Yemeksepeti, Yunanistan Yatırımıyla Avrupa’ya Ayak Bastı!

Türkiye ve 5 farklı ülkede hizmet veren Yemeksepeti, küresel pazardaki hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, online yemek siparişinde Yunanistan’ın pazar lideri olan Click Delivery’ye yatırım yaptı. Detaylar haberimizde..

Türkiye ve 5 farklı ülkede hizmet veren Yemeksepeti, küresel pazardaki hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, online yemek siparişinde Yunanistan’ın pazar lideri olan Click Delivery (www.clickdelivery.gr)’ye yatırım yaptı. Yemeksepeti, yaptığı bu yatırımla yurt dışında satın alma yapan ilk Türk internet şirketi konumuna ulaştı. Kademeli olarak hayata geçirilecek ve toplam miktarı 3 milyon Euro’ya ulaşacak bu yatırım, Click Delivery’nin Yunanistan’daki coğrafi genişlemesi ve şirketin büyüme sürecine hız verecek.

Yemeksepeti, Türkiye ve Orta Doğu’dan sonra şimdi de yatırımlarına Avrupa’da devam ediyor. Küresel pazardaki hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, online yemek siparişinde Yunanistan’ın pazar lideri olan Click Delivery (www.clickdelivery.gr) ile satın alma anlaşması imzalayan Yemeksepeti,  bu yatırımı ile yurt dışında satın alma yapan ilk Türk internet şirketi konumuna ulaştı. Anlaşma kapsamında gerçekleşen yatırım kademeli olarak gerçekleşecek ve toplamda 3 milyon Euro’ya ulaşacak. Yemeksepeti,  büyüme sürecinde getireceği teknolojik çözümler, iş yönetimi anlayışı ve online yemek siparişi alanındaki uzmanlığıyla Click Delivery’nin hızlı büyüme sürecine katkıda bulunacak.

Nevzat Aydın: “Click Delivery’nin, büyük potansiyeli olan Yunanistan pazarında büyümesi için stratejik desteğimiz ilerleyen yıllarda da devam edecek.”

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, yaptıkları bu yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye ve Orta Doğu'dan sonra Avrupa'da yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar yurt dışı yatırımlarımızda kendi markamızı ve operasyonumuzu inşa etmeyi tercih etmiştik. Yunanistan pazarı için Click Delivery ile imzaladığımız satın alma anlaşması hem Yemeksepeti için, hem de tüm Türk internet firmaları için bir ilk özelliği taşıyor. Online yemek siparişinde Yunanistan'ın pazar lideri olan Click Delivery’nin, Yemeksepeti'ne paralel kusursuz kalite odaklı yaklaşımı ve kullanıcı memnuniyetine verdiği önem bu pazarda yatırım kararımızı olumlu yönde etkiledi. Click Delivery'nin Yunanistan pazarında büyümesi için Yemeksepeti olarak stratejik ve finansal desteğimiz ilerleyen yıllarda da devam edecek.”

Click Delivery Kurucu Ortağı ve CEO’su Nikolas Stefanou; “Uluslararası bir marka olan Yemeksepeti ile imzaladığımız bu anlaşma Click Delivery’deki herkes için bir dönüm noktası ve gerçek bir sınav” dedi. Stefanou sözlerini şöyle sürdürdü: “Vizyonumuz, Yunanistan’daki herkese internet üzerinden keyifli ve kolay bir şekilde kaliteli yemek siparişi verme imkanı tanımak.”

Click Delivery (www.clickdelivery.gr), online yemek siparişi konseptiyle Yunanistan’da bir ilki gerçekleştirerek 2010 yılında faaliyete geçti. Clickdelivery.gr günümüzde, Atina, Selanik, Larissa ve Ioannina’da bulunan 650’den fazla iş ortağı restoran ile Yunanistan’da sektör lideri pozisyonunda bulunuyor. Site, 40 bin kayıtlı kullanıcıya hizmet veriyor ve her gün 2 binin üzerinde kişiyi doyuruyor.

Yemeksepeti, geçtiğimiz günlerde uluslararası markası Foodonclick.com ile hizmet verdiği Orta Doğu pazarlarına Suudi Arabistan ve Lübnan’ı da dahil ederek yurt dışı operasyonlarını 5 ülke, 8 şehire çıkardığını duyurmuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor