimcinin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için başlıca başvuru noktası haline gelen birFİKRİNmiVAR?, en son 2010/2011 döneminde NTV’de yepyeni bir program kurgusu ile TV Show olarak ekranlara geldi. Son iki sezondur da yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren birFİKRİNmiVAR?, 2 sezon TV8’de ekranlara gelmiştir. Bir Fikrin mi Var? 7. senesinde ise yepyeni fikirler ile Türkiye’nin önde gelen kanalı SkyTürk360 ekranlarında sizlerle buluşacak.

Yarışma hakkında daha fazla bilgi için www.birfikrinmivar.com adresini, yarışmayı bugünlere getiren oluşum olan LabX hakkında bilgi için www.lab-x.org adresini ziyaret edebilir, Facebook ve Twitter sosyal paylaşım profillerini takibe alabilirsiniz.

Siz de bu heyecan dolu serüven içerisinde yer almak istiyorsanız başvuru formunu doldurarak hayalinizdeki işinizin patronu olabilirsiniz! Unutmayın, son başvuru tarihi 6 Ekim.

Haberimizi fikri olan girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor