Barilla, Dünyanın Geleceği İçin Gıda Projelerinizi Bekliyor!

“Good for You, Good for the Planet” (Hem Senin için hem de gezegen için iyi) felsefesini iş modelinin merkezine oturtan Barilla, Bocconi Üniversitesi işbirliğinde yeni bir inisiyatife imza atarak “Good4” başlıklı bir yarışmayı hayata geçirdi. Detaylar haberimizde..

2012 yılından itibaren “Good for You, Good for the Planet” (Hem Senin için hem de gezegen için iyi) felsefesini iş modelinin merkezine oturtan Barilla, Bocconi Üniversitesi işbirliğinde yeni bir inisiyatife imza atarak “Good4” başlıklı bir yarışmayı hayata geçirdi.

Bugün ve gelecek için gıda sektöründe sürdürülebilir büyümeyi sağlamak adına ortaya konacak fikir ve projeleri desteklemeyi, böylece sağlıklı ve sürdürülebilir iş modelleri ortaya koymayı amaçlayan “Good4” yarışması 30 yaş altındaki tüm üniversite öğrencileri, araştırmacılar ve genç girişimcileri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Yarışma dört kategoride gerçekleştiriliyor: “Refahımız için iyi”, “Gezegenimiz için iyi”, “Toplumumuz için iyi” ve “Bilgimiz için iyi”. Dört kategoride de birinci olacak çalışmalara 15 bin Euro hibe sağlanırken ilk üç kategoride fikrin hayata geçirilmesi amacıyla yine Bocconi Üniversitesi’nin bu tür projelerin hayata geçirilmesi için faaliyet gösteren inisiyatifi Speed MI Up tarafından rehberlik sağlanacak. “Bilgimiz için iyi” kategorisinde ise bu destek Bocconi Üniversitesi Yiyecek ve İçecek Yönetimi Master programı tarafından sağlanacak.

“Refahımız için iyi” kategorisinde beslenme ve gıda güvenliğine yönelik projeler yer alacak. “Gezegenimiz için iyi” kategorisi ise çevre ve tedarik zincirine yönelik projeleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. “Toplumumuz için iyi” kategorisinde sosyal içerikli projeler yarışırken “Bilgimiz için iyi” kategorisinde de gıdanın kültürel değerinin tanıtılması ve iletişiminin yapılmasına yönelik projelere yarışacak.

Başvuran projeler arasından seçimi ise birbirinden önemli isimlerin yer aldığı bir seçici kurul yapacak. Jüride yer alan isimler şöyle: Bocconi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Alberto Grando, Dallara Automobili Genel Müdürü ve Ortağı Andrea Pontremoli, Gıda Bilimleri ve Beslenme Profesörü Elvira De Mejia, Bocconi Yönetim Okulu Strateji ve Girişimcilik Profesörü Mikkel Draebye, 2013 “Barilla per i Giovani” ödülü sahibi Marco Morini, Barilla Group Tüketici Perakende Grup Müdürü Federica Avanzini ve WWF EPO yöneticisi Erik Gerritsen.

Unutmayın “Good4” yarışması için son başvuru tarihi 15 Ekim 2014 . “Good4” yarışması hakkında  daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız  www.barillagood4.com web adresini ziyaret edebilirler. Kayıt ve diğer işlemler tamamen internet üzerinden gerçekleştirilecektir.

Haberimizi gıda sektöründe fikri olan veya faal olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor