3. Geleneksel Otomotiv Proje ve Tasarım Yarışması Başladı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği öncülüğünde, T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde, Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı ve 3. Geleneksel Komponent Tasarım Yarışması etkinlikleri 17-18 Nisan 2014 tarihlerinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongr

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği öncülüğünde, T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ve TİM koordinatörlüğünde, Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı ve 3. Geleneksel Komponent Tasarım Yarışması etkinlikleri 17-18 Nisan 2014 tarihlerinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi, Bursa’da gerçekleştirilecek.

Söz konusu etkinlik ile 2023 İhracat Stratejisi kapsamında ihracata katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim sistemine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcıların yetiştirilmesi ve teşvik edilmesi, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlanması amaçlanmakta.

Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması etkinliklerini içine alan organizasyonda, Komponent Tasarım Yarışması etkinliği, otomotiv endüstrisinin gereksinimlerine karşılık gelecek, farklılık, yaratıcılık ve yenilikçilik içeren projelerin teşvik edilmesi ve değerlendirilmesi için öğrenci ve serbest katılıma açık olarak Ergonomi, Yenilenebilir Enerji - Çevre, Emniyet, Mekanik Fonksiyonellik kategorilerinde düzenlenmekte.

Otomotiv Proje Pazarı ise, üniversite, akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten araştırma merkezleri ile kurum ve kuruluşların projelerinin sanayiye kazandırılmasının hedeflendiği bir etkinlik olup, bu vasıta ile Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacıları bir araya gelmekte.

Son başvuru tarihi 14 Mart 2014 olan; geleceğin fikirlerinin, tasarım ve projelerinin sunulacağı etkinlik ve yarışmalar hakkındaki detaylı bilgilere www.otomotivtasarimyarismasi.com ve www.otomotivprojepazari.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor