Avrupa SDN Pazarı 2019'da 731 Milyon Dolara Ulaşacak!

2003 yıllarında temelleri atılan; 2008 yılında Stanford ve UC Berkeley’in derin araştırmalara ev sahipliği yaptığı SDN teknolojisi bugün özellikle Network ve Telekom dünyasının en çok üstünde durduğu ve yatırım yaptığı konulardan biri. Detaylar haberimizde..

2003 yıllarında temelleri atılan; 2008 yılında Stanford ve UC Berkeley’in derin araştırmalara ev sahipliği yaptığı SDN teknolojisi bugün özellikle Network ve Telekom dünyasının en çok üstünde durduğu ve yatırım yaptığı konulardan biri.

Google, Amazon gibi teknoloji devlerinin alt yapılarını SDN’e uygun olarak değiştirmeleri ister istemez birçok teknoloji üreticisinin de bu alanda ciddi yatırımlar yapmasına neden oldu. SDN network yönetimini kolaylaştırmasının yanında network ekipmanlarının davranışını üreticiden bağımsız olarak hızlı biçimde değiştirebilme gibi farklı özellikleriyle teknolojide çığır açacak bir gelişme olarak görülüyor.

2018 yılında 35 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilen küresel SDN (Software Defined Network- Yazılım Tanımlı Ağ) pazarı MicroMarket Monitor’ün yayınladığı rapora göre Avrupa’da Yıllık Bileşik Büyüme Oranı (CAGR) yaklaşık %64.6 olarak ön görülüyor. 2014 yılında Avrupa’da 60.6 Milyon Dolar olan SDN pazarının genişleyerek 2019’da 731.4 Milyon Dolar’a ulaşacağı ön görülen raporda; bu büyümeye özellikle Kampüs Ağları, Kurumsal Data merkezleri, ISP’ler, Telekom Operatörleri vb. networklerinde paralelde SDN teknolojisine geçme oranının etkin olacağını belirtiliyor. Raporda ayrıca bu büyümenin Telekom Operatörlerinin LTE/4G ağ alt yapısına geçiş sürecinde SDN çözümlerini tercih etmesinin de rol oynayacağına değiniliyor.

Türkiye’de SDN pazarının henüz gelişme aşamasında olduğunu belirten Vizyon Arge Teknoloji A.Ş. Satış Müdürü Sinem Tirkeş; Teknopark İstanbul’da geliştirdikleri teknolojilerde küresel ve yerel pazarda ihtiyaç duyulan Nish ürünlere yöneldiklerini belirtti. “Yeni Nesil Ağ Teknolojileri ve Bilişim Güvenliği ’ne odaklandıkları Inseptra Systems markası altında yaklaşık 2,5 senedir SDN alanında da yoğun Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz.”  Mevcutta bulunan müşterilerinin de özellikle bu alanda farklı talepleri olduğunu dile getiren Tirkeş; “LTE altyapısıyla birlikte birçok operatörün SDN’i destekleyen altyapılara yatırım yapacaklar. Teknoloji olarak şuan dünyada kendi Paket İşleme ve Yönlendirme Motoru’na sahip çok az firmadan biriyiz. Yakın gelecekte pazara ciddi yön verecek bu teknolojiyi destekleyen ürünleri pazara sunmak için çalışmalarımıza hız verdik. Globalde teknolojiye yön vererek Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak ve ihracatı artırmak nihai hedefimiz” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor