Huzurlarınızda "Bu Gençlikte İŞ Var!" Yarışmasının Kazanan Projeleri

Bu yıl 3’sü düzenlenen TÜSİAD’ın “Bu Gençlikte İŞ Var!” projesi kapsamında dereceye giren iş projeleri 24 Ekim 2013 tarihinde İstanbul Martı Otel’de gerçekleşen törenle açıklandı. Detaylar haberimizde..

Bu yıl 3’sü düzenlenen TÜSİAD’ın “Bu Gençlikte İŞ Var!” projesi kapsamında dereceye giren iş projeleri 24 Ekim 2013 tarihinde İstanbul Martı Otel’de gerçekleşen törenle açıklandı.

TÜSİAD’ın genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla yürüttüğü “Bu Gençlikte İŞ Var!” projesinin sonuçları öğrencilere proje kapsamında destek veren iş dünyasının önde gelen isimlerinin de katılımıyla gerçekleşen ödül töreniyle açıklandı.

Ankara Üniversitesi’nden “S&S” projesi birinciliğe, Kocaeli Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nden “Vitrin Verimlilik Analizi” projesi ikinciliğe ve Bilkent Üniversitesi’nden “Robandroid” projesi ise üçüncülüğe layık görüldü.

Açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt’ın gerçekleştirdiği toplantıda, “Bu Gençlikte İŞ Var!” Projesi Koordinatörü Metin Akman ve gazeteci Serdar Kuzuloğlu da proje ve girişimcilikle ilgili davetlilere sunum yaptı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun BayazıtGirişimcilik sadece ekonomiye değil, ülke vizyonuna, toplumun geleceğe bakışına katkı açısından da önemli ve somut bir örnek teşkil etmektedir. Genç ve dinamik nüfusun bu anlamda, ekonomimizin büyümesinin, kalkınmasının temel unsurlarının başında geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır. TÜSİAD’ın bu projeye sağladığı en önemli kaynak çok kıymetli üyelerinin rehberliği… Dolayısıyla, Bu Gençlikte İŞ Var! projesiyle sadece girişimciliğe katkı sağlamış olmuyoruz, ülkemizin genç ve başarılı insanları, üniversiteleri ve değerli akademik kadrolarıyla doğrudan, yalın ve amatör bir yaklaşımla çok nitelikli bir ağ oluşturuyoruz. Söz konusu bu fırsatın Türkiye ekonomisi ve toplumu açısından gelecek yıllarda bir avantaja dönüşmesi için, bugün 2013 yılı ödül törenini gerçekleştireceğimiz TÜSİAD’ın “Bu Gençlikte İŞ Var!” iş fikirleri yarışmasının çok önemli bir başlangıç noktası oluşturduğuna inanıyorum.” diyerek projenin önemini vurguladı. Toplantıda ayrıca, TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı en fazla iş fikriyle başvuran İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne teslim edildi.

71 Farklı Üniversiteden 505 İş Fikri Yarıştı

2011 yılından başlayan projede bugüne kadar 71 farklı üniversiteden 1.360 öğrenciye ait 505 iş fikri yarıştı. Bu fikirlerin her biri gençler tarafından titizlikle projelendirilip jüri üyelerine sunuldu ve gönüllü TÜSİAD üyelerimizin tecrübeleriyle, hayata geçirilebilir ve sürdürülebilir bir hale getirildi.

İşte Kazanan Projelerin Arıntıları

Birincilik ödülü kazanan proje:
Ekip adı: S&S
Ekip üyeleri: Sevda Yıldırım, Sinan Şimşek
İş Fikri: Tek kullanımlık ürünlerin çevreyi kirletip atık sorunu yaratmasından hareketle, proje kapsamında dünyada bir ilk olacak yenilenebilir kaynaklardan üretilen bir biyobozunur plastik olan polilaktik asit (PLA) içerikli kompozitten tek kullanımlık terlik üretimi ve Türkiye'de bir ilk olacak non-woven PLA kumaştan tek kullanımlık , yatak örtüsü, yastık kılıfı ve sedye örtüsü üretimi amaçlanmıştır. Söz konusu ürünlerde kullanılacak kimyasal maddeler, çevre dostu olmalarının yanı sıra insan vücuduna zarar vermeyen özelliktedirler. Ürünlerin hastane, otel, spa ve güzellik merkezi gibi geniş bir pazarda piyasaya sürülmesi planlanmakta ve hijyenik, sağlıklı ve çevre dostu olmaları nedeniyle müşteri memnuniyetinin sağlanacağı öngörülmektedir.
Rehber: Levent AKGERMAN / AKG Grubu Yönetim Kurulu Üyesi

İkincilik ödülü kazanan proje:
Ekip adı: a2Rating
Ekip üyeleri: Ümit Cihan Yılmaz, Faruk Can Özdemir,Mehmet Olcay Bozdemir
İş Fikri: Mağaza vitrinlerinin ne kadar ilgi çekici olduğunu ölçebilen bir sistem vaat ediyor. Vitrinleri analiz eden bu sistem, önünden geçen kaç kişinin ne kadar süreyle vitrine baktığını ölçümleyerek dikkat çekici veriler sunuyor.
Rehber: Ümit N. BOYNER / Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Üçüncülük ödülü kazanan proje:
Ekip adı: INVISO
Ekip üyeleri: Esra Aşçıgil, Öykü Arkan, Mustafa Akın, Çağlar Tunç, Buket Koyuncu
İş Fikri: gaz kaçağı ve hırsız alarmı bulunduran bir güvenlik robotu. Kullanıcılara, internet üzerinden güvenlik robotuyla iletişim kurma imkanı da sunma özelliğine sahip.
Rehber: Mustafa V. KOÇ / Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Yarışma hakkında detaylı bilgi için www.bugenclikteisvar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. TÜSİAD kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor