Organik Tarım Sektörü, 18. Dünya Organik Kongresi'nde Buluşacak!

Üç yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde, IFOAM (Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Organik Kongresi, 13-15 Ekim 2014 tarihlerinde, Buğday Derneği organizasyonuyla, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Üç yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde, IFOAM (Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Organik Kongresi, 13-15 Ekim 2014 tarihlerinde, Buğday Derneği organizasyonuyla, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanından gelecek 2500’den fazla delegenin katılacağı kongrede, dünya organik tarımının stratejisi ve yol haritası belirlenecek. Kongrenin teması ve sloganı, İstanbul’un konumu da göz önünde bulundurularak “Organik Köprüler Kurmak” olarak belirlendi.

18. IFOAM Dünya Organik Kongresi, Türkiye’nin organik tarım potansiyelini dünyaya tanıtmak ve Türkiye’de organik tarımla ilgili bilinci ve farkındalığı artırmak için tarihi bir fırsat. Buğday Derneği, kongrenin hazırlık sürecinde, ekolojik tarım ve yaşamla ilgili çalışan kişi, kurum, kuruluş ve firmaların bir araya gelip işbirliği yapmasına ön ayak olma misyonuyla yola çıkıyor. Kongre sürecinde, organik tarımla uğraşanlar en yeni teknolojileri, üretim tekniklerini ve pazarlama yöntemlerini öğrenecek ve dünyanın her yerindeki sektör paydaşlarıyla ağlar oluşturabilecek.

Organik sektörle ilgili toplam 256 sunumun yapılacağı 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi, üç ana bölümü kapsıyor: Ana Bölüm, Bilimsel Bölüm ve Uygulayıcı Bölümü. Ayrıca, çeşitli girişimlerin organik dünyaya yaptıkları katkıları vurgulayan bir dizi atölye çalışması da düzenlenecek.

Kongre boyunca, organik sektörle ilgili çalışan dünyaca ünlü konuşmacılar ilham verici konuşmalar yapacak. Katılımcıların kongre deneyimini zenginleştirmek için yan etkinlikler de düzenleniyor. Planlanan yan etkinlikler arasında, %100 Ekolojik Pazar ziyaretleri, çevredeki ekolojik çiftliklere ziyaret, İstanbul’da ekolojik ve kültürel turlar, organik tadım atölyeleri, sergiler ve film gösterimleri var.

Kongreden önceki iki gün boyunca, organik sektörünü farklı açılardan ele alacak ve kendi alanının uzman kuruluşları tarafından düzenlenecek ulusal ve bölgesel ön konferanslar ile tarım, ekoloji, gıda, biyolojik çeşitlilik, doğa koruma alanlarında çalışan sivil toplum örgütlerini bir araya getirecek bir STK forumu da düzenlenecek. Kongrenin hemen ardından ise IFOAM Genel Kurulu yapılacak.

Kongre hakkında detaylı bilgi edinmek ve kayıt yaptırmak isteyen okurlarımız www.owc2014.org web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi organik tarım sektöründe faal olan girişimcilerimiz, bu sektöre yönelik iş fikri olan okurlarımız başta olmak üzere  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor