ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da Aralık ayında Girişimcilik Ödül Töreni’ni gerçekleştirdi.İlki 24 Aralık 2011’de, ikincisi de 15 Aralık 2012’de ve üçüncüsü 21 Aralık 2013te gerçekleşen törende 18 farklı sektörden “Yılın Girişimcisi” seçildi. Detaylar haberimizde..
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da Aralık ayında Girişimcilik Ödül Töreni’ni ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. İlki 24 Aralık 2011’de, ikincisi de 15 Aralık 2012’de olan ve girişimciliğin önemini vurgulamak, girişimci ruha sahip öğrenciler ile profesyonel girişimcileri buluşturmak amacıyla düzenlenen törene 18 farklı sektörden “Yılın Girişimcisi” ödülleri sahiplerini bulmuştu.
ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu’nun üyeleri tarafından özveri ile hazırlanan ödül töreninin üçüncüsü ise 21 Aralık 2013 tarihinde yine ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilip girişimci ruha sahip öğrenciler ile her yaştan, alanında kendini kanıtlamış başarılı girişimcilerin tecrübelerini dinleme olanağı buldu. 4 saat süren organizasyona 18 farklı sektörde, 2013 yılının en başarılı girişimci adayları belirlenip ODTÜ öğrencilerinin oyuna sunulan anket sonuçlarına göre;
- Yılın Genç Girişimcisi: Hakan Baş
- Yılın Girişimcisi : Şükrü Bozluolcay
- Yılın Kadın Girişimcisi : Feride Aytül
- Gıda Sektörü Yılın Girişimcisi: Ülker
- Müzik Sektörü Yılın Girişimcisi : Ozan Çolakoğlu
- Finans Sektörü Yılın Girişimcisi : İş Bankası
- İnternet Sektörü Yılın Girişimcisi : Karnaval.com
- Finans Sektörü Yılın Girişimcisi : İş Bankası
- İnternet Sektörü Yılın Girişimcisi : Karnaval.com
- İnovasyon Sektörü Yılın Girişimcisi: Faruk Durukan
- Otomotiv Sektörü Yılın Girişimcisi : Tofaş Otomotiv
- Enerji-Petrol Sektörü Yılın Girişimcisi: Tüpraş
- Eğlence Sektörü Yılın Girişimcisi : Emre Ergani
- İnşaat Sektörü Yılın Girişimcisi : İçtaş İnşaat
- Gazete Ve Dergi Sektörü Yılın Girişimcisi : Rauf Ateş
- Ulaştırma Ve Lojistik Sektörü Yılın Girişimcisi : Pegasus
- Telekomünikasyon Sektörü Yılın Girişimcisi: Türktelekom
- Sosyal Medya Sektörü Yılın Girişimcisi : Nejat Uygur Ve Sina Özer
- Televizyon Sektörü Yılın Girişimcisi : İrfan Değirmenci İle Günaydın
- Radyo Sektörü Yılın Girişimcisi : Aragaz-Kadir Çöpdemir Ve Pascal Nouma
- Küresel Farkındalık Ve Sosyal Sorumluluk Sektörü Yılın Girişimcisi : Toplum Gönüllüleri
Kazananlar ve diğer adaylar hakkında ayrıntılı bilgileri buradan edinebilirsiniz.
ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu Hakkında
ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu, ODTÜ’lü öğrencilerin girişimcilik ruhunu uyandırmayı ve girişimciliğin, ülkemizin genç istihdamı sorununu çözebilecek bir araç olduğu konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen bir topluluk. Detaylı bilgi için www.odtuggt.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Odtü Genç Girişimciler Topluluğu facebook sayfasını ve twitter hesabını da takip edebilirsiniz
Organizasyonları için Odtü Genç Girişimciler Topluluğunu, ödül alan kişi ve kuruluşları tebrik ediyoruz.
Lakin, ekosistemde bulunduğumuz konum gereği yapılan bazı yanlışları belirtmemiz gerekiyor. Ülkemizde güzel bir bilinirlik yakalayan, hatta son zamanlarda trend bir kavram haline gelen girişimcilik olgusunu yerli yerince kullanmalıyız. Sırf trend diye bu kavramı kullanmamız ekositemimize ve geleceğimize zarar verir. Bu kavramın en fazla yanlış kullanıldığı alanlardan birisi de ödüller, yarışmalar. "Girişimcilik" özünde başarı kadar yeniliği ve yenilikte sürekliliği de barındırmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde düzenlenen girişimcilik yarışmalarında ve takdim edilen ödüllerde 10+ yıldan beri faaliyet gösteren büyük holdinglerin, marka şirketlerin ödüllendirilmesi yanlıştır.
Ülkemiz için ayrı bir öneme sahip bu tür büyük firmalarımızın holdinglerimizin başarı hikayelerini yazalım okuyalım. Kurucularının ve yöneticilerinin tecrübelerini paneller ile konferanslar seminerler ile dinleyelim, dinletelim. Farklı başlıklarda ödüller de verelim, ancak girişimcilik konusunda bir ödül vereceksek (hangi kategoride olursa olsun) yeni girişimcileri, genç girişimcileri ve genç şirketleri tercih edelim. Nerde başarılı girişim ve girişimci varsa arayıp bulup onları onore edelim. Büyükler illa işin içinde olacaksa sponsor olarak panelist olarak olsunlar, ama ödülleri ve bilinirliği gençlerimize, yeni şirketlerimize yani geleceğimize verelim. Sağ duyulu tüm organizatörlerden ve öğrenci kulüplerimizden ricamızdır.
Haberimizi ve yorumumuzu girişimcilik ekosisteminde yer alan tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.