Geleceği Yazanlar Projesiyle Turkcell'den Yerli Yazılıma Destek!

Turkcell, bir yıldır üzerinde çalışılan Geleceği Yazanlar adlı proje ile Türkiye’de mobil yazılım seferberliğini başlatmak istiyor. Detaylar haberimizde..

Turkcell, ‘Geleceği Yazanlar’ Projesi’ni başlatıyor. Böylelikle gençleri mobil yazılıma yönlendirmeyi hedefleyen Turkcell’in ‘Geleceği Yazanlar’ programından eğitim alanlar Turkcell servislerini kullanarak Android, iOS ve Windows Phone gibi mobil platformlara yönelik yazılımlar geliştirebilecek. 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye ’nin sosyal ağ kullanımında Brezilya’nın ardından dünya ikincisi olduğunu belirterek “Ancak internette araştırma ve uygulama kullanımı konusunda gerilerdeyiz. Türkiye’de internetin faydalı kullanılması ve ekonomiye katkı sağlaması için ’Geleceği Yazanlar’ Projesi’ni geliştirdik” dedi. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer mobil hizmetler ve internette katma değer yaratılmasının uluslararası sürdürülebilir rekabet açısından çok önemli olduğunu belirtti. 2012’de Türkiye’nin yazılım pazarının 2.4 milyar TL, yazılım ve hizmet ihracatının ise 750 milyon TL olduğunu belirten Acarer “70’ten fazla ülkeye yazılım ihracatı yaptık” dedi. 

‘İnterneti Neden Getirdin?’

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise sosyal medya kullanımında Türkiye’nin ileri olmasının demokrasinin göstergesi olduğunu söyledi. Yıldırım şöyle konuştu: “Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Gerçek hayatta ne suç ise sanal âlemde de o suçtur. Düşündüğünü söyle ama küfretme. İnsanları saldırmaya teşvik etme. Bu esnafa zarar. Her şeye zarar. 60 gündür İstiklal Caddesi esnafı iş yapamadığı için şikâyetçi. Esnaf bize neden sosyal medyayı, interneti geliştirdin diye şikâyet ediyor. Sosyal medya sayesinde herkes konuşuyor. Elbette konuşacağız. Bu yolları düzgün kullanmaya ihtiyacımız var” dedi.

Geleceği Yazanlar projesinin detaylarına gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi bilişim sektörü hedefleyen veya bu sektörde olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorumlar

Mesut AKTUN
Mesut AKTUN
Bu bayadır vardı zaten ama bilmeyenler vardır illaki. Paylaşım için teşekkürler

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor