Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlik ve Konferansları 28-30 Kasım'da!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 28-30 Kasım arasında düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası’nın önde gelen konukları arasında,3D yazıcıyla yaşayan hücrelerle insan organı üretmeyi başarmış Wake Forest Rejeneratif Tıp Enstitüsü’nün Direktörü Dr.Anthony Atala da yer alıyor.Detaylar haberimizde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan Türkiye İnovasyon Haftası, dünyaca ünlü isimleri İstanbul’da buluşturacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 28-30 Kasım arasında düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası’nın önde gelen konukları arasında, 3D yazıcıyla yaşayan hücrelerle insan organı üretmeyi başarmış Wake Forest Rejeneratif Tıp Enstitüsü’nün Direktörü Dr. Anthony Atala da yer alıyor. Atala konferansta, “Kök Hücre ile Ölümsüzlük Mümkün mü?” başlıklı bir konferans verecek.

‘Junior’ adı verilen Google’ın insansız aracının gelişmesine öncülük eden, robotik geliştirici, bilgisayar bilimi profesörü Sebastian Thrun ise “Google'ın İnsansız Aracı İnovasyonu Nereye Götürüyor?” sorusuna bu kez İstanbul’da cevap arayacak.

Mars’ta insan kolonisi kurmak için Mars Gezegeni’ne insanlı inişi düzenleyen MarsOne Proje Ataşesi, Nobel Fizik Ödülü sahibi teorik fizikçi Prof. Gerardus’t Hooft da “Dünya Dışı Yaşam Gerçek mi Oluyor?” sorusunun ardından, Mars One Projesi'nin detaylarını paylaşacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye İnovasyon Haftası ile inovasyon ve Ar-Ge’nin Türkiye ekonomisi ve ihracatında taşıdığı önemi bir kez daha Türkiye gündemine taşıyor.

Organizasyonun stratejik sponsorluğunu ise Arçelik, Brisa, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) üstleniyor.

Kan tahlili yapan cep telefonunun mucidi Türk bilim adamı İnovasyon Haftası’nda

Ar-Ge ve inovasyon alanında çarpıcı işlere imza atan Türkler de Türkiye İnovasyon Haftası’nda öne çıkacak. Konferansın önde gelen konuşmacıları arasında Populer Science dergisi tarafından dünyanın en parlak 10 bilim adamı arasında gösterilen Prof. Dr. Aydoğan Özcan da bulunuyor. 14 Amerikan, 1 İngiliz ve 9 başvuru olmak üzere 24 patente sahip bulunan Prof. Dr. Özcan’ın ‘kan tahlili yapan cep telefonu’, bilimin zirvesinden inmiyor.

İnovasyon Haftası sosyal medyada

Üniversiteler, liseler, Ar-Ge merkezleri, Teknoparklar başta olmak üzere ilgili bütün tarafların yer aldığı haftayı, www.turkiyeinovasyonhaftasi.com üzerinden akreditasyon yapan herkes ücretsiz olarak izleme fırsatı bulacak.

Etkinliğe bizzat katılamayan inovasyon meraklıları ise www.timtv.com.tr, twitter.com/inovasyonTR, facebook.com/turkiyeinovasyonhaftasi ve www.turkiyeinovasyonhaftasi.com adresleri aracılığıyla organizasyonu takip edebilme şansını yakalayacak.

TİM Hakkında:

Türkiye İhracatçılar Meclisi, bölgesel ve sektörel bazda faaliyet gösteren 60 İhracatçı Birliğini, 26 ihracatçı sektörü, 57 bin ihracatçıyı ve İhracatçı Birlikleri'ne hizmet veren 13 Genel Sekreterliği ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmektedir. "Değişimi gerçekleştirmek, geleceği tasarlamaktır” vizyonu ile hareket eden TİM, ihracatın ve ihracatçının sorunlarının çözüm merkezi olmayı, kamu ve özel sektör kuruluşları ile ihracatçılar ve karar vericiler arasında koordinasyonu sağlamayı, ihracatçıları yurt içinde ve yurt dışında temsil etmeyi ve ihracatın geliştirilmesi yönünde politikalar oluşturmayı kendine görev edinmiştir. 1993 yılında kurulan TİM bu yıl faaliyetlerinde 20. Yılını kutlamaktadır. 2012 yılında Türkiye’nin ihracatı 152,5 milyar dolara ulaşmıştır.

Haberimizi inovasyona değer veren ve inovasyon ile ilgilenen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor