Foursquare ve Mekan.Com İçerik İşbirliğiyle Güçlerini Birleştirdi!

Yakın zamanda Fırsat Bu Fırsat’da düzenlenen fırsatlar Foursquare ile yapılan anlaşma sonrasında Foursquare üzerinde yayınlanmaya başlamıştı. Benzer bir iş ortaklığı da mekan.com ile Foursquare arasında gerçekleşti.. Detaylar haberimizde..

Yakın zamanda Fırsat Bu Fırsat’da düzenlenen fırsatlar Foursquare ile yapılan anlaşma sonrasında Foursquare üzerinde yayınlanmaya başlamıştı. Benzer bir iş ortaklığı da mekan.com ile Foursquare arasında gerçekleşti.

mekan.com binlerce seçkin mekanı, yemeyiiçmeyi ve keşfetmeyi seven üyeleri ile buluşturan sosyal bir platform. mekan.com, kullanıcılarına mekanlar hakkında bilgi sunarken, mekanlara da bilgilerini güncelleyebilecekleri restoranpaneli.com, isletmepaneli.com vb. yönetim panelleri altından bu bilgileri güncelleme imkanı sağlıyor. Restoranlar çalışma saatlerini, menülerini, resimlerini ve işletme hakkındaki daha birçok bilgiyi bu panellerden güncelleyebiliyorlar. mekan.com da yaptığı ve yapacağı iş ortaklıklarıyla bu bilgilerin mümkün olduğu kadar çok yerde
güncellenmesini sağlamaya çalışıyor. Foursquare de bu anlamda yapılan ilk iş ortaklığı olarak ön plana çıkıyor.

restoranpaneli.com üzerinden mekanlar menüleri ve çalışma saatlerini güncellediklerinde, bu bilgiler anlık olarak Foursquare’deki profillerinde de güncelleniyor olacak. Böylece mekanlar her bir platform için ayrı ayrı güncelleme yapma derdinden kurtulacaklar. Yine aynı şekilde kullanıcılar da her farklı platformda mekanlara ait farklı farklı bilgiler görmüyor olacak. Yurt dışında benzer bir hizmet veren Single Platform geçtiğimiz senelerde 100 milyon dolara Constant Contact tarafından satın alınmıştı, yine aynı şekilde Locu GoDaddy tarafından satın alınmıştı.

Bu senkronizasyonun ilk örneklerinden Hayal Kahvesi Çubuklu’nun ve Lotus Gurme’nin menüsü hem mekan.com üzerinden hem de Foursquare üzerinden erişilebilir durumda. Buna benzer birçok mekanın menüsü yine Foursquare ve mekan.com üzerinden erişilebiliyor olacak. Foursquare menü sayfalarının altındaki mekan.com logosuna tıklayarak kullanıcılar mekanın mekan.com profili üzerinden daha da detaylı bilgilere erişebilecekler. (1, 2, 3, 4)

restoranpaneli.com üzerinden girilen bu menü bilgileri sayesinde mekan.com kullanıcıları mekanları menülerine göre de arayabilecekler. Örneğin canınız “Fıldırfış” çekiyorsa arama yapıp Hayal Kahvesi’nde fıldırfış yiyebileceğinizi görebileceksiniz.

Bunun yanında mekan.com kullanıcıları mekanların menülerindeki ürünleri beğenerek bir mekanın en çok hangi yemeği tercih ettiklerini görebilecek, sipariş esnasında en popüler yemeği sipariş edebilecekler. Menü ve menülerin beğeni sayıları mekan.com sitesinden olduğu gibi mekan.com mobile sitesinden ve mekan.com Android uygulamasından
erişibildiği için mekandayken de bu bilgilere erişebileceksiniz.

Mekan.com kurucusu ve yöneticisi Oğuz Arslan “mekan.com ve restoranpaneli.com ile amacımız restoranların online süreçlerini tek bir yerden yönetebilmelerini sağlayıp, hayatlarını kolaylaştırmak. Bu nedenle ne kadar çok şirket ile iş ortağı olursak, işletmelerin hayatı o kadar kolaylaşır. Bizimle benzer iş ortaklığı yapmak isteyenler olursa info@mekan.com adresinden bize ulaşabilirler.” diye belirtiyor.

mekan.com hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.mekan.com'u ziyaret edebilirler. Haberimizi aktif Fousquare kullanıcıları ve mekan işletmecileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor