Dünya Devlerinin Seçimi Murat Günak Yerli Otomobili Tasarlayacak

Ford, Mercedes, Peugeot, Daimler Chrysler’de görev aldıktan sonra 2 yıl boyunca Volkswagen Grubu’nun Tasarım Bölümü Başkanlığını yürüten ve Peugeot 206 ve Mercedes C serisi gibi modellere imza atan Türk tasarımcı Murat Günak, yerli otoyu tasarlamak için kolları sıvadı. Detaylar haberimizde..

Ford, Mercedes, Peugeot, Daimler Chrysler’de görev aldıktan sonra 2 yıl boyunca Volkswagen Grubu’nun Tasarım Bölümü Başkanlığını yürüten ve Peugeot 206 ve Mercedes C serisi gibi modellere imza atan Türk tasarımcı Murat Günak, yerli otoyu tasarlamak için kolları sıvadı.

TÜBİTAK aracılığıyla yürütülen elektrikli araç projesinde ikinci aşamaya geçilirken, başvuru sahiplerinin sundukları projelerin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Finale kalan Ercan Malkoç, teşvik yarışında bir adım öne çıkmak için tasarımcı Günak ile el sıkıştı.

Günak, otomobillerin insanları etkileyen objelerden biri olduğunu belirterek, endüstri dünyasında iddialı her ülkenin yerli otomobil üretmesi gerektiği söyledi..

Günak şöyle konuştu: “Türkiye için fırsat elektrikli otomobiller. Çünkü herkes bu alandaki yarışa hemen hemen aynı yerden başlıyor. Yalnız Türkiye’nin elini çabuk tutup bu fırsatı kaçırmaması gerekir. Rakipler boş durmuyor. Zaman çok çabuk geçiyor, bundan dolayı da teşvik süreci daha çabuk işlemeli.”

Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasındaki stratejik konumuna da değinen Günak, üretilecek otomobilin pazar sıkıntısı yaşamayacağını söyledi. Ercan Malkoç da 22 yıldır otomotiv sektörüne hizmet ettiğini ve 6 yıldır ise yerli otomobil üretmek için şirketi bünyesinde proje geliştirdiğini söyledi.

Milliyet kaynaklı haberimizi otomotiv tutkunu okurlarımız, otomotiv sektöründe faal olan okurlarımız ve girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Yasemin Öksüz Hakkında

Lisansını Başkent Üniversitesi “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümünde tamamlayan yazar, Ankara Üniversitesi “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı” alanında yüksek lisans yaptı. Ulusal bir reklam ajansında reklam koordinatörü olarak da görev yapan yazar bu görevinin yanı sıra  Ocak 2013 ve Aralık 2013 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor