BIC ve Galata Melek Yatırımcılarından Prisync'e Ortak Yatırım Geldi!

Melek yatırım ağları BIC Angel Investments ve Galata İş Melekleri Yatırımcıları, e-ticaret pazarında faaliyet gösteren sitelere ve tedarikçi markalara yönelik otomatik fiyat takip ve analiz hizmeti sunan Prisync için ortak yatırım yapma kararı aldı. Detaylar haberimizde..

Melek yatırım ağları BIC Angel Investments ve Galata İş Melekleri Yatırımcıları, e-ticaret pazarında faaliyet gösteren sitelere ve tedarikçi markalara yönelik otomatik fiyat takip ve analiz hizmeti sunan Prisync için ortak yatırım yapma kararı aldı.

Prisync (www.prisync.com), e-ticaret pazarına yönelik sunduğu kapsamlı rapor ve analizler ile, hizmet verdiği firmaların fiyatlandırmalarını çok daha doğru yapabilmelerine ve kârlılıklarını artırmalarına imkan sağlıyor. Prisync’ten hizmet alan şirketler pazardaki rekabet koşullarını daha doğru değerlendirerek fiyatlandırmalarını daha akıllıca yönetebiliyorlar. Burç Tanır, Selçuk Gerger, Samet Atdağ ve Ahmet Sülek tarafından kurulan PrisyncKOSGEB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen, yüzde 100 Türk sermayeli yazılım alanındaki bir Ar-Ge projesi olarak dikkat çekiyor.

BIC Angel Investments yatırımcılarından Joachim Behrendt, Ralf Rıfat RusoÇağlar Karataş, Güçlü Özenci, Coşkun Ural ve Galata İş Melekleri yatırımcılarından Melih Ödemis, Omer Akarca, Erinc Özada, Umur Özal, Önder Öztarhan, Kaan Boyner’den toplamda  365 bin TL tutarında yatırım alan Prisync artan e-ticaret hacminde Türkiye’de kendi alanında kurumlara hizmet sunan tek şirket olma özelliğini de taşıyor. Geliştirdiği ürünlerle yerli ve yabancı e-ticaret firmalarına, tedarikçi markalara ve daha büyük ölçekli danışmanlık firmalarına hizmet sunan Prisync’in hedefi global ve güçlü bir marka olmak. Türkçe ve İngilizce dil seçeneği sunan Prisync, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey ve Güney Amerika pazarlarında farklı dillerde de hizmet vermeyi hedefliyor.

Ortak Yatırım ve Sinerji Başarılarımızı Artıracak

Prisync’in aldığı yatırımla ilgili olarak gerçekleştirilen imza töreninde görüşlerini dile getiren BIC Angel Investments Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Joachim Behrendt, Prisync’in e-ticaret firmalarının çok ihtiyaç duyduğu bir hizmet sunduğunu söyledi.  Behrendt, Prisync ekibinin sektörü çok iyi analiz ederek ihtiyaçları tespit ettiklerini ve buna yönelik ürünler geliştirdiklerinin altını çizdi. Prisync yatırımının Galata İş Melekleri Yatırımcıları ile birlikte yarı yarıya yapmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Behrendt, melek yatırımcıların beraber yatırım gerçekleştirerek önemli bir sinerji yaratacaklarını ve bu sayede de tüm tarafların birlikte kazançlı çıkabileceklerini söyledi.

Türkiye'de e-ticaretin tüm dünyada olduğu gibi her sektörde baş döndürücü bir hızla büyüdüğüne dikkat çeken Galata İş Melekleri yatırımcılarından ve Yemeksepeti.com kurucularından Melih Ödemiş,  e-ticaret firmalarını destekleyen hizmetler ve firmalar tarafında da ciddi anlamda inovasyona ihtiyaç olduğunu belirtti. Melih Ödemiş, bu eksikliği gidermede Prisync’i pazarda benzeri bulunmayan bir çözüm olarak çok inovatif bulduklarını ekledi.

Melih Ödemiş sözlerine şöyle devam etti: “Prisync CEO’su Burç Tanır’ı bir girişimci olarak yakından izleme ve kendisine mentorluk yapma fırsatım oldu. Şirketi yatırım yapmaya hazır hale geldiğinde de Galata İş Melekleri’ne yönlendirdim. Benim dahil olduğum Galata İş Melekleri Üyeleri ve BIC  Angel Investments bu girişimci ekibe ve şirketin potansiyeline inandık ve şirketin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yatırım yapma kararı aldık."

Hedef global Bir Çözüm Ortağı Haline Gelmek

Prisync’in KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen bir Ar-Ge projesi olduğunu söyleyen Prisync CEO’su Burç Tanır, almış oldukları yatırımı alt yapılarını ve ekiplerini güçlendirmek için kullanılacaklarını söyledi. Halihazırda Türkiye’de ve yurtdışında 20’den fazla e-ticaret şirketine ve tedarikçi markaya hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Tanır, bu şirketlerin yarısının Avrupa, Ortadoğu ve ABD menşeili uluslararası firmalar olduğunu belirtti. Aldıkları yatırım ile geliştirecekleri yazılım çözümünü Türkiye’de ve yurtdışında daha geniş kitlelere pazarlayarak Prisync’in alanında güçlü, global bir marka olmasını hedeflediklerini belirtti.

Prisync kurucu ortaklarından Selçuk Gerger ise görüşlerini şu şekilde paylaştı; “Öncelikle BIC Angel Investment ve Galata Business Angels'ın Prisync'in teknolojisine, geleceğine ve ekibine güvenmesi bizim için büyük bir gurur. Eylül 2013'ten bu yana Türkiye'de önemli bir satış ivmesi yakalamamızın yanısıra Avrupa, Orta Doğu ve Amerika'dan da müşteriler kazanarak Prisync'in global anlamda yolunun ne kadar açık olduğunu gördük. Bu yatırımla birlikte Prisync'i hem Türkiye'de hem de global anlamda hak ettiği noktalara getirmek için satış ve pazarlama adımlarını daha sağlam bir şekilde atacağız”.

Prisync hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız  ürün & hizmetler sayfası ile  ekip sayfasını inceleyebilir, e-ticaret sektöründe olup hemen denemek isteyen okurlarımız ise www.prisync.com web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor