Halkbank'tan Kadın Girişimcilere Yeni Eğitim ve Kredi Desteği!

KOSGEB ve Halkbank arasında kadın girişimci adayların eğitilmesi ve desteklenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre kadın girişimciler 10- 95 bin lira arası kredi kullanma imkanına sahip olacak. Detaylar haberimizde..

KOSGEB ve Halkbank arasında kadın girişimci adayların eğitilmesi ve desteklenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre kadın girişimciler 10- 95 bin lira arası kredi kullanma imkanına sahip olacak.

İZMİR - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Halkbank arasında kadın girişimci adaylarının eğitilmesi ve eğitim sonrasında kendi işletmelerini kuran kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü imzalandı.

KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, imza töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının girişimcilik ruhunu teşvik etmek olduğunu belirtti.

Türkiye'de 1 milyon 181 bin erkek işverene karşılık 97 bin kadın işveren bulunduğunu hatırlatan Çanakçı, kadının çalışma hayatında daha aktif yer almasını istediklerini dile getirdi. Türkiye'de her 100 kadından 30'unun ancak iş hayatına katıldığına dikkati çeken Çanakçı, KOSGEB olarak son yıllarda verdiği eğitim ve kredi desteğiyle bu sayının artamaya başladığını, bugüne kadar düzenlenen eğitimler sonunda kendi işini kurmak isteyen İzmirlilerin 3'te 2'sinin kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Halkbank ile imzaladıkları "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü kapsamında ilk etepta gündüz ve akşam programı kapsamında 30'ar kişilik kadın girişimciye eğitim verileceğini dile getiren Mustafa Çanakçı, 50 yaşını geçmeyen kadınların başvuracağı eğitim sonrasında KOSGEB Yeni Girişimci Desteği kapsamında 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da iki yıl geri ödemeli toplam 100 bin lira kredi verdiklerini söyledi.

Yaptıkları protokol kapsamında işini kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB'in vereceği destek oranına göre girişimcinin koyması gereken sermayeyi Halkbank'tan kredi olarak alabileceğini vurgulayan Çanakçı, faiz oranlarının piyasa şartlarının yüzde 30 daha altında olduğunu ifade etti.

Halkbank İzmir 1. Bölge Koordinatörü Hüseyin Vehbi Yıldırım ise kadın girişimcileri desteklemeyi sosyal sorumluluk olarak gördüklerini söyledi.

Yıldırım, kendi işini kurmayı amaçlayan girişimci ruha sahip kadın işgücünün yönettiği ticari işletmelerin geliştirilmesini ve güçlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl KOSGEB işbirliği ile 17 ilde gerçekleştirdiğimiz girişimcilik eğitimlerle yaklaşık 800 kadın, erkek ve genç girişimciyi destekledik. Önümüzdeki yıl kadın girişimcilere odaklanacağız. 20 ilde bin kadın girişimciye ulaşarak ülkemizdeki istihdama ve artı değer üretimine katkı koymalarına destek olmak istiyoruz. İşini kurmak ve geliştirmek isteyenlere 10 ile 95 bin lira arasında kredi veriyoruz. Minimum 6 ay, maksimum 1 yıl geri ödemesiz olacak bu krediler 60 ay vadeli olacak. Herhangi bir masrafı olamayan bu kredilerin faizi cari faiz oranların yüzde 30 altında olacak."

Detaylı bilgi için www.halkbankkobi.com.tr/KadinGirisimciler.aspx sayfasını inceleyebilirsiniz. Haberimizi kadın okurlarımız ve kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor