İTO, Şirket Kuruluşlarında Aldığı Hizmet Ücretini Kaldırdı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Kasım ayı İTO Meclis toplantısında yaptığı açıklamada şirket kuruluşlarında alınan 130 lira hizmet ücretini kaldırdıklarını açıkladı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, şirket kuruluşlarında alınan 130 lira hizmet ücretini kaldırdıklarını açıkladı. İTO Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Çağlar, İTO gündemi, faaliyetler, yürütülmekte olan projeler ve yeni düzenlemelere ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Şirket kuruluşlarında alınan aidat ücretlerine ilişkin rahatsızlıkları dikkate alarak düzenleme yoluna gittiklerini dile getiren Çağlar, şunları kaydetti:

"Bugün Yönetim Kurulumuzla bir karar aldık; şirket kuruluşlarında alınan hizmet ücretini kaldırıyoruz. Bu işlem için önceden 130 lira alıyorduk artık bunu kaldırıyoruz. Bundan sonra odamıza gelip de şirket kurmak isteyen evraklarını verecek, hiçbir kuruş ödemeden şirketini kuracak. İlk başta buradan başladık. İnşallah bundan sonra hem bütçemize göre hem Odalar Borsalar Birliği Kanunumuza göre hem de diğer odalarımızı da rahatsız etmeyecek şekilde bu tür uygulamalara çalışacağız. Odaların inisiyatifinde olan bu değişiklikle şirket kuruluşlarını hem kolaylaştırmak hem özendirmek hem de ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasında İstanbul Ticaret Odası olarak bir katkımız olsun istedik."

İlk Uygulama 18 Kasım’da Gerçekleştirildi

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) şirket kuruluşlarında alınan hizmet ücretini kaldırma kararının ilk uygulaması 18 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirildi.

İTO açıklamasına göre, İTO şirket kuruluşlarında alınan hizmet ücretini kaldırma kararının ilk uygulaması 18 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirildi. Buna göre limited, anonim şirket ve sermayesi paylara bölünmüş (hisseli) komandit şirketler, bundan böyle 130 lira tutarındaki kuruluş hizmet ücretini ödemeyecek.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar konuya ilişkin açıklamasında, İTO'ya gelip şirket kurmak isteyen üyelerin evraklarını vereceğini ve tek kuruş ödemeden şirketini kuracağını belirtti.

Odaların inisiyatifinde olan bu değişiklikle, şirket kuruluşlarını hem kolaylaştırmak hem de özendirmek istediklerini ifade eden Çağlar, "Ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasında İTO olarak bir katkımız olsun diye böyle bir karar aldık. Bundan sonra da hem Oda bütçesi hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kanunu'nun el verdiği sınırlar içinde bu tür uygulamaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

İTO’nun girişimcilere sağladığı bu destek maddi anlamda çok büyük bir katkı gibi görünmeyebilir, ancak örnek teşkil etmesi ve başlangıç olması sebebiyle çok değerli bir hamle. Girişim Haber olarak bu hamlenin diğer illerimizdeki ticaret odalarına ve yeni şirket kurulum sürecine dahil olan tüm kamu kurumlarımıza ve özel sektör oyuncularına örnek olmasını temenni ediyoruz.

İTO kaynaklı haberimizi İstanbul’dan faaliyet göstermek isteyen girişimcilerimiz ve girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor