Elif Bilgin, Google Bilim Fuarında İlk 4 Finalistten Birisi Oldu!

Muz kabuğundan bioplastik üretme projesiyle GSF2013'de 15 finalist arasına kalan, 50 000 dolarlık Scientific American özel teşvik ödülünün sahibi olan ve halk oylamasında da birinci gelerek bir ödül daha almaya hak kazanan Elif Bilgin GSF2013'de ilk 4 finalistten birisi oldu. Detaylar haberimizde..

Google'ın her yıl düzenlediği ve öğrencilerin topluma yararlı projelerini ödüllendirdiği Google Bilim Fuarı 2013 (GSF2013) dün itibariyle sonuçlandı.

Muz kabuğundan bioplastik üretme projesi ile GSF2013'de 15 finalist arasına kalan, 50 000 dolarlık Scientific American özel teşvik ödülünün sahibi olan ve halk oylamasında da birinci gelerek bir ödül daha almaya hak kazanan kızımız Elif Bilgin GSF2013'de ilk 4 finalistten birisi oldu.

23 Eylül 'de yapılan final bölümünde ilk 4 finalist arasına da kalmayı başaran Elif, ne yazık ki büyük ödülün sahibi olamadı. Ama bu büyük başarı bile milletimiz, gençliğimiz için çok güzel bir örnek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, söylemeliyiz.

ABD'den Eric Chen, gribe karşı geliştirdiği bilgisayar destekli grip tespiti projesi ile 17-18 yaş kategorisinin birincisi ve büyük ödülün sahibi oldu. Chen, 50 Bin dolarlık teşvik ödülünün yanında okuluna da 10 000 dolarlık ödül kazandırdı. Ayrıca Galapagos adaları tatili ve CERN ziyareti de diğer ödülleri oldu.

Avustralya'dan polis otosu ve ambulanslar için daha çabuk farkedilme projesi ile Viney Kumar, 13-14 yaş kategorisinin birincisi oldu. Kanada'dan el ısısı ile enerji sağlayan fener projesi ile Ann Makosinski ise 15-16 yaş kategorisinin birincisi oldu.Diğer tüm detaylar için googlesciencefair.com/en/2013 yarışma web adresini ziyaret edebilirsiniz.

120'den fazla ülkeden yetenekli genç bilim insanlarında sunulan binlerce proje arasından finale kalan tüm projeleri incelemek isterseniz bu sayfayı ziyaret edebilir, yarışmanın final galasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Ülkemize, ülkemiz gençliğine güzel bir örnek olması sebebiyle Girişim Haber ailesi olarak Elif Bilgin kardeşimizi, okulunu ve yarışma süresince kendisine emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyoruz.

Haberimizi tüm genç okurlarımızın, okurllarımızın ve ailelerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor