Özel Kurs Sektörüne GoandTeach İle Yeni Bir Soluk Geliyor!

GoandTeach öğretmen ve öğrencileri buluşturan, her iki tarafa da çeşitli olanaklar sunan, Mastercard Innovation Challange yarışmasında yüzlerce projenin arasından 3. lük ödülü almış, sektörüne yeni bir soluk getirebilecek bir platform. Detaylar haberimizde..

GoandTeach öğretmen ve öğrencileri buluşturan, her iki tarafa da çeşitli olanaklar sunan, Mastercard Innovation Challange yarışmasında yüzlerce projenin arasından özgün iş modeli ile 3. lük ödülü almış bir platform girişimi.

GoandTeach eğitim sistemine yeni bir soluk getirimekle beraber kendine özgü birçok yeni avantaj da sunuyor. Projenin modelleyici girişimcisi Mustafa Girgin ve ortağı Burak Karakılıç; GoandTeach ile birlikte özel ders anlayışının tamamen değişeceğine inanıyor ve özel derslerdeki verimlilik problemlerini gidermeyi, izlenilebilirliği arttırmayı hedefliyorlar. Bunu da; ülkemizde ilk defa uygulanacak kredi kartına taksitli kurs ve kişilik envanteri testiyle öğretmen ve öğrenci eşleştirme özellikleriyle sağlayacak gibi görünüyorlar.

GoandTeach'i farklı kılan ne? 

Mevcut özel ders siteleri sadece öğretmenleri çeşitli kriterlere göre listeleme üzerine kuruluyken GoandTeach eşşiz bir algoritma üzerine kurulmuş. GoandTeach'i farklı kılan şey öğretmen ve öğrencilerin isteklerine göre tasarlanmış olması. GoandTeach ekibi önce sokağa çıkmış; özel ders alan insanların gerçek problemini, nelerden memnun olmadıklarını, aldıkları verimin neden düşük olduğunu araştırmış ve iki ayrı açıdan farklı farklı sonuçlara ulaşmışlar.

Öğrenci ve velilerin sorunu;

  • Ödeme problemi: Öğrenci ve veliler ödeme sıkıntısı yaşıyorlar ve bu noktada öğretmenler ile problemler yaşıyorlar. GoandTeach sunduğu yeni ödeme seçenekleri ile bu sorunu çözüyor. Girişimin ödeme altyapısını sağlayan Mastercard ile güvenli bir şekilde öğrenci/velilere kredi kartıyla taksitli ödeme olanağı sunuluyor. Bu sistemi Türkiye’de ilk kullanacak proje GoandTeach platformu.
  • Öğrenci/Öğretmen Uyumsuzluğu: Kulaktan dolma bilgilerle seçilen öğretmen çoğu zaman öğrenciyle hedeflenen uyumu yakalayamıyor ve ortaya verimsiz geçen dersler çıkıyor. GoandTeach üzerinden öğrenciler öğretmene ait tarafsız veri ve yorumlara ulaşabiliyor. Ayrıca GoandTeach, uzmanlar tarafından geliştirilen kişilik envanteri ve diğer testlerle öğrenciye özel en iyi öğretmeni buluyor ve ders verimini ciddi oranda arttırmayı planlıyor.  Mustafa Girgin ve ortağı Burak Karakılıç'ın bu noktada çıkış noktalarından biri de; “En iyi öğretmen yerine, öğrenci için en verimli öğretmen” mottosu olmuş.

Öğretmenlerin temel sorunları;

  • Zamanında ödeme alamamak: Öğretmenler çoğu zaman özel derse giderken ücretlerini almada ciddi problemler ile karşılaştıklarını belirtiyorlar. GoandTeach'in kendi geliştirdiği iş modeli sayesinde öğretmenler özel ders bittiği anda ücretlerini alıyorlar. Girişim taksitli yatırılan kurs ücretlerini öğretmenlere nakit bir şekilde aktarmayı vaad ediyor.

GoandTeach sadece öğrenci/veli ve öğretmenlerin problemlerini çözmekle kalmayıp aynı zamanda altyapısı sayesinde onlara çeşitli avantajlar sunuyor. Öğrenciler yakın zamanda duyurulacak olan tüm mobil platformlara uyumlu özgün mobil yazılımlar ile çözemedikleri soruyu online olan herhangi bir öğretmene gönderebilicek ve sorularına anında çözüm bulabilecek.

GoandTeach altyapısıyla özel ders sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor

GoandTeach.com halihazırda, öğretmen ve öğrencilerden halen talep toplamakta ve ciddi bir veritabanı hazırlamakta. İş modelinin tam olarak hayata geçmesinin hemen ardından mobil platformlara uygun yazılımlar yayınlanacak ve dershanelerin kapanmasına paralel olarak penetrasyon oranının ciddi bir şekilde artırılması hedefleniyor. Bu süreç içerisinde proje ekibi; velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden gelecek talepleri değerlendirilip sisteme uygulanabilirliği için çalışmalara devam edilecek. Okulların açılması ve özel kurs sistemlerinin yavaş yavaş artan talebe göre artmasıyla birlikte, Kasım ayı itibariyle platformun tüm özellikleriyle açılması planlanıyor.

GoandTeach girişimini incelemek ve ülkemizde ilk defa uygulanacak olan kredi kartına taksitli kurs & kişilik envanteri testiyle öğretmen ve öğrenci eşleştirme imkanlarından faydalanmak için www.goandteach.com adresini ziyaret edebilir, tüm sorularınız ve süreçle ilgili detaylı bilgi için info@goandteach.com adresine mail gönderebilirsiniz.

GoandTeach girişimi için genç girişimci Mustafa Girgin ve Burak Karakılıç'ı tebrik ediyor, yürekten başarılar diliyoruz. Girişim haberimizi öğrenci, veli ve öğretmen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor