Okan Üniversitesi Türkiye’nin Liseli Sosyal Girişimcilerini Arıyor!

Türkiye’de ilk kez başlatılan “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerinin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı vizyon kazandırmayı hedefleyen Okan Üniversitesi, düzenlediği Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması ile Türkiye’nin en genç girişimcilerini arıyor.Detaylar haberimizde..

Türkiye’de ilk kez başlatılan “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerinin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı bir vizyon kazandırmayı hedefleyen Okan Üniversitesi'nin, düzenlediği Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması ile Türkiye’nin en genç girişimcilerini arıyorlar.

Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama-Araştırma Merkezi Müdürü ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Ezgi Yıldırım Saatçi’nin yanı sıra Nasuh Mahruki, Serra Titiz ve İbrahim Betil gibi çok sayıda başarılı girişimcinin jürisinde yer aldığı yarışmada dereceye giren lise öğrencilerine üniversite tarafından tüm üniversite eğitimleri boyunca yüzde yüze varan oranlarda burs ödülü verilecek.                                           

Başarıyı destekliyoruz” sloganıyla çalışmalarını sürdüren ve kuruluşunun 15’nci yılında 15 bin öğrenciye ulaşan üniversite, lise öğrencilerine yönelik düzenlediği etkinlikler ve sosyal projelerle dikkat çekiyor. Okan Üniversitesi, Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan gençleri daha lise çağındayken keşfetmek için Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması’nı hayata geçiriyor. Üniversitenin Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama-Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması, Türkiye genelinde var olan sosyal sorunlara, sosyal girişimcilik çerçevesinde bir çözüm üretmek için yaratıcı fikirlere sahip lise öğrencilerini hedefliyor.

Yarışmaya katılmak isteyen lise öğrencilerinin 3 bin kelimeden oluşan proje sunumlarını aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak sosyal girişim iş planları ile birlikte göndermeleri gerekiyor. Projenin son teslim tarihi 11 Mart 2014 .

 

Yarışmanın katılım koşulları, şartları ve ödül bilgilerine linkten ulaşabilirsiniz. Haberimizi genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Yasemin Öksüz Hakkında

Lisansını Başkent Üniversitesi “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümünde tamamlayan yazar, Ankara Üniversitesi “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı” alanında yüksek lisans yaptı. Ulusal bir reklam ajansında reklam koordinatörü olarak da görev yapan yazar bu görevinin yanı sıra  Ocak 2013 ve Aralık 2013 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor