Mobil İstanbul: Mobil ve Web'de Kullanıcı Bağlılığı Nasıl Sağlanır?

Mobil İstanbul ‘da Haziran ayı hem mobil uygulamalar hem de websiteleri için kullanıcı ile ürün arasında daha başarılı bağlar kurabilmek adına neler yapılabileceği üzerine olacak. Detaylar haberimizde..

Mobil İstanbul ‘da Haziran ayı hem mobil uygulamalar hem de websiteleri için kullanıcı ile ürün arasında daha başarılı bağlar kurabilmek adına neler yapılabileceği üzerine olacak.

İnternet sektörünün çok değerli iki ismi Netmera kurucu ortağı ve CTO ‘su Ahmet Başaran, “Mobile App Engagement”, Emarsys Türkiye Ülke Müdürü Murat Erdör ise “E-Posta Pazarlaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler” konularında bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar.

Geçtiğimiz ay mobil reklamcılığın teknoloji ekseninde nasıl geliştiği anlatılmıştı. Gelir modeli kurgulama ve kullanıcı kazanma gibi konularda katılımcılara yeni yollar gösteren Mobil İstanbul Haziran ayında ise kazanılan kullanıcı ile ürün arasında daha başarılı bağlar kurabilmek için neler yapılabileceği konularına değinilecek. İnternet sektörünün çok değerli iki ismi Netmera kurucu ortağı ve CTO ‘su Ahmet BAŞARAN, “Mobile App Engagement”, Emarsys Türkiye Ülke Müdürü Murat Erdör ise “E-Posta Pazarlaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler” konularında bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar.

Etkinliğin Detayları

  • 19:00 - 19:45 Ahmet Başaran, Netmera - Mobile App Engagement
  • 19:45 - 20:15 Ara
  • 20:15 - 21:00 Murat Erdör, Emarsys - E-Posta Pazarlaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Etkinlikte İşlenecek Konular:

  • Mobile App Engagement: Uygulama marketlerinde artık ücretli uygulama sayısı yok denecek kadar az, geliştiriciler daha fazla indirme sayısına ulaşabilmek için uygulamalarını son kullanıcıya ücretsiz dağıtıyor. Uygulamalar ücretsiz oldukça gelir modelleri de reklam ya da uygulama için satın almaya kayıyor. İşte bu noktada uygulamanızı indiren kullanıcı hakkında ölçümlemek ve onları tanımak çok önemli yer tutuyor. Çünkü uygulamanızı indirenleri tanıyabilmek, segmente edebilmek, onlara doğru mesajı, doğru zamanda göndererek aksiyon almalarını ve uygulamayı kullanmaya devam etmelerini sağlamak gelir modelinizin işe yaraması, uygulamanızın başarılı olması anlamına gelebiliyor. Aksi takdirde kaynak ayırdığınız projeleriniz çöpe gitmek durumunda kalabiliyor. Bu seminerde Push Notifikasyonlar, targetting ve segmentasyon gibi yöntemleri kullanarak mobil uygulamalar ve kullanıcılar arasında nasıl daha iyi bağ kurabileceği konusundan bahsedilecek.
  • E-Posta Pazarlaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler: Günümüz rekabetçi ortamında şirketler yeni müşteriler edinmek, mevcut müşterileriyle olan iletişimlerini artırmak ve onları sadık hala getirmek için çok farklı yöntem uygulamaktadırlar. Teknolojinin gelişmesi ve iletişim kanallarının artmasıyla her gün yeni uygulamalar ile karşılaşan tüketicilere ulaşmak ve bunun sonuçlarını ölçümlemek gün geçtikçe daha da zor hale gelmiştir. Bu seminerde e-posta pazarlama sayesinde mevcut müşteriler ile iletişimin nasıl artırılacağı, onların nasıl analiz edilip ne tip e-postalar atılması gerektiği, e-posta pazarlamada ne tip segmentasyonlar yapılabileceği, yeni müşterilere müşteri yaşam döngüsü içinde nasıl davranılması gerektiği ve e-posta pazarlamanın geleceği konusunda bilgi verilecek.

Unutmayın etkinlik 26 Haziran Perşembe akşamı 19:00 ‘da Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşecek.Kayıt için ise mobilistanbulhaziran.eventbrite.com sayfasını kullanabilirsiniz.

Mobil İstanbul hakkında daha fazla bilgi için www.mobilistanbul.com web adresini ziyaret edebilir, platformun paylaşımlarını facebook, twitter ve linkedin hesaplarından takip edebilirsiniz.

Haberimizi mobil bilişim sektöründe faal olan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor