TÜBİTAK Destek Vereceği Girişimciler İçin "İş Rehberleri" Arıyor!

2012 yılında başlatılan TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 2013 yılı 2. aşamasında kurulan başlangıç firmalarının pazarda yeri olan kalıcı firmalara dönüşmeleri ve pazarda yeri olan kalıcı firmalara dönüşmeleri ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları hedeflenmekte.Detaylar haberimizde..

2012 yılında başlatılan TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 2013 yılı çağrısına 1220 başvuru yapıldı, iki aşamalı değerlendirme sonunda 140 girişimci adayının iş planları desteklenmeye uygun bulundu. Bu adayların 1 Aralık 2013 tarihine kadar firmalarını kurarak TÜBİTAK tarafından sağlanacak 100.000TL ye kadar geri ödemesiz sermaye desteği ile iş planlarını gerçekleştirmeleri öngörülüyor.

Programın 2. aşamasında kurulan başlangıç firmalarının, alanında deneyimli iş rehberleri (mentorlar) yardımıyla uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen, pazarda yeri olan kalıcı firmalara dönüşmeleri ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları hedefleniyor. 

Bu sürecin en fazla 12 ay sürecek 2. aşamasında, girişimcileri özellikle ticari ve idari konularda yönlendirecek iş rehberleri TÜBİTAK tarafından her bir şirketle eşleştirilecek. İş rehberliği hizmeti ile firma sahibi girişimcinin, aşağıda belirtilen konularda iş rehberinin sahip olduğu bilgi ve birikiminden faydalanması amaçlanıyor:

  • 2. aşamanın hedefi olan teknolojik doğrulama çıktısının ürün/hizmete dönüştürülmesi ve ticarileşme yol haritası: Ürün geliştirme, pazar analizi, müşteri ilişkileri ve dağıtım kanallarının yönetimi,
  • TÜBİTAK tarafından aktarılan teminatsız sermaye desteğinin iş planı hedefleri doğrultusunda verimli kullanılması,
  • İşbirlikleri oluşturma ve bunlardan faydalandırma,
  • Finansmana erişim ve yatırımcı ilişkileri,
  • İnsan kaynakları yönetimi,
  • Firmanın zayıf ve güçlü yönlerinin saptanması ve risk yönetimi.

İş rehberliği hizmeti alınacak kişilerin aşağıda belirtilen özelliklere sahip olması tercih sebebi:

  • 10 yıl ve üzeri iş deneyimi (En az 5 yılının girişimci olarak ya da yıllık satış cirosu 10 milyon TL üstü olan bir firmada üst düzey yönetici olarak tamamlanması),
  • Daha önce iş rehberliği hizmeti vermiş olmak,
  • En az lisans derecesi sahibi olmak ve iyi derecede İngilizce bilmek,

Belirtilen kapsamda iş rehberi olmak istiyorsanız, buradaki  formu kullanarak özgeçmişinizi yükleyebilirsiniz. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı hakkında ayrıntılı bilgiye TÜBİTAK'ın  web adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi mentorluk yapmak isteyen takipçilerimiz  başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor