Fütüristler Gelecek Günü’nde İnsanlığın Geleceğini Tartıştı

Dünyanın en önemli fütüristleri 1 Mart Gelecek Günü’nde Türkiye’de buluşarak ‘İnsanlığın Geleceği’ni tartıştı. Fütüristler Derneği tarafındanikincisi düzenlenen buluşma da Gerd Leonhard,insanların dijitalleşen dünyada para kazanmayı, mutlu olmayı, sağlıklı ve insan kalmayı nasıl başaracağını anlattı

Dünyanın en önemli fütüristleri 1 Mart Gelecek Günü’nde Türkiye’de buluşarak ‘İnsanlığın Geleceği’ ni tartıştı. Fütüristler Derneği (TFD) tarafından Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen Gelecek Günü’nde dünyanın en önemli fütüristlerinden Gerd Leonhard, insanların dijitalleşen dünyada para kazanmayı, mutlu olmayı, sağlıklı ve insan kalmayı nasıl başaracağını anlattı. Gerd Leonhard, yapay zekanın gelişimi ve robotların yaygınlaşması nedeniyle fiyatların düştüğünü ve pek çok mesleğin yok olmaya başladığını söyledi.

Future Navigator şirketinin Baş Fütüristi ve fütürizm konusunda yaptığı çalışmalarla Nobel Barış Ödülü almayı hedefleyen Anne Skare Nielsen, insanın kendi doğasını daha iyi anlamasıyla, kendini tekrar tekrar yeniden programlayabileceğini söyledi. Geleceğin neye benzeyeceğini anlamanın vizyoner liderlikte en önemli şey olduğunu anlatan Anne Skare Nielsen, radikal değişimler yapmak isteyenlerin geleceği kesinlikle anlaması gerektiğini ifade etti.

Danimarka’nın inovasyon gurusu Louise Fredbo Nielsen ise, otomasyon yüzünden 2030’da 2 milyar işin yok olacağına dikkat çekti. Louise Fredbo Nielsen, “O günler geldiğinde etkileyici bir özgeçmiş, yüksek IQ ya da MBA dereceleri pek işe yaramayacak görünüyor. Gelecekte farklı vizyon,  empati ve risk alma kabiliyetlerini öne çıkaranlar kazanacak” diye konuştu.

Üniversiteye ilişkin bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, İnsanlığın geleceğine yapılacak en değerli yatırımın eğitim olduğu bilinci ile hareket ettiklerini ifade ederek, “Üniversitemizin 12 fakültesinde ve araştırma merkezlerinde yürütülen ulusal ve uluslararası AR-GE projelerimiz ile üniversite genelinde girişimcilik ve inovasyon tabanlı çalışmalar yapıyoruz. Tıp,  genetik ve mikro biyoloji alanlarında yaptığımız araştırmalar ile yenilenebilir enerji ve diğer mühendislik alanlarında çalışmalarımız insanlığın geleceğinde fark yaratacak katkılar sağlamaya yönelik” dedi.

Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Nilvana Atadeniz ise, gelecekteki iş ilişkileri, iş tanımları, yönetici nitelikleri ve profesyonel yetkinliklerin günümüzden farklı olacağının bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin’in daha kaliteli ve uzun bir yaşam için teknolojinin kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğunu anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

En Fütürist Şirket Anketi ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı 1 Mart Gelecek Günü’nde, ‘Tüketicinin Geleceği’ paneli de gerçekleştirildi. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neva Yalman’ın moderatörlüğündeki yapılan panele, Fütüristler Derneği Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ufuk Tarhan, Unilever Türkiye Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, Migros Money Club CRM Grup Müdürü Kına Demirel, Microsoft Bölge Pazarlama Müdürü Mehmet Nuri Çankaya katıldı.

Gelecek Günü’nde twitter üzerinden #gelecekgunu hasthtag’iyle en çok tweet atan ilk 10 kişi Asus Vivo Tab, Intel Atom Z2580, Microsoft Xbox 360 Oyun konsolu, Microsoft Wedge Keyboard, iki kişi Anadolujet’ten yurtiçi gidiş dönüş uçak bileti, iki kişi Secure Drive’dan havaalanı transferi, iki kişi bireysel iş antrenörlüğü kazandı.

1 Mart Gelecek Günü hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.gelecekgunu.org web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor