Boğaziçi Üniversitesi Yatırımcı ve Girişimcileri BUBA'da Buluşturacak!

Finansman arayışı olan girişimciler ile yüksek büyüme potansiyeline sahip girişim arayışında olan melek yatırımcıları bir araya getiren BUBA (BUMED Business Angels), faaliyete başladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayarak Türk ekonomisine yeni iş ve işletmeler kazandırmak amacıyla, BÜMED (Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği) tarafından kurulan BUBA (BUMED Business Angels), çalışmalarına başladığını duyurdu. BUBA lansmanına Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Zihnioğlu ve BUBA Başkanı Timuçin Bilgör katıldı. 

“Girişimcilik yarışması” temasından tamamen uzak, girişimciliği devamlı bir süreç olarak ele alan bir anlayış benimseyen BUBA, eğitimler, seminerler ve çeşitli programlarla henüz hazır olmayan girişimcilerin de önünü açmayı hedefliyor. BUBA, girişimcilere yönelik finansman modelleri için Garanti Bankası, teknolojik altyapı ve destek tarafında ise Vodafone Türkiye ile stratejik iş ortaklığı yapıyor. Toplu sunum yerine yatırımcı ve girişimcileri görücü usulü birebir görüşmelerle buluşturmayı hedefleyen BUBA, Egon Zehnder ile ortaklaşa planlayacağı mentorluk ve takım çalışmaları ile de bu alanda Türkiye’de bir ilk olmayı amaçlıyor. 

TTO (Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi) ile kuluçka merkezinde ve yapılacak tüm ticarileştirme faaliyetlerinde yakın çalışmayı hedefleyen BUBA’nın, 2014 planları arasında Bosphorus Venture Capital Fund’ın kurulması bulunuyor. Bosphorus Capital’den aldığı danışmanlıkla Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu 2014 yılı içinde yeni çıkan SPK tebliğleri doğrultusunda kurmayı hedefleyen BUBA, bu alanda TÜBİTAK ve Hazine Müsteşarlığı ile de yakın işbirliği içinde çalışacak. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu şunları söyledi: “Girişimciliğin, inovasyonun ve araştırmaların özel ve kamu sektörü tarafından uygulanarak, ticari sonuçlar oluşturması amacıyla kurduğumuz Teknoloji Transfer Ofisi, akademi ve sanayi arasındaki ilişkileri yürüterek, birçok yeni projenin ortaya çıkmasını sağlamaya başladı. Innovita ve Hayalet adlı iki kuluçka merkezimiz ve İşteBU proje yarışmamız yenilikçi fikirlerin dolaşıma girmesini ve destek almasına vesile olarak, başarılı işlere imza attı. Şimdi BUBA ile kuluçka merkezlerimizde geliştirilen projeler yeni bir ivme kazanacak. Sağlanacak mali destekler, genç girişimcilere verilecek mentorluk hizmetleri, Teknoloji Transfer Ofisimiz ve BÜMED’in “network” potansiyeli Boğaziçi Üniversitesi’nin girişimcilik birikiminin toplumla paylaşılmasına zemin oluşturacak.” 

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere toplantıda yaptığı konuşmada; “Genç ve yenilikçi şirketler, ekonomik kalkınmada birincil koşul kabul edilen istihdam yaratmak, tüketiciye ve iş dünyasına inovasyon sunmak konularında önemli rol üstleniyor. Melek yatırımcılar da bu şirketlere finansal destek sağlayarak, ekosistemdeki varlığını geliştirmek ve sağlamlaştırmak için uygun ortam yaratıyor. Bu farkındalıkla, Garanti Bankası olarak, BUBA ile stratejik ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz. BUBA’nın Türkiye ekonomisinin gelişmesi, güçlenmesi, yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesi konusunda önemli roller üstleneceğine eminiz.” dedi. 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel şunları söyledi: “Günümüzün yeni küresel gerçekliğinde, girişimciler ekonominin en dinamik katmanını oluşturuyor ve değişimde katalizör görevi görüyor. Fırsatları toplumun avantajına dönüştüren girişimcilik ve inovasyonun artması ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Vodafone Türkiye olarak girişimciliği sahipleniyoruz. Dijital dönüşüm hareketi çerçevesinde, girişimcilere dinamizm ve rekabetçilik avantajı sağlıyoruz. Türkiye’de girişimciliğin gelişmesi ve dinamik, genç bir girişimci neslinin ekonomik kalkınmanın lokomotifi olması için mobil teknolojinin imkanlarını ve global deneyimimizi seferber ediyoruz. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels projesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Fark yaratacak girişimci potansiyeli taşıyan genç girişimcileri destekleyerek, girişimcilik alanında yazılacak nice başarı hikayelerine BUBA ile birlikte katkı sağlayacak olmanın gururunu yaşıyoruz.” 

BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Zihnioğlu şunları söyledi: “150 yıl önce, üniversitemiz kurucularından olan Cyrus Hamlin müthiş bir girişimciydi. Bugün BÜMED, BUBA’yı ülkemize kazandırarak Cyrus Hamlin’i bir kez daha anıyor. Boğaziçi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, Teknoloji Transfer Ofisi ve Boğaziçi Business Angels işbirliği ile ülkemizdeki birçok girişim fikrine katkı sağlamak, hayata geçirmek ve büyütmek için burada olacağız.” 

BUBA Başkanı Timuçin Bilgör şunları söyledi: “Boğaziçi Üniversitesi ve BÜMED'in BUBA’ya verdikleri destekler ile Garanti Bankası ve Vodafone Türkiye’nin stratejik ortaklığı girişimciliğe ne kadar önem verildiğinin başlıca göstergesidir. BUBA'nın hem girişimci hem de yatırımcı tarafında hizmetleri sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine veya mezunlarına değil, herkese açıktır. Melek yatırımcı ve girişimci ekosisteminde şu ana kadarki rakamlara baktığımızda konuşulan ve tartışılan boyutun aksine işlemlerin çok kısıtlı ve sınırlı sayıda olduğunu görüyoruz. Burada görülen en büyük sorun ekonominin diğer offline oyuncularının teknoloji ve yeni ekonomiye uzak durmasıdır. BUBA olarak yaratacağımız güvenli ve hızlı çalışan bir mikro ekosistem sayesinde bu kısır döngüyü kıracağımıza, yepyeni oyuncuları yatırım tarafında büyük resmin içine alacağımıza inanıyoruz.”

BUBA ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız BUBA (BUMED Business Angels) web sitesini ziyaret edebilirler.

Haberimizi finansman arayışı olan girişimcilerimiz ve yüksek büyüme potansiyeline sahip girişim arayışında olan melek yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor