Online Koruyucu Sağlık Hizmeti Girişimi: E-Hastam

Ülkemiz 2010 yılı itibari ile Sağlıkta Dönüşüm projesini hayata geçirdi, böylelikle de koruyucu sağlık hizmetlerinin önemi daha da arttı. Girişimci Cihan Çetin ve Uzm. Dr. Zelal Akbayın tam da bu trende yönelik olarak e-Hastam girişimleriyle karşımızdalar. Detaylar haberimizde..

Ülkemiz 2010 yılı itibari ile Sağlıkta Dönüşüm projesini hayata geçirdi, böylelikle de koruyucu sağlık hizmetlerinin önemi daha da arttı. Girişimci Cihan Çetin ve Uzm. Dr. Zelal Akbayın tam da bu trende yönelik olarak online girişimleriyle karşımızdalar..

Artan  nüfus ile beraber poliklinik sayıları artmakta, kişi başına düşen muayene süreleri düşmekte. Bu sorunlar koruyucu sağlık hizmetlerinin aksamasına, kronik hastaların yeterli takibi yapılamamasına, yaşlı ve engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişmesinde sıkıntılara, sağlık harcamalarında ise her geçen artışlara ve ikinci basamak hastanelere başvuru sayılarında ciddi artışlara sebep olmakta. Koruyucu sağlık alanında yaşanan bu sorunlar  e-Hastam projesinin hayata geçirilmesine sebep olmuş.

Projeyi beraber hayata geçiren ve yürüten girişimci Cihan ÇETİN ve Uzm. Dr. Zelal AKBAYIN; bu girişimleri sayesinde internet teknolojileri ile beraber sürdürülebilir koruyucu sağlık hizmetleri sağlamayı amaçlıyorlar.

e-Hastam da sağlıklı ve hasta bireyler sadece fiziksel olarak hastanelere giderek değil online yöntemler ile koruyucu sağlık hizmetine erişebiliyorlar.


Sistem de online soru-cevap, online tansiyon takip, şeker takip ve obezite takip yapılabilmekte. Bunun yanında sağlık makaleleri ve videolar mevcut. Sisteme hem hekimler hem de hastalar ücretsiz üye olabilmekte ve bireyler, hekimi ile iletişime geçebilmekteler.

Yapılan çalışmalar sonucunda Bilişim Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi gibi önemli kurumların desteklediği Bilişim Yıldızları 2013 yarışmasında e-inovasyon ve girişimcilik ödülü, ÖzyeğinÜniversitesi, TOG ve JP Morgan'ın desteklediği Sosyal Değişim Laboratuarına katılma hakkı ve Bilgi Üniversitesi, Bilgi Genç Sosyal Girişimciler yarı finalisti olmaya hak kazanmış.

Online koruyucu sağlık hizmetleri sunan bir girişim olan e-Hastam hakkında detaylı bilgi için www.e-hastam.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi hekimlerimiz ve koruyucu sağlık hizmeti ihtiyacı olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor