İlk kez Bir Türk Şirketi Yurtdışındaki Bir Limanın Çoğunluk Hissesini Aldı

GLİ, Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığıyla Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca onarım, finansman, işletim ve bakım hakkını kazandığı ihalenin 62% oranındaki hissesini devraldı.

Yolcu ve ticaret alanında Türkiye'nin üç önemli büyük limanına sahip tek liman operatörü Global Liman İşletmeleri (GLİ), Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığıyla Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca onarım, finansman, işletim ve bakım hakkını kazandığı ihalenin 62% oranındaki hissesini 8.071.700 Euro bedel karşılığında 30.12.2013 tarihi itibariyle devraldı.

GLİ CEO’su Saygın Narin “Bugüne kadar limancılıkta organik büyümeyi benimsedik.  Türkiye’de işlettiğimiz limanlarımızda verimlilik, sistem ve pazarlama süreçlerini yeniledik.  Üç limanımızın birbiri arasındaki entegrasyonunu da tamamladık.  Bu süreçlerin ardından inorganik büyümeye odaklandık.  Yurtiçi ve yurtdışında  yeni limanları portföyümüze eklemek istiyoruz.  Bu strateji çerçevesinde Bar Limanı’nın %62 hissesinin alımını bugün tamamladık.  Aynı zamanda, bu özelleştirmeyle ilk kez bir Türk şirketi yurtdışındaki bir limanın çoğunluk hissesini aldı.” şeklinde konuştu.

GYH Hakkında:

Ekim 2004 tarihinde  bir holding şirketi olarak yeniden yapılanan Global Yatırım Holding A.Ş. (GYH) altyapı, gayrimenkul, enerji ve finansal servisler olmak üzere birçok faaliyet alanında yatırım yapmaktadır. Borsa İstanbul’da işlem gören GYH (GLYHO.IS), finans alanındaki deneyimlerini, endüstriyel iş olanaklarında en iyi şekilde değerlendirmektedir.

GLİ Hakkında:

Global Liman İşletmeleri A.Ş. (Global Liman) Türkiye’deki ve Akdeniz bölgesindeki ticari ve aynı zamanda kruvaziyer limanlarındaki fırsatları değerlendirmek için kurulmuştur.  Global Liman halihazırda portföyünde önde gelen üç kruvaziyer ve ticaret limanını işleten Türkiye’deki yegane liman grubu ve operatörüdür.  2003’ten bu yana, Global Liman İşletmeleri, her biri güçlü temellere oturan, ayrıcalıklı hinterland erişimi sunan, Türkiye’de stratejik olarak konumlandırılmış limanlardan oluşan bir portföy geliştirdi. Global Liman, 2012’de gelen gemi sayısı bazında kruvaziyer limancılık sektörünün yüzde 50’sini elinde bulunduran Türkiye’nin en büyük liman operatörüdür.

GLİ hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz www.globalports.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ülke olarak çıkardığımız global oyunculara güzel bir örnek olan Global Liman İşletmeleri haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor