Otomobilinizin Servis İhtiyaçlarını Çözen Girişim: ServiseVer!

ServiseVer.com; sigortadan araç tamiri, periyodik bakım, otogaz dönüşüm, kaporta boya, tamir, yedek parça ve filo bakım ihtiyaçlarında kaliteli servis ağı, çağrı merkezi ve internet platformu ile en uygun fiyatlarla karşılaştırmalı olarak sunuyor. Detaylar Haberimizde..

Doğuş Üniversitesi’nden mezun 3 genç mühendisin ortak girişimi olan ServiseVer.com; sigortadan araç tamiri, periyodik bakım, otogaz dönüşüm, kaporta boya, tamir, yedek parça ve filo bakım ihtiyaçlarında kaliteli servis ağı, çağrı merkezi ve internet platformu ile en uygun fiyatlarla karşılaştırmalı olarak araç sahiplerine sunuyor.

ServiseVer.com, internet üzerinden araç sahiplerine çoktan seçmeli oto servis imkanı sağlayan, teklif usulü çalışan bir e-ticaret sitesi. Örneğin, aracınızın 90.000 bakımı geldi. Servisever.com üzerinden 1 dk lık ücretsiz teklif al formunu doldurduktan sonra 24 saat içinde bölgenize en yakın 5 oto servisinden aracınıza özel deneyimli servisler tarafından değişecek parçalar da dahil olmak üzere bu isteğe özel teklifler cep telefonunuza, e-mail adresinize, ve sisteme gönderilir. Dilediğiniz teklifi sistem üstünden onaylayıp randevu oluşturabilirsiniz.

Üstelik ödemeyi servisimizde yada aracınızı teslim aldıktan sonra yapabiliyorsunuz. ServiseVer.com’u kullanan araç sahipleri hem zamandan tasarruf ediyor, hemde kampanyalı fiyatlardan yararlanmış oluyor.Üstelik araç sahipleri dilerse, araçları kapıdan alınıp kapıya bırakılıyor.

ServiseVer.com'un girişimcisi mühendisleri yakalamışken, haber vesilesiyle genç okurlarımızla tecrübelerini aktaralım istedik.

Girişime Başlama Sürecinizden Biraz Bahsedebilir misiniz? Projenize başlamaya nasıl karar verdiniz?

Yıllarca IT sektöründe aktif olarak yer aldık. Altyapı, güvenlik, internet, ses, web ve sunucu sistemlerinde yeterince tecrübeye sahip olduk.Teknoloji üzerine çalışan bir şirketin yada e-ticaret şirketinin tüm ihtiyaçlarını ve çalışma temellerini çok iyi biliyorduk. Üzerine yüksek lisanslar ve pazarlama, yönetim e-ticaret, sosyal medya gibi tecrübeler eklenince biz de e-ticaret'de söz sahibi olmak istedik.

E-Ticaret'de yer almak hepimizin hayaliydi ve güçlü ve büyük rakiplerin olmadığı en bakir olan sektör Otomotiv sektörüydü. İnternet için biraz geç kalmış olan bu sektörde, araçların servis problemlerini çözmek en ideal projeydi bizim için. Bizimde yaşadığımız gibi bir araba aldığınızda servis ihtiyacı ile ilgili soruları düşündüğümüzde otomotiv sektöründe bir çözüme ihtiyaç olduğu açıktı: Nerede, nasıl, kaç paraya yaptırırım? kaç günde yapılır? sigorta karşılar mı? kaza yaparsam ne olur? servis fiyatım yüksek mi? aracımı nasıl alacağım? gibi bir çok soru var.

İnsanlar araç alırken, servis yaptırırken ve kaza yaptığında kendine bir danışman arıyor.Servisever.com olarak son kullanıcılara bunun desteğini vermek için yola çıktık.

İşinizi modellerken, şirketinizi kurarken ve belli bir başarı seviyesine gelen kadar yaşadığınız sorunlar neler oldu? Ve bu sorunları nasıl aştınız?

Temel bir kaç aşamada bir şirketin kurulup yönetebileceğini gördük. Fakat yaşatmak ve büyütmek bu işin çok daha zor kısmıydı. Öncelikle çok iyi bir websitemizin olması gerekiyordu. Yazılımı, CRM’i, web dili, veri tabanı çok iyi kurgulanmalıydı. Özellikle geliştirilebilir olması bilişim sektöründe çok önemli. Tecrübelerimizden bunu biliyoruz.
Ayrıca son kullanıcı için kolay, sade ve şık olması gerekiyordu. Çünkü internet de insanlar sevmediği bir siteyi yanlış bir form yüzünden anında kapatabiliyor. Bunun için herşeyi doğru kurguladık, bu bizde tartışmalar ve gecikmelere yol açtı diyebiliriz.

Servislere bu işi anlatmak sandığımızdan kolay oldu. Artık insanlar interneti biliyor ve içinde yer almak istiyordu. Vakit harcamadan nokta atışlar yapmamız gerekiyordu. Biz de Otomotiv ve Sigorta sektöründen danışmanlar vasıtasıyla; temiz çalışan, kaliteli ve  işinde iyi servislerle görüşüp sistemizi anlattık. Hedeflerimizi çok büyük oranda tutturduk.

İşin en önemli ve zahmetli kısmı müşteriye ulaşmak diyebiliriz. Bu yolda çok büyük sermayeler de harcanabilir. İnternet sektöründe yer almak isteyenlere önerimiz: Ölçümleme olacaktır. Herşeyi ölçümleyebiliyorsunuz, böylece kaç kullanıcıya ve kaç müşteriye ne kadar para harcayarak ulaştığınızdığınızı görebiliyorsunuz. Burada en iyi tavsiyemiz bebek adımları ile gitmeleridir.

Sorularımızı içtenlikle yanıtladıkları için girişimci Hüseyin Demiralp ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyor, ServiseVer girişimlerinde kendilerine başarılar diliyoruz.

Girişim hakkında daha fazla bilgi edinmek ve aracınızın servis ihtiyaçları için www.servisever.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi otomobil sahibi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Ahmet Öztürk
Ahmet Öztürk
Güzel bir projeye benziyor.Günümüzde pratik olması açısından bu tarz sitelere yönelmekte fayda var.Girişimci arkadaşlara başarılar diliyorum
Mert Sertek
Mert Sertek
Akılcı bir proje bence siteyi inceledim ve teklif aldım cok mantıklı oturduğun yerden arabanızın ihtiyacını ogrenebilmek guzel birsey Ayrıca servislere ulaşmaya da telefonda saatlerce beklemeyede gerek kalmıyor

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor