2013’ün En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi: “Ekonomiye Kadın Gücü”

Turkcell’in TİSVA iş birliğiyle dar gelirli, girişimci kadınlar için hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü”, IPRA Altın Küre Ödülleri’de odağına aldığı sosyal problem ve uygulama başarısıyla birinci oldu. Detaylar haberimizde..

Turkcell’in TİSVA iş birliğiyle dar gelirli, girişimci kadınlar için hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü”, IPRA Altın Küre Ödülleri’de odağına aldığı sosyal problem ve uygulama başarısıyla birinci oldu.

Halkla ilişkiler alanında en prestijli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen IPRA Altın Küre Ödülleri’nde Ekonomiye Kadın Gücü projesi iki ödüle layık görüldü. Proje öncelikle “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde birinci oldu. Ardından ödül alan diğer 29 kategori içinde de IPRA Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Ödüller, IPRA 2014 Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör tarafından Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler’e takdim edildi. Ekonomiye Kadın Gücü kapsamında mikrokredi alarak Gaziantep taşı üzerine resim işleme sanatıyla uğraşan girişimci Müge Özdemir, törene katılarak el ürününü Dr. Güngör’e hediye etti.

Dr. Zehra Güngör, “Turkcell’in Ekonomiye Kadın Gücü projesi sadece yerele hizmet etmesiyle değil aynı zamanda uluslararası ayağa sahip olmasıyla da dikkat çeken bir çalışma oldu. Özellikle dünya çapında bilinen Nobel ödüllü Prof. Muhammed Yunus’un öncülüğünde hayata geçirilen mikrokredi sistemini Türkiye’de fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kadın girişimcilere sunması önem arz etti. Bu sebepler projeye IPRA’da oybirliğiyle ödüller kazandırdı. Turkcell’i topluma katkı sağlayan bu değerli çalışması ve aldığı ödüller nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.

Öztürkler: “Turkcell’in Teknoloji Gücüyle Kadınlarımızın Gücüne Kattık”

IPRA ödüllerini teslim alan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler konuşmasında, “Turkcell olarak girişimci kadınlarımıza fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle yola çıktık. Projeyi başlatmamızın üzerinden henüz 1 yıl geçti. Hedefimiz hem daha çok girişimci kadına mikrokredi ulaştırmak hem de Turkcell’in teknoloji gücüyle kadınlarımızın gücüne güç katmaktı.

Kısa süre içinde girişimci kadınlarımızın sayısı 55 binden 68 bine ulaştı. Onlara ekonomik desteğin yanı sıra eğitim, teknoloji ve pazarlama desteği de vermeye başladık. Bu kapsamda kadın girişimcilerimiz için e-ticaret kanalımız ‘Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ni hayata geçirdik. Bu pazaryerinde mikrokredi desteğiyle üretilen binlerce ürün var. Ekonomik destek kapsamında ise 1 milyon TL mikrokredi oluştu. Çabalarımızın amacı kadınlarımızı yeni nesil girişimcilere dönüştürmekti. Projemiz meyvelerini şimdiden veriyor; Türkiye’nin dört bir yanındaki girişimci kadınlarımız iş kuruyor, işlerini büyütüyor. Onlar için fark yaratmanın verdiği mutluluk uluslararası arenada takdir görmenin gururuyla perçinleniyor. Ekim 2013’te mobil iletişim dünyasının en önemli ödülleri arasında yer alan Mobile Excellence Awards’ta yine ‘Ekonomiye Kadın Gücü’ projesiyle ‘Sosyal Farkındalık’ dalında birinci olmuştuk. Şimdi de Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği-IPRA, projemizi 2013’ün en başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçti. Motivasyonumuz çok yüksek, daha fazla girişimci kadınımıza ulaşacak, onlar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Amerika’dan Hindistan’a Tüm Dünyadan Başvuru Var

IPRA’nın “Altın Küre Ödülleri”ne Amerika’dan Hindistan’a Singapur’dan Almanya’ya pek çok ülkeden yüzlerce şirket başvuru yapıyor. 29 kategori altında yapılan başvurular, alanında uzman jüri üyeleri tarafından mercek altına alınan konu, projenin hedefleri ve bu hedeflere ulaşmadaki başarısı, projenin iletişimi gibi kriterler değerlendirilerek eleniyor. Son aşamada finalistler arasında uygulamada mükemmelliğe ulaşan öncü proje ve işler “Altın Küre Ödülü”ne layık bulunuyor.

Ekonomiye Kadın Gücü Hakkında

Turkcell, Eylül 2012’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğinde dar gelirli, girişimci kadınlar için cepten kalkınma seferberliği başlattı.

Ekonomiye Kadın Gücü adlı seferberlik sayesinde dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirmiş oldu.

Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Ekonomiye Kadın Gücü seferberliğinin hedefi 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak. Turkcell projeye 400 bin TL katkı vererek başladı. Sosyal borçlanma modeli sayesinde gelen destek ise 1 milyon TL’ye ulaşmış durumda ve 68 bin kadın mikrokrediden faydalanıyor.

Ekonomiye Kadın Gücü girişimcilerinin ürünlerini pazarlayabilmeleri, alıcılarla buluşturabilmeleri için e-ticaret sitesi ‘Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ hayata geçirildi. Ayrıca girişimci kadınlara 11 ilde sınıfiçi eğitim ve mobil eğitim veriliyor.

Sosyal sorumluluk projesi Ekonomiye Kadın Gücü hakkında detaylı bilgiye "Ekonomiye Kadın Gücü" web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor