Mobilyanın 2023 Hedefi İçin MASKO’dan İstihdam Atılımı!

MASKO Mobilya Kenti,mobilya sektörünün 10 milyar dolarlık ihracat hedefi ve 2023’te dünyanın mobilya ihracatı yapan ilk 10 ülkesi arasına girmesi için atılım başlattı. Selahattin Erdoğan,büyük atılımın sektörün istihdam edeceği genç ve yaratıcı beyinlerle olacağını açıkladı.Detaylar haberimizde..

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda planlarını yapan dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, 2023'te dünyanın mobilya ihracatı yapan ilk 10 ülkesi arasında girmek için koyduğu hedeflere ulaşmak için nitelikli işgücünde istihdam atılımı başlatıyor. 

Giderek artan rekabet, yeni iş kollarının oluşması; sektör içinde yaratıcı, markalaşma konusunda fikir sahibi iş gücü açığını da ortaya çıkarıyor. İtalya’nın dünyaca ünlü bağımsız araştırma kuruluşlarından biri olan CSIL-Centre for Industrial Studies’in raporuna göre 21. sıradan 15. sıraya yükselen mobilya sektörümüzdeki büyümenin mevcut hızında devam etmesi durumunda, ülkemizin 2023 yılına kadar mobilya ihracatı yapan ülkeler arasında ilk 10 arasına katılması bekleniyor. 2012 yılında 2 milyar dolara yakın ihracat yapan mobilya sektörü, 2013 sonunda ise bu rakamın yüzde 10 artmasını bekliyor. 

Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda mobilya sektörünün ihracatta 10 milyar dolarlık bir hedef koyduğunu belirten MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, Türkiye'nin dünyada mobilya ihracatı yapan ilk 10 ülke arasına girmesi için MASKO’da nitelikli işgücü istihdamı için atılım yaptıklarını açıkladı. Küresel marka çalışmalarına hız veren ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayan mobilya sektörü, dış ticaret dengesi artı konumda olan sektörlerimizden biri olarak sürekli kendini yeniliyor. 

MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, şu an 4 binden fazla kişiye istihdam sağladıklarını ve yarattıkları iş hacmi ile birlikte 15-20 bin kişiye iş imkanı ortaya çıktığını ifade ediyor. MASKO'da çalışanlar içerisinde zanaatkarlar, tedarikçiler, nakliyecilerin de yer aldığının altını çizen Erdoğan, amaçlarının nitelikli eleman yetiştirerek sektöre değer katmak söylüyor. 

İhracatın çoğunluğunun Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine yapıldığı mobilya sektöründe dış ticaret verileri genel olarak incelendiğinde ihracatın yakın komşulara yapıldığı dikkat çekiyor. 10 milyar dolarlık ihracat hedefi baz alınarak Türkiye’nin en eski ve en gelişen sektörlerinden birisi olan mobilya sektörü için ülkemizde dünya standartlarında üretim yapan tesisler ve satış yapan mağazalar kuruluyor.

Bayilik teşkilatlarıyla ülke geneline ve dünyaya ürün satar bir konuma ulaşılıyor. Temelleri 1984 yılında atılan mobilya denince ilk akla gelen adres MASKO, hedeflerine ulaşırken yenileniyor, istihdam kapasitesi ve niteliğini artırıyor. Bünyesinde 4 binden fazla çalışanı olan devasa kent şimdi bu büyük atılımını artıracak her iş kolundan yaratıcı, kendine güvenen kişilerle görüşüyor. 

MASKO, bu büyük atılımda, 2023 hedefleri doğrultusunda büyürken iş gücü olarak değerlendirebileceği farklı alanlarda yeni beyinlerle buluşuyor. Bu dev ekibin bir parçası olmak için MASKO Mobilya Kenti’nin www.masko.com.tr web adresinden ya da 444 1 675 numaralı telefondan detaylı bilgi almak mümkün olabilir.

Kurumsal haberler kaynaklı haberimizi mobilya sektöründe yer alarak tecrübe ve deneyim kazanmak isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor