13 Girişimci İş Fikrini TTNET Teknoloji Vadisi İle Hayata Geçiriyor!

TTNET, 360 vizyonu doğrultusunda, ekosistemini büyütecek dijital girişimcilere ‘TTNET Teknoloji Vadisi Programı’ ile destek olmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET, ekosistemini büyütecek dijital girişimcilik projelerine destek olmak üzere hayata geçirdiği “TTNET Teknoloji Vadisi” programının ilk döneminin sonunda, 13 girişimciyi kuluçka merkezlerine yerleştirdi. Ocak ayında 7 girişimciyi İstanbul’daki, 6 girişimciyi de İzmir’deki kuluçka merkezine yerleştiren TTNET, girişimcilere parlak iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için destek vermeye devam ediyor. 

TTNET Teknoloji Vadisi Programı’nınbirinci döneminde, başvuruda bulunan 700 kişi arasından seçilen 34 girişimciye, KOSGEB işbirliğiyle eğitim verilmişti. Eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimciler arasından proje fikirleri başarılı bulunan 13 girişimci, son teknolojiyle donatılmış TTNET kuluçka merkezlerinin modern ofislerinde 3 ay boyunca projelerini başarılı girişimlere dönüştürmek üzere çalışacak. E-ticaretten müzik uygulamalarına, dijital reklamcılıktan sesli sosyal ağ projesine, online eğitimdendijital yayıncılığa kadar birçok alanda, hayatı değiştirecek ve dönüştürecek buluşlar, TTNET’in sağladığı olanaklarla uygulanabilir hale getirilerek Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunulacak.  

Girişimciler bu 3 ay içerisinde çeşitli eğitimlerden yararlanırken; aralarında TTNET yöneticilerinin de bulunduğu, hukuk, pazarlama, finans, iş geliştirme, iletişim gibi alanlarda uzman mentorlardan da destek alacaklar. Program sonunda girişimciler TTNET ile işbirliği yapabileceği gibi yatırımcılarla buluşturularak projelerine finansal destek alma imkânına da sahip olacaklar. 

TTNET Teknoloji Vadisi’nin İkinci Dönemi Başladı 

TTNET İş Geliştirme Direktörü Özlen Tanrıverdi yeni dönem başvurularını ttnetteknolojivadisi.com adresi üzerinden almaya başladıklarını ve girişimcilerin önünü açmaya devam edeceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“TTNET Teknoloji Vadisi Programımız büyük ilgi gördü. 700’ün üzerinde proje başvurusu yapıldı.Bunlar arasından seçtiğimiz 100 kişi ile yüzyüze görüşmeler yaparak 34 girişimciyi eğitime davet ettik. Bu girişimcilerden 13’ünü de kuluçka merkezlerimize yerleştirdik.Türkiye’de gerçekten dünyaya örnek olabilecek pek çok dijital iş fikri olduğunu böylelikle görmüş olduk. Bu nedenle dijital girişimcilere sunduğumuz imkânları Türkiye ile sınırlamamaya karar verdik. Ülkemizden çıkan parlak fikirlerin uluslararası başarılara da imza atabileceğini biliyoruz. ABD’de de bir kuluçka merkezimiz olması için görüşmelerebaşladık.”

Başvurular arasından TTNet Komitesi tarafından uygun görülenm girişimciler mülakata çağırılıyor. Seçilen girişimciler eğiitm kampına davet ediliyor. Kosgeb uygumalı girişimcilik eğitimleri ve danışma kurulu üyelerinin vereceği destek eğitimlerini başarı ile tamamlayan girişimciler sertifika almaya hak kazanıyorlar. Sertifikasyon sonrası girişimciler jüri sunumlarını yapıyorlar. Başvurusu kabul eidlen girişimciler 66 ile 18 aylık bir süre boyunca TTNet tarafından sunulan Teknokent veya Kuluçka Merkezi ayrıcalıklarından yararlanabiliyorlar.

Ofis alanı,TTNet altyapısını kullanma, mentor ağı, finansal desteklerden yararlanma, hukuk, mali işler, fikri mülkiyet hakları, teknoloji ve ürün yönetimi danışmanlığı imkanlarından faydalanabilecekler. Bu süreçte seçilen girişimciler TTnet ile iş ortaklığı veya yatırımcılarla buluşma fırsatlarını kullanabilecekler. Başvuru için www.ttnetteknolojivadisi.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi iş fikrini hayata geçirmek için destek arayan dijital girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor