Huzurlarınızda 2013 Yılının Yerli Patent Şampiyonları!

2013 yılında Türk Patent Enstitüsüne yapılan yerli patent başvuruları içinde en çok başvuru yapan firmalar belli oldu. Listeye göre ARÇELİK 193 başvuruyla birinci, FORD OTOMOTİV 80 başvuruyla ikinci, TURKCELL TEKNOLOJİ AR&GE 70 başvuruyla üçüncü sırada yer aldı. Detaylar haberimizde..

2013 yılında Türk Patent Enstitüsüne yapılan yerli patent başvuruları içinde en çok başvuru yapan firmalar belli oldu. Listeye göre ARÇELİK 193 başvuruyla birinci, FORD OTOMOTİV 80 başvuruyla ikinci, TURKCELL TEKNOLOJİ AR&GE 70 başvuruyla üçüncü sırada yer aldı.

En çok patent başvurusu yapan ilk 10 firma arasında beyaz eşya, otomotiv, telekomünikasyon ve ilaç firmaları bulunuyor. İlk 10 sırada yer alan firmalar tarafından yapılan başvurular toplam yerli patent başvurularının %15’ini oluşturuyor. 

Ülkelerin ekonomik ve teknolojik gelişmişlik göstergelerinden biri olan patent istatistiklerinin detaylı analizlerinin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu.

Listede yer alan ilk 30 firmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Başta Arçelik, Ford ve Turkcell Teknoloji olmak üzere listeye giren tüm firmaları tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
Bu içeriği 5.595 kişi okudu.
Kategori: Ulusal
Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor