KAGİDER, Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesiyle Avrupa'da Parladı

Avrupa Birliği’ne üyelik yolundaki ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarının süreçte etkin yer almasını hedefleyen Avrupa Komisyonu destekli Freja Forum’un Türkiye paydaşı KAGİDER, 3-5 Kasım 2013 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Forum kapsamında iki ayrı oturum düzenledi. Detaylar Habermizde..

Avrupa Birliği’ne üyelik yolundaki ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarının bu süreçte daha etkin yer almasını hedefleyen İsveç ve Avrupa Komisyonu destekli Freja Forum’un Türkiye paydaşı KAGİDER, 3-5 Kasım 2013 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Forum kapsamında iki ayrı oturum düzenledi.

5 Kasım günü KAGİDER tarafından düzenlenen ve Bakan Egemen Bağış’ın da katıldığı Youth and Social Innovation panelinde, KAGİDER’in Avrupa Parlamentosu’nda Intel Türkiye ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" projesi sunuldu.

Türkiye’de kadın girişimciliğini artırmak ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan KAGİDER, geçtiğimiz yıl Türkiye’de, bu yıl ise Brüksel’de gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği’ne giriş sürecindeki ülkelerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının daha etkin katkılarda bulunmasını hedefleyen Freja Forum kapsamında düzenlediği “Youth and Social Innovation” paneliyle dikkat çekti. 3 – 5 Kasım tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleştirilen, İsveç ve Avrupa Komisyonu destekli Freja Forum’da KAGİDER’e ait ilk oturum, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Intel Orta Doğu Türkiye ve Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Ferruh Gürtaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Birliği nezdindeki temaslarını geliştirmek, Türkiye’de kadın gündemini Avrupa Birliği’ne taşımak, kadın girişimciliği ve güçlenmesi alanında karar vericilerle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Brüksel’e giden KAGİDER yetkilileri, Freja Forum kapsamında, 5 Kasım 2013 günü Avrupa Parlamentosu’nda bir dizi üst düzey AB parlamenteri ve yetkilisi ve gençlerle bire bir görüşmeler de gerçekleştirdi. Panelin açılışını yapan KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, şunları vurguladı: “Uzun bir aradan sonra Türkiye - AB müzakerelerinin tekrar açıldığı önemi bir günde Avrupa Parlamentosu’nda gençliği ve sosyal inovasyonu tartıştığımız bir KAGİDER paneli düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Gençlik demek, geleceğimiz demek. Türkiye’deki genç kadın ve işgücü, elimizdeki en büyük potansiyelimiz. Bu potansiyeli doğru kullanmak zorundayız. Şu anki genç işsizlik oranımız yüksek, kadın istihdamımız ise düşük. AB sürecinde ekonomik avantajımızı ve genç nüfus gücümüzü korumak için gençlere ve kadınlara yatırım yapmak zorundayız.”

Intel Orta Doğu Türkiye ve Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü Ferruh Gürtaş da: “Günümüzde dünyanın dört bir yanında insanlar birçok karmaşık sosyal zorlukla mücadele etmek durumunda kalıyor. Bunların çözümü için bireysel inovasyon, işbirliği ve yardımlaşmayı güçlendirmek büyük önem taşıyor. Bu noktada ülke ekonomilerini dönüştürmek ve insanların yaşamlarını iyileştirmek için sosyal inovasyonu geliştirmek gerekiyor. Intel olarak biz, gençlerin sosyal zorlukların üstesinden teknolojinin gücünü kullanarak çok daha kolay gelebileceğine inanıyoruz. KADİGER ve Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiğimiz Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi, gençleri sosyal inovasyona teşvik etmek için gerçekleştirdiğimiz projelerin başarılı örneklerinden biri” diye konuştu.

AB Bakanı Egemen Bağış ise “KAGİDER’in başarılı çalışmalarını takip ediyoruz, özellikle Kadın Girişimci Mentor Ağı projesinin başarıyla sonuçlandığını gördük. Yıllar önce TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruluşlarına destek verdik. Bugün bakanlığımız çalışanlarının %58’i kadın ve yöneticilerin de %68’i kadın. Türkiye AB inancı ve eşitlik konusu emin eller. Türkiye çözümün bir parçası olmak istiyor, her türlü ayrımcılık ve önyargı ile mücadele ediyoruz. Genç kadın ve erkeklerin gücüne inanıyoruz.” dedi.

KAGİDER ve çalışmaları hakkında bilgi edinmek için www.kagider.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. Kurumsal Haberler kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor